Spring naar inhoud

Renzo Fierens

Renzo is de halfbroer van Femke en Britney en de zoon van Nancy. Hij verscheen voor het eerst in THUIS op 6 oktober 2004.

Al van in het begin werkte hij zich vaak in de nesten. Hij zat geregeld in geldnood en ging voortdurend op zoek naar manieren om gemakkelijk geld te verdienen. Helaas koos Renzo lang niet altijd voor de legale manier. Auto's stelen, drugs dealen... Hij heeft veel op zijn kerfstok, maar moest achteraf steevast op de blaren zitten. Gelukkig kon hij altijd terecht bij zijn zus Femke. Ook Nancy kon, in tegenstelling tot Eddy, niet lang kwaad blijven op Renzo.

Nadat Renzo samen met Femke zijn toenmalige vriendin Sofie Bastiaens op het nippertje uit de klauwen had gered van Tony, een gevaarlijke drugsdealer, besloot hij te vluchten. Op 1 mei 2006 was hij voor de laatste keer te zien in Thuis. Na een afwezigheid acht jaar klopte hij in oktober 2014 onverwacht weer aan bij Nancy. De onbezonnen jongen die jaren geleden het kot op stelten zette, heeft plaats gemaakt voor een volwassen versie van zichzelf.

Tijdens zijn verblijf in het buitenland, trouwde hij met Wendy Stuyven. Hij kreeg samen met haar een zoon, Dylan, maar scheidde achteraf van haar. Wanneer Renzo opnieuw naar huis terugkeert, logeert hij in de Zus & Zo. Daar leert hij Peggy kennen, de twee komen goed overeen en worden een koppel. Wanneer Peggy opbiecht dat ze Renzo’s neefje, Lucas heeft proberen te ontvoeren, blijft Renzo aan haar zijde staan. Hij probeert zich ook neutraal op te stellen in het conflict tussen Femke en Peggy. Dat moet wel omdat Renzo ook taxichauffeur is bij Taxi Leo, het bedrijf waar Femke aan het hoofd staat.

Maar de relatie tussen Peggy en Renzo loopt niet altijd van een leien dakje. Nadat Renzo’s ex-vrouw, Wendy van Femke vernomen heeft dat Peggy destijds Lucas heeft ontvoerd, ontzegt ze Renzo z’n bezoekrecht. Peggy neemt het op voor Renzo en gaat een gesprek aan met Wendy. Uiteindelijk draait Wendy voorzichtig bij en mag Renzo opnieuw z’n zoon zien.

Toch loopt de relatie tussen Peggy en Renzo spaak. Peggy wordt valselijk beschuldigd van het saboteren van de bestelwagen waar Lucas en Femke mee crashen. Het vertrouwen bij Renzo is weg, er is teveel gebeurd en hij breekt met Peggy.

Renzo's zoontje Dylan maakt ruzie met één van z'n klasgenootjes, Joseph. Zo komt Renzo in contact met de moeder van Joseph, Charité. Er is duidelijk een vonk tussen de twee.

geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU