Spring naar inhoud

Marianne en al haar mannen: het complete overzicht

't Is gebeurd: Marianne heeft dan toch 'ja' gezegd tegen Leo, hoera! Save the best for last? Laten we hopen voor haar. Dit zijn alle mannen van Marianne door de jaren heen, de ene al wat beter dan de andere...

Laten we beginnen bij het begin: Walter De Decker

Getrouwd van 1966-1997

Meteen ook het langste huwelijk van Marianne. Ze trouwt met Walter in het gezegende jaar 1966. Met de start van Thuis in 1995 waren ze dus al 29 jaar getrouwd.

Hun huwelijk houdt stand tot de dood hun letterlijk scheidt, want in 1997 zakt Walter in mekaar op het strand. De twee hadden zich net verzoend na een huwelijk met veel ups en downs en Walters affaire met Rosa. Maar helaas, het mocht niet zijn. Walter wordt nog even in coma gehouden maar overlijdt later in het ziekenhuis.

Vorig jaar kwam aan het licht dat Marianne al jaren een diepbewaard geheim meedraagt van haar man. Ann en Tom zullen hun vader nooit meer op dezelfde manier herinneren.

Jean-Pierre De Ruyter AKA Jean-Pierre den antiquair

Relatie tussen 1998 - 2001

Marianne heeft net een bezoekje aan Tom gebracht in Londen wanneer ze op de terugreis verdrinkt in de ogen van Jean-Pierre, een charmante antiquair. Helaas zit ook Rosa op dezelfde trein en blijkt dat hun smaak qua mannen niet alleen gelijk opgaat voor Walter, maar ook voor Jean-Pierre.

Marianne trekt aan het langste eind, want Jean-Pierre kiest voor haar. De twee beleven mooie tijden en Marianne helpt onder andere de relatie tussen Jean-Pierre en zijn blinde dochter Marie te herstellen door haar volle steun te geven voor de oogoperatie. Met succes, want Marie kan weer zien.

Maar helaas, de liefde blijft niet duren. Met het oog op zakelijke belangen, richt Leontien Vercammen haar pijlen op Jean-Pierre en de vis bijt...

Het komt tot een breuk tussen Marianne en Jean-Pierre.

Walter Frans en Robert Swerts

In het negende seizoen heeft Marianne touche van twee mannen tegelijk: Walter Frans en Robert Swerts.

Marianne wordt eindredacteur van het krantje Uit en Thuis en laat hiervoor haar veranda verbouwen. Zo leert ze de vlotte aannemer Walter Frans kennen die al snel zot staat van Marianne. Maar er is nog een kaper op de kust. Ook advocaat Robert Swerts, die werkt als freelancer bij het krantje, stort zich op Marianne.

Jammer voor Walter, maar Marianne kiest voor Robert. De foute keuze, want in het elfde seizoen komt uit dat Swerts de verkrachter is naar wie al een hele tijd wordt gezocht.

Marianne is radeloos, maar vindt troost bij Walter. Ze beleven dan toch nog hun langverwachte romance en Walter komt zelfs bij haar wonen. Tot Walters ex-vrouw Betty opduikt: ze wil hem terug. De liefdesdriehoek zorgt voor veel spanningen en ruzies. Uiteindelijk pakt Walter zijn koffers en verlaat hij Marianne voorgoed.

Exit Walter Frans.

Geert Smekens

Getrouwd tussen 2010-2014

Met dokter Geert lijkt Marianne eindelijk de ware liefde gevonden te hebben, hoewel ze eerst niks van 'de stijve hark' moet weten. Tot haar zus Claire langskomt en die kan het uitstekend vinden met Geert. De jaloezie van Marianne zorgt ervoor dat ze toegeeft aan haar gevoelens.

In februari 2010 vraagt Geert Marianne ten huwelijk in het midden van een wals, een verhaal dat Marianne dolenthousiast vertelt aan Ann:

Amper een maand na het aanzoek zeggen ze liefdevol 'ja' tegen elkaar. Een dag om nooit meer te vergeten!

Hoewel iedereen er rotsvast van overtuigd is dat Geert de perfecte match is voor Marianne, blijft hun huwelijk niet duren. Marianne beschuldigt Geert van de ontvoering van Emma en denkt (onterecht) dat hij een pedofiel is.

Hoewel Geert totaal onschuldig blijkt te zijn, zorgen de valse beschuldigingen van Marianne voor de uiteindelijke breuk en scheiding.

Affaire met David Magiels

De relatie van Marianne en Geert komt eerder al aan het wankelen wanneer Marianne een affaire begint met David, de vader van Mayra. De ontrouw van Marianne komt uit, waarop Geert wil scheiden. Toch slaagden ze er toen nog in om de brokken te lijmen wanneer Marianne een einde maakt aan haar affaire met David.

William De Greef

Getrouwd tussen 2015-2016

William is een oude schoolvriend van Marianne. Ze loopt hem toevallig tegen het lijf aan zee. Hij palmt Marianne al snel helemaal in en wacht niet lang om een aanzoek te doen. Na de trouw zijn ze van plan om te verhuizen naar Williams wijngaard in Toscane, maar Marianne ontdekt het geheime plan van William en Hélène: ze zijn enkel met Geert en Marianne getrouwd om met hun centen te gaan lopen.

Hélène en William proberen Marianne zelfs te laten opdraaien voor de moord op Geert. Gelukkig bekent Hélène uiteindelijk dat zij Geert heeft neergestoken, waardoor Marianne de gevangenis mag verlaten.

William zet door in zijn slechtheid, maar uiteindelijk gelooft Marianne zijn leugens niet meer. Ze wil een punt zetten achter hun relatie, maar krijgt een hartaanval. Later in het ziekenhuis probeert William haar te wurgen met een kussen. Gelukkig komt Tom net op tijd binnen. Marianne kan nog gereanimeerd worden en William belandt eindelijk achter de tralies.

Leo Vertongen

Met stip op nummer één in het lijstje van mannen die het meest zijn afgewezen door Marianne. Maar zoals ze zeggen: de aanhouder wint.

Tussen Leo en Marianne was het zeker geen liefde op het eerst gezicht, integendeel. Maar de twee hebben elkaars gezelschap steeds harder weten te appreciëren. En nu wordt hun prachtige (maar ook een beetje atypische, vreemde) vriendschap bezegeld met een huwelijk.

Sowieso een moment om naar uit te kijken!

geschreven op 28 mei 2021
VRTNU VRTNU VRTNU