Spring naar inhoud

Peter Vlerick

Peter en Femke geven elkaar het jawoord.

Wie is Peter?

Peter is een vlotte dertiger, alleen over zijn privéleven en zijn emoties lost hij niet veel, wat soms wel eens voor conflicten kan zorgen.

Peter stampte een eigen notariaat uit de grond, maar moet dat sluiten nadat Nina hem financieel pluimt. Tom maakt een advocatenkantoor van het notariaat en hij neemt Peter in dienst. Peter en Tom zijn niet alleen collega's, maar ook goede vrienden.

Na de tragische dood van zijn vriendin Sofie begint Peter een relatie met Femke. De relatie loopt op de klippen wanneer hij ontdekt dat Femke een affaire had met haar halfbroer. Daarna geeft hij de liefde nog een kans met Peggy.

Peter wil een gezin starten met Peggy en stelt een loodzware adoptieprocedure voor maar zijn verleden met Femke staat hem in de weg. Peter neemt afstand van Peggy en lost zijn problemen op. Het lukt en hij keert naar Peggy terug met een huwelijksaanzoek. Toch kan hij aan zijn gevoelens voor Femke niet weerstaan en ze belanden in bed. Na een afwijzing van Femke, treedt hij toch in het huwelijksbootje met Peggy.

Peter is Peggy's steun en toeverlaat wanneer ze blind wordt. Als hij verneemt dat Femke zwanger is van hem, neemt hij de zware beslissing om Peggy te verlaten en kiest hij voor Femke en hun zoontje Lucas. Dit roept wraakgevoelens op bij Peggy. Zij ontvoert Lucas, maar Frank kan ervoor zorgen dat Lucas niets overkomt en weer veilig bij z'n ouders terechtkomt.

Peter en Femke stampen hun eigen zaak uit de grond. Ze verhandelen streekproducten onder de naam 'Lucas Events', dat later De Withoeve wordt. Maar hun geluk wordt plots afgebroken door het accident van Femke en Lucas. Femke overleeft de crash, maar hun zoontje Lucas overlijdt. Peter richt al z'n haat op Peggy, maar het was Eddy die met de remmen van de camionette sjoemelde.

Peter en Femke proberen het vreselijke trauma te verwerken. Ze verhuizen naar De Withoeve en treden uiteindelijk in het huwelijksbootje.

Femke krijgt opnieuw te horen dat ze zwanger is. Het geluk bij Peter en Femke kan niet op wanneer hun gezonde zoon Vic wordt geboren. Ze wonen met hun gezinnetje in De Withoeve, samen met Nancy, Britney en Dieter.

Aan de vriendschap tussen Peter en Tom kwam een eind nadat Tom besliste om ondanks Karins verdediging van Eddy toch te blijven samenwerken met Karin. Tom probeert sindsdien hun vriendschap nieuw leven in te blazen, maar Peter houdt voorlopig de boot af.

Tussen Peter en Kobe klikt het dan weer wel goed sinds Kobe werd aangenomen als kok in De Withoeve. Zelfs na Kobes uitspattingen en onvermijdelijke ontslag, blijft de vriendschap tussen Peter en Kobe na enige spanningen in stand. Het is ook dankzij Kobe dat Peter zijn avontuurlijke kant heeft ontdekt en zo gaan ze samen regelmatig vissen en kamperen.

geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU