Spring naar inhoud

Olivia Hoefkens

Olivia Hoefkens maakt haar intrede in 2014. We leren haar kennen als beste vriendin van Jana. Olivia is een echte flapuit en altijd in voor een leuk feestje. Ze is de geadopteerde dochter van Lena Blondeel en Jan Hoefkens.

Wanneer Olivia, Lowie en Jana het eindejaarsbal organiseren, slaat de vonk tussen Olivia en Lowie over. Jana betrapt de twee terwijl ze hun eerste kus delen en is jaloers, want ook zij had een boontje voor Lowie. Olivia en Lowie worden een koppel, waardoor ze ook goed overeen komt met Luc Bomans. Dit zorgt voor ruzie tussen beste vriendinnen, Jana en Olivia.

Olivia gaat even door een moeilijke periode wanneer haar ouders uit elkaar gaan. Haar moeder begint een relatie met de veel jongere Jens. Door deze gebeurtenissen presteert Olivia slecht op school, in de eerste examenreeks buist ze over de hele lijn. Ze beseft dat de studie psychologie haar niet ligt en gaat tijdelijk werken in de Frens, bij Jens, het nieuwe lief van haar moeder, Lena.

Haar vriend, Lowie, koopt een huis met het geld dat hij van de erfenis van zijn moeder krijgt. Olivia en Jana trekken bij hem in. Daar groeien Jana en Lowie steeds dichter naar elkaar toe en belanden uiteindelijke meerdere keren samen in bed. Jana en Lowie krijgen last van wroeging. Wanneer Lowie alles opbiecht aan Olivia, stelt zij hem voor de keuze: of Jana verhuist of hun relatie is over. Lowie kiest voor Olivia en Jana verlaat het huis. Het betekent ook het einde van de vriendschap tussen Olivia en Jana.

Na enkele maanden missen de vriendinnen elkaar en groeien ze opnieuw naar elkaar toe. Uiteindelijk komt Jana ook opnieuw bij hen wonen. Olivia besluit opnieuw te gaan studeren, ze kiest voor de opleiding Lager Onderwijs. Daar maakt ze kennis met enkele lastige klasgenoten, vooral Tamara maakt Olivia het leven zuur. Maar Olivia pakt haar terug met behulp van haar vrienden. Tamara beseft dat ze verkeerd was en na een tijdje kunnen de twee het zelfs goed met elkaar vinden.

Ondertussen gaat het bergaf in haar relatie met Lowie. Zeker nadat Olivia kennismaakt met een andere klasgenoot, Arne. Lowie krijgt foto's doorgestuurd van Arne en Olivia, waaruit zou blijken dat de twee een affaire hebben, daarom beëindigt Lowie de relatie met Olivia. Maar er is geen sprake van een affaire tussen Olivia en Arne. Lowie en Olivia komen even terug bij elkaar, maar Olivia is het beu dat Lowie haar niet vertrouwt en maakt zelf een einde aan haar relatie. Ze verhuist naar de Frens, waar ook Tamara en Renzo wonen.

Olivia en Arne worden steeds betere vrienden, maar Arne is verliefd op Olivia. Hij neemt haar mee naar feestjes waar hij haar drogeert. Olivia komt dit te weten maar kan Arne vergeven voor wat hij heeft gedaan. Ze vormen samen een koppel maar de relatie loopt enige tijd later spaak.

Lowie komt weer naar voor en Olivia valt opnieuw voor zijn charmes. De liefde tussen de twee is groter dan ooit tevoren.

Lowie en Olivia leren Emil kennen en willen graag zijn pleegouders worden. De twee doen dit goed, totdat Emil een val van de zwangere Paulien veroorzaakt. Ze verliest haar kindje en Emil wil uit het huis. Dit zorgt voor spanningen tussen Olivia en Lowie, maar ze komen er sterker uit. Wanneer Emils nieuwe pleegouders een au pair zoeken om mee te gaan naar Londen, grijpt Olivia deze kans. Wanneer ze terugkomt, weet ze nog niet.

geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU