Spring naar inhoud

Muriel Bats neemt afscheid van Mayra: "Dankjulliewel allemaal!"

Waldek wil Mayra zo ver mogelijk uit de buurt van hem en Zoë. Hij stuurt haar samen met haar vader David naar Kaapverdië. Actrice Muriel Bats nam na haar laatste opname afscheid op de set met een lieve, mooie speech.

Muriel gaf ook dit nog mee over haar afscheid bij Thuis:

“Ik ben heel dankbaar voor mijn tijd bij Thuis en het personage dat ik mocht spelen. Het klikte ook heel goed met Bart (Van Avermaet, speelt Waldek). Ik ga er op een goede manier uit, als een typische Mayra."

Muriel Bats
Muriel Bats
<

Over het verschil tussen haar en Mayra:

"Ik speel Mayra heel graag. Haar vurige karakter herken ik, maar er zijn veel dingen eigen aan Mayra die ik nooit zou doen, zoals wanneer Mayra iets in haar hoofd krijgt. Dan wordt ze erop gefocust en verliest ze de grip op haar gedachten. Uiteindelijk ontspoort ze en onderneemt ze acties met grote gevolgen. Maar als ze er dan mee geconfronteerd wordt, heeft ze spijt.”

Muriel Bats
Muriel Bats
<

"Het is niet zo dat ik een Mayra-knop heb, maar als ik haar hakken aantrek, voel ik me wel anders en meer als haar. Ik heb niet dezelfde kledingsmaak. Sommige stuks vind ik leuk, zodat ik ze toch zelf koop. Maar bijvoorbeeld de juwelen van Mayra zou ik nooit kunnen dragen in het echte leven, dan zou ik me voortdurend Mayra blijven voelen."

Muriel Bats
Muriel Bats
<
geschreven op 05 september 2018
VRTNU VRTNU VRTNU