Spring naar inhoud

Rust zacht, Leo. We gaan je missen.

Het sprookjeshuwelijk tussen Marianne en Leo eindigt in een nachtmerrie. Leo krijgt een beroerte en sterft later in het ziekenhuis. Leo leerden we 13 jaar geleden kennen als de joviale eigenaar van Taxi Leo.

Als nieuwe geliefde van Yvette Backx verovert Leo al snel de harten van Frank Bomans en Simonne Backx. Hij trekt in bij het gezin en wordt een nieuwe opa voor Kaat.

Leo heeft ook een dochter uit een vorig huwelijk, haar naam is Dominique. De relatie met haar is omwille van een geldkwestie ernstig verstoord. Wanneer op een dag zijn kleindochter Nina voor de deur bij Frank en Simonne staat, sluit Leo haar opnieuw in de armen. De banden met Dominique worden terug aangehaald en het gezin groeit opnieuw naar elkaar toe.

Wanneer Dominique uiteindelijk Nina opstookt om met het geld van haar ex Peter te vluchten, verbreekt Leo opnieuw het contact met de twee.

De liefde tussen de taxi-eigenaar en Yvette is helaas geen lang leven beschoren. De Don Juan blijkt een langdurige affaire te hebben met Jenny Verbeeck, die hij omwille van gezondheidsproblemen bij Yvette verzwijgt. Uiteindelijk hakt hij toch de knoop door en gaat inwonen bij Jenny.

Wanneer Jenny een hartaanval krijgt, raadt hij Jenny aan haar aandelen van de Zus & Zo te verkopen. Ze besluiten nog meer te genieten van hun pensioen, ze doen vaak tripjes.

Leo en Jenny verhuizen naar een serviceflat, omdat hun woning, de Zus & Zo verkocht werd. Zijn lieftallige Jenny overlijdt iets later helaas aan een hartstilstand. Leo zit in zak en as, maar kan gelukkig bij Marianne intrekken. De twee hebben een sterke band maar hebben geen relatie.

Eenzaam is Leo echter nooit want hij raakt goed bevriend met Tamara en Viv. Tamara ziet Leo als een soort opa en maakt hem peter van haar kindje Leo Junior

Tot op een dag Nina terug voor Leo zijn neus staat. Deze keer niet met Dominique maar met Yasmine, haar dochter. Nina is gevlucht van haar moeder en de politie zoekt de voortvluchtige voor fraude. De enige plaats waar ze terecht kan, is bij haar opa. Vertederd door de kleine maar intelligente Yasmine laat Leo hen opnieuw in zijn hart, en zijn huis, toe.

En het geluk blijft aan onze sympathieke opa zijn kant. De relatie met Marianne wordt steeds beter en beter. Het komt zelfs tot een trouw. De hele familie kijkt toe hoe het echtpaar de liefde bezegelt.

Tijdens het trouwfeest krijgt de trotse echtgenoot een beroerte en valt neer. Hij wordt overgebracht naar het ziekenhuis en overlijdt daar later.

geschreven op 30 augustus 2021
VRTNU VRTNU VRTNU