Spring naar inhoud

Marianne Bastiaens

Wie is Marianne?

Marianne is de weduwe van dokter Walter De Decker en moeder van Tom en Ann. Ze heeft de touwtjes graag stevig in handen. De familie De Decker heeft haar welstand aan de overleden vader van Marianne te danken. Marianne investeerde haar centen met wisselend succes in het loodgietersbedrijf “Vercammen”, het krantje “Uit & Thuis” en “Hof Ter Smissen”, dat Rosa als gerante runde.

Sinds jaar en dag heerst een gespannen sfeer tussen Marianne en Rosa. Mariannes boezemvriendin Jenny heeft het ondertussen al opgegeven om de relatie tussen beide dames te lijmen.

Marianne dacht het geluk te hebben gevonden bij Geert maar een nieuwe verliefdheid stak de kop op wanneer ze David, de vader van Mayra, ontmoette. Ze koos uiteindelijk toch voor Geert maar die maakte het haar niet gemakkelijk. Marianne blijft een hele tijd alleen achter en overweegt te trouwen met Ivo Courtois, een advocaat van goede naam en afkomst, ondanks dat er geen liefde was tussen hen. Wanneer Ivo Marianne onder druk zet, komt Geert net op tijd tussen. Hij wil Marianne terug en Marianne twijfelt geen moment: ze kiest terug voor Geert.

De sfeer ten huize Marianne neemt een grillige turn wanneer Mayra obsessief besluit zwanger te willen worden. Marianne gaat absoluut niet akkoord met de keuzes die Ann en Mayra maken en dat zorgt voor spanning die op de schouders van Ann terechtkomt. Het gevecht wordt uiteindelijk uitgevochten voor de rechtbank waar in eerste aanleg Ann de winnaar is en Marianne haar huis dient te verlaten. Maar Marianne blijft niet bij de pakken zitten en ze doet een tegenzet; het ongedaan maken van de schenking van het huis, dit lukt haar ook. Hierdoor verliest ze wel iedereen die haar dierbaar was. De ruzie ten huize Bastiaens / De Decker kent een hoogtepunt wanneer Marianne en Mayra in een gevecht verwikkeld geraken bovenaan de trap. Beide dames vallen van de trap. Mayra is op dat moment zwanger, maar verliest gelukkig haar kindje niet. Een paar weken later krijgt Mayra toch een miskraam. Door de val belandt Marianne in een rolstoel, er staat haar een lange revalidatie te wachten. Het voorval zorgde ervoor dat Ann en Marianne opnieuw dichter naar elkaar toe groeien.

Ondertussen wordt Geert onterecht opgepakt voor de ontvoering op Emma. Marianne gelooft niet in zijn onschuld en dit zorgt voor een breuk tussen hen. Marianne doet er alles aan om hem terug te winnen, maar dit lukt niet. Zeker wanneer Geert opnieuw de liefde vindt bij Hélène, breekt er iets bij Marianne. Ze wil Geert doen bloeden en ze besluit hem aan te klagen wegens mishandeling. Ze probeert hiervoor bewijzen te verzamelen door aan Eddy te vragen haar opzettelijk te verwonden. Eddy weigert dit en daarom verwondt Marianne zichzelf. Wanneer dit uitkomt, besluiten Ann en Tom om Marianne gedwongen te laten opnemen. Zover komt het niet, maar Marianne vertrekt wel naar de kust samen met Jenny en Leo. Daar leert ze William kennen, een oude jeugdvriend. Uiteindelijk trouwt Marianne ook met hem.

Ze probeert ook de brokken met Geert te lijmen en besluit de klacht tegen hem te laten vallen. Geert eist, onder druk van zijn nieuwe vrouw, Hélène, een schadevergoeding. Marianne wilt deze betalen, maar ontdekt dat Hélène aast op Geert z’n geld. Er ontstaat een rivaliteit tussen Marianne en Hélène. Wanneer Marianne ontdekt dat Hélène er een minnaar op na houdt, wilt ze Geert hiervan op de hoogte brengen. Hélène is razend op Marianne en het komt tot een ruzie in de spreekkamer waar Geert tussenkomt. Niet veel later ligt Geert levenloos op de grond. Zowel Hélène als William beweren dat Marianne de dood van Geert op haar geweten heeft. Marianne wordt dan ook gearresteerd. Maar na enige tijd blijkt dat Hélène de schuldige is. Ze houdt er ook een affaire met William op na. Hélène en Tom proberen Marianne te waarschuwen voor William, maar zij wil niet luisteren. Marianne verkoopt zelfs haar huis zodat er niets zou overblijven voor de erfenis aan haar kinderen. William voelt zich in het nauw gedreven, hij probeert Marianne te vermoorden, gelukkig kan Judith Marianne nog net op tijd reanimeren.

Nog meer Marianne...

Leo en Nancy strijden op leven of dood

Thuis
Leo en Nancy zitten in een hevige strijd verwikkeld. Marianne wil Nancy als taxi, maar die heeft genoeg van de grillen van Marianne. Wie wordt de gelukkige?

"Daar is het laatste nog niet over gezegd"

Thuis
Marianne is op zoek naar Stan. Wanneer ze van Ann een update krijgt, schiet ze als een razende furie recht naar Waldek.

"Maak dat ge hier weg zijt, en rap!"

Thuis
Stan is nog maar één dag uit ziekteverlof en het botst alweer met Waldek. Marianne is er ook en kan het niet laten om zich te moeien...

Hard tegen harder: wie wint het laatste woord?

Thuis
Altijd gezellig wanneer Tamara en Marianne elkaar tegenkomen. Wie trekt deze keer aan het langste eind?

Marianne drijft Didi tot het uiterste

Thuis
Dieter is het gedrag van Marianne spuugzat en dat laat hij voor de verandering duidelijk verstaan. Alle frustraties van de voorbije weken vliegen eruit!

Nancy verzuipt tussen de haaien

Thuis
De bemiddeling is verschrikkelijk. Nancy hoort dingen die ze nooit voor mogelijk had kunnen houden.

"Ik wil dat het stopt"

Thuis
Nancy vindt dat Marianne zich belachelijk en hypocriet gedraagt. Als het aan haar ligt, stopt ze nu meteen met de rechtszaak tegen Tom.

Wat is er gebeurd met Marianne en Dries?

Thuis
Tamara vraagt zich af waar Dries is, want hij is niet op de kamer komen slapen. Dieter weet meer... en brengt de fantasie van Tamara nog meer op hol.

Nancy krijgt dan toch haar bloemetjes

Thuis
Tom beseft dat hij maar beter zijn excuses kan aanbieden aan Nancy voor de zaak uit de hand loopt. Maar dat is buiten zijn moeder gerekend...

Karin waagt zich op glad terrein

Thuis
Karin probeert Tom en Marianne via een list te verzoenen om de weddenschap met Tom te kunnen winnen. Helaas... Volgende keer beter?
geschreven op 30 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU