Spring naar inhoud

Post van Bill (aka Toon)!

"Kaat, ik verdien u niet. Kus, Toon." Met dit afscheidsbriefje brak Toon het hart van Kaat in duizend miljard stukken. Maar Toon is niet de enige die een brief achterliet, ook Bill zelf kroop in de pen om alle THUIS-fans extra hard te bedanken voor de afgelopen fantastische jaren!

Hey lieve fans van THUIS,

Het is zover. Het moment om afscheid te nemen. Wat zijn de drie afgelopen jaren voorbijgevlogen! Een beetje zoals op een trein stappen zonder te weten waar naartoe. Meegevoerd worden op avontuur en de tijd vergeten, dát was THUIS voor mij.

Om eerlijk te zijn, het heeft eigenlijk nooit echt als werk aangevoeld. De lat lag hoog en er was een onverbiddelijk tempo, maar het was altijd een speeltuin waarin ik mijn ei kwijt kon. En vooral: waarin ik bijleerde en me rot amuseerde. Geen bazen of collega's, maar vrienden. Sommigen van hen zelfs – ik mag dat zeggen – voor het leven.

"Het is die sfeer van vertrouwen bij THUIS die zelfvertrouwen geeft, waarmee we onszelf kunnen overstijgen."

Bill Barberis
Bill Barberis
<

Ik ben heel dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van die bende. Een machine van leuke, warme, inspirerende mensen, zowel voor als achter de schermen. En daar ligt voor mij ook de belangrijkste les die ik geleerd heb: samenwerking en respect zijn de olie van zo'n machine. En relativering, vooral van jezelf. Het is die sfeer van vertrouwen die zelfvertrouwen geeft, en daarmee kunnen we onszelf overstijgen.

Ik zal ook nooit vergeten wat THUIS bij jullie, onze gedreven, trouwe, soms uitzinnige, soms stiekeme fans, teweegbrengt. Het is enorm. Het raakt, het vormt. Dat merk ik aan jullie warmte op de Thuisdagen, maar net zo goed op straat, in de Ikea en op sociale media. Toen Toon als grap heel even homo werd bijvoorbeeld, gevolgd door een kleine twitterstorm... Heel maf, en geweldig om mee te maken. En daar doen we het voor. Voor jullie. Maar ook alleen maar dankzij jullie.

Een geweldig dikke merci voor jullie onafgebroken trouw en onkreukbare steun.

"Opdracht geslaagd: Toon is echt geworden."

Bill Barberis
Bill Barberis
<

Wanneer ik zelf naar THUIS kijk, zie ik wel eens scènes voorbijkomen waarin Toon plots erg op Bill lijkt. Dan denk ik stiekem: “Opdracht geslaagd... Toon is écht geworden.” Vervolgens merk ik hoe Bill op Toon begint te lijken en dan denk ik stiekem: “Misschien toch tijd om te stoppen.” ;)

Wat een treinrit. Ervaringsrijk en vormend, zeg maar. Nu is het tijd om even uit te stappen. Voor het landschap, voor de zuurstof en – misschien – voor een volgende trein.

De toekomst wijst het wel uit. Het liefst van al wil ik springen en zien waar ik land. Gewoon leven in het moment en mijn hart volgen. En dan moeten de keuzes wel de juiste zijn, toch?

En dan komen we elkaar wel nog eens tegen, toch?

Heel erg veel liefs en bedankt voor alles,

Bill.

Hoe het vertrek van Toon er precies uitzag? Dat kan je hier herbekijken:

De eerste scène van Bill Barberis als Toon dateert van 31 oktober 2013. Benieuwd hoe dat nu ook weer ging? Zo dus:

Hij heeft toch het één en het ander uitgestoken, onze Toon. Herbeleef enkele van z'n topmomentjes via deze voor- en achter-de-schermen-beelden van de voorbije jaren:

geschreven op 07 maart 2017
VRTNU VRTNU VRTNU