Spring naar inhoud

Peggy Verbeeck

Wie is Peggy?

Na één slippertje met Frank Bomans, nota bene de man van haar zus, is Rosa Verbeeck zwanger. Peggy Verbeeck is het resultaat, maar ze zal nooit een échte Bomans worden. Jarenlang weet ze niet wie haar vader is, ook nadat ze ontdekt dat Frank haar vader is – slaagt ze er niet echt in om een echte band te ontwikkelen met Frank.

Peggy is een onrustige ziel die altijd op zoek gaat naar avontuur en uitdagingen. Als tiener leidt dit regelmatig tot conflicten met haar moeder, en al heel vroeg slaat ze haar vleugels uit door te kiezen voor een job op een cruiseschip. Niet veel later komt ze na enkele omzwervingen in Canada terecht, waar haar nichtje – of is het nu halfzus – Bianca woont met haar vriend Tom De Decker. Ze begint stiekem een relatie met Tom.

Wanneer ze zwanger blijkt te zijn van Tom, keert Peggy terug naar België. Net zoals haar moeder zoveel jaren voordien, verzwijgt ze wie de vader van haar kind is. Ze besluit ook om haar kindje af te staan voor adoptie. Ann De Decker, de zus van Tom, adopteert haar dochter Sandrine. Zonder te weten dat haar eigen broer eigenlijk de vader is. Tom en Bianca zijn intussen ook teruggekeerd naar België en Peggy kan de identiteit van de biologische vader niet langer verzwijgen. Peggy zorgt voor een breuk tussen Tom en Bianca, en begint opnieuw een relatie met Tom. Even hoopt Peggy om haar dochter terug te krijgen, dat lukt helaas niet. Ze slaagt er uiteindelijk wel in om een bezoekregeling met Ann overeen te komen, zo maakt Peggy toch nog deel uit van het leven van haar dochter, Sandrine. Tussen Tom en Peggy komt het niet meer goed.

Op zakelijk vlak gaat het Peggy voor de wind. Samen met haar goede vriendin Femke openen ze een reiscafé: de Noorderzon. Het start heel succesvol, maar na de ongelukkige dood van Kasper in de Noorderzon, kan Peggy het niet langer aan om daar te werken. Het ongeluk zorgt ook voor een eerste barst in de relatie met haar stiefvader Waldek. Hij zal Peggy dit altijd blijven verwijten.

Peggy gaat aan de slag bij Taxi Leo, en heeft intussen een relatie met Peter. Ze trouwt zelfs met hem, maar Peter kan zijn verleden met Femke niet vergeten. De nacht voor het huwelijk van Peggy, belanden Peter en Femke samen in bed. Peter doet zijn best om het huwelijk met Peggy te laten slagen, hij vangt haar op als ze na een carjacking en auto-ongeval tijdelijk blind wordt. Maar hij kan zijn ware gevoelens voor Femke niet langer verstoppen. Hij verlaat Peggy en kiest voor Femke.

Peggy stort in, en onderneemt een zelfmoordpoging. Toon redt haar net op tijd, en probeert haar er weer bovenop te helpen. Maar de haat voor Femke is te groot, als ultieme wraakactie ontvoert ze Lucas, het zoontje van Femke en Peter. Gelukkig kan haar vader, Frank, haar tegenhouden. Het is pas wanneer de optimistische Renzo ten tonele verschijnt dat Peggy terug wat kan lachen, en dat ze naast haar moeder, iemand vindt waar het mee klikt. Dat hij toevallig de broer is van Femke, zorgt natuurlijk voor de nodige problemen, maar Renzo overtuigt Peggy er van dat zij die samen kunnen overwinnen.

Gesteund door Renzo begint ze vol goede moed aan een nieuw deel van haar leven in de Zus & Zo samen met haar moeder, Rosa en tante Jenny. Wanneer Peter de aandelen van de Zus & Zo in handen krijgt, lijkt het opnieuw een tegenslag: over een jaar worden ze uit hun zaak én hun huis gezet. Peggy en Rosa leggen zich uiteindelijk neer bij deze beslissing. Peggy wilt zelfs opnieuw in het reine komen met Peter en Femke. Daarom biecht ze aan hen op wat ze met Lucas van plan was.

Peter en Eddy zullen Peggy nooit kunnen vergeven, daarom bedisselen ze een plan om wraak te nemen op Peggy. Maar Eddy speelt solo slim, hij saboteert de remmen van de camionette die Peggy zonet verkocht aan Femke. Eddy ging er dus vanuit dat niet Femke, maar wel Peggy met deze camionette zou rijden. Hierdoor crasht Femke en overlijdt Lucas. Peggy is verdachte nummer één, nadat haar moeder, Rosa verklaart Peggy te hebben gezien in de buurt van de camionette. Daardoor belandt Peggy even in de gevangenis, tot Eddy alles opbiecht.

Peggy wordt vrijgelaten, maar haar leven is een puinhoop. Ze vindt nergens een job, ze weet niet meer wie ze nog kan vertrouwen en tot overmaat van ramp beëindigt Renzo zijn relatie met Peggy. En dan komt er een klein lichtpunt in Peggy's leven. Bennie De Taeye, Peggy's ex-vriend duikt terug op. Bennie vraagt Peggy mee te komen naar Portugal...

geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU