Spring naar inhoud

Luc Bomans

Hoewel Luc loodgieter is van opleiding, oogstte hij jarenlang succes als zakenman. Luc deinst er ook niet voor terug om z’n neus af en toe in louche zaken te steken.

Sinds de dood van zijn moeder Florke is de relatie met zijn broer Frank verzuurd. De twee zijn voortdurend in een professionele concurrentiestrijd verwikkeld.

Samen met Leontien heeft Luc een zoon: Lowie, maar Leontien verbak alle contact met haar ex na haar vlucht naar Zuid-Amerika. De verbazing van Luc is dan ook groot wanneer Lowie plots terug in België verschijnt na het overlijden van Leontien. Het eerste contact is stroef maar stilaan dringt Luc tot Lowie door en bouwen ze een mooie relatie op.

Ook in de liefde gaat het Luc voor de wind. Hij begint een relatie met Julia en is dolgelukkig tot een brief van Leontien roet in het eten gooit en ervoor zorgt dat Luc alles kwijtgeraakt wat hem nauw aan het hart ligt.

Op zakelijk vlak loopt alles vlot tot Luc ontdekt dat Frank en Eddy een namaakhandel hebben opgestart. Luc ziet hierin een kans om zijn broer, Frank, erbij te lappen en hij zet een plan op. Toch kan Luc een fatale afloop van zijn plan niet vermijden en Jack, het kindje van Jana en Bram, laat hierbij het leven door de slechte kwaliteit van een namaakboiler. Luc ontsnapt echter wel aan elke verdachtmaking en laat Frank en Eddy ervoor opdraaien.

Luc wordt uiteindelijk wel gestraft en door de gemeenschap uitgespuwd. Zelfs zijn relatie met Julia lijkt onherstelbaar maar als Luc er alles aan doet om zijn spijt te betuigen, komt er opnieuw een toenadering tussen hen. Luc verkoopt Sanitechniek en begint een nieuw bedrijf. Ook ziet hij zijn kans schoon om Rosa en Jenny te helpen en hij koopt de eigendom van de Zus & Zo. Later verkrijgt hij ook aandelen door investeringen die hij waarmaakt.

Luc doet zaken met Peter en Femke voor LEV, maar Peter ontdekt dat Luc opnieuw zaken achterhoudt voor hen, hij smeedt een plan waardoor Luc alles kwijtgeraakt.

Luc verliest ook Julia opnieuw en deze keer definitief. Ook zijn zoon, Lowie keerde zich tegen zijn vader, nadat duidelijk werd dat Luc rechtstreeks verantwoordelijk was voor de dood van zijn moeder, Leontien. Tijdens het jubileum van Frank en Simonne krijgen de gasten een afscheidsvideo van Luc te zien. Ondertussen probeert Luc zich te verhangen in één van de zalen van de Zus & Zo.

Lowie en Frank kunnen Luc maar nipt redden. Hij haalt het, maar belandt wel in een rolstoel. Hij zal nooit weer de oude Luc worden. Lowie neemt de zorgen van zijn vader op zich. Ook de twee broers, Frank en Luc groeien opnieuw naar elkaar toe.

geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU