Spring naar inhoud

Mayra Magiels

Wanneer Leo te kampen krijgt meteen personeelstekort in Taxi Ter Smissen, gaat hij op zoek naar een geschikte kandidaat om de dispatching voor zijn of haar rekening te nemen. De spontane Mayra Magiels valt meteen in de smaak. Mayra laat wel duidelijk blijken dat ze liefst meer wil doen dan enkel aan de dispatching zitten; ze wil ook graag rijden.

Mayra begint een relatie met Ann, maar dan blijkt dat ze getrouwd is met Guy De Herdt. Ze wil haar huwelijk nog een kans te geven, maar toch is de liefde voor Ann sterker. Wanneer Mayra bij Ann intrekt, heeft ze het moeilijk met de bemoeizieke Marianne.

Toch is haar liefde voor Ann zo sterk dat ze samen alles overwinnen. Als kers op de taart, adopteert ze Sandrine en vormen ze een echt gezin. Haar biologisch klok begint te tikken en haar verlangen naar een eigen kindje wordt een obsessie. Haar rationaliteit gooit ze overboord en ze neemt zware risico's. Als ze wordt verkracht en blijkt zwanger te zijn, blijft Ann haar, na serieuze twijfels, toch steunen.

Na het politieonderzoek, waarbij Mayra zelf verdacht werd haar verkrachter, Kurt, te hebben vermoord, wordt Mayra toch vrijgesproken. Wanneer de rust is teruggekeerd, stelt ze Ann voor om naar Kaapverdië te verhuizen. Marianne is furieus als ze dit hoort en tijdens een handgemeen vallen beide vrouwen van de trap. Ze overleven de val, en ook Mayra's ongeboren kind heeft het gehaald. Maar even later krijgt Mayra toch een miskraam. Met deze nieuwe tegenslag bergen ze hun kinderwens op.

Ann en Mayra genieten van het leven, ter ontspanning volgen ze wekelijks tangolessen bij Bob. Ann en Mayra verhuizen naar de loft van Tom en Judith. Zij nemen hun intrek in het ouderlijk huis van Ann en Tom.

De kinderwens van Mayra blijft in haar hoofd rondspoken. Uiteindelijk geraakt ze, na een dronken nacht samen met Waldek, zwanger van hem.

Intussen zorgt Jessica, de babysit van Sandrine, voor spanning in de relatie van Ann en Mayra en gaan de twee uit elkaar. Ann blijft in de loft wonen en Mayra trekt in bij haar goede vriend Waldek, waarvan zij nog altijd een kindje verwacht. Ze besluiten om hun kersverse dochtertje, Zoë, als vrienden samen op te voeden.

geschreven op 05 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU