Spring naar inhoud

Lowie Bomans

De zestienjarige Lowie wordt terug naar België gestuurd nadat zijn moeder Leontien in Mexico in een tragisch verkeersongeval is omgekomen. Omdat hij minderjarig is, moet hij bij zijn vader gaan wonen, een vader die hij nooit echt heeft gekend. Erger nog, zijn moeder heeft hem altijd verteld dat zijn vader overleden was. Voor Lowie is de schok dan ook heel groot wanneer hij hoort en ziet dat Luc nog leeft.

De eerste weken verlopen alles behalve vlot tussen vader en zoon. Lowie begint pas te ontdooien wanneer hij Jana leert kennen. Stilaan verbetert ook de relatie tussen Lowie en zijn vader. Hij neemt zij intrek in het appartement van Julia en Luc.

Lowies liefdesrelatie met Jana loopt op de klippen wanneer Jana voor Bram kiest. Lowie kan gelukkig wel op de steun van Julia blijven rekenen. Hij leert ook Olivia kennen, de beste vriendin van Jana. De twee worden verliefd en beginnen een relatie.

De tiener gaat door een moeilijk periode wanneer zijn beste vriendin, Jana haar ongeboren kind, Jack, verliest. Zijn vader, Luc was verantwoordelijk voor dit ongeval. Hoewel Lowie eerst volledig achter z’n vader stond, wordt hij met z’n neus op de feiten gedrukt. Lowie valt zijn vader aan met een moersleutel waardoor Luc in het ziekenhuis belandt. Hij bekent dat hij z'n vader heeft neergeslagen, maar Luc zorgt er voor dat zijn zoon er met een werkstraf van af komt.

Lowie krijgt een grote erfenis van zijn moeder, hij wil met deze erfenis een huis kopen, maar komt nog wat geld tekort. Dat geld leent hij van Yvette, zodat hij uiteindelijk samen met Sam De Witte toch een huis kan kopen. Aangezien Lowie zelf architect in wording is, neemt hij de inrichting voor zijn rekening. Jana, Olivia, Paulien, Sam en Tim nemen hun intrek in de woning. Daar groeien Jana en Lowie steeds dichter naar elkaar toe en de oude liefdesgevoelens steken opnieuw de kop op. Ze belanden een aantal keren samen in bed, maar krijgen last van wroeging tegenover Olivia. Wanneer Olivia hierachter komt stelt ze Lowie voor de keuze: zij of Jana. Lowie kiest voor zijn Olijfke en Jana verlaat het huis. Dit betekent ook een tijdelijk breuk in de vriendschap tussen Jana en Olivia.

Terwijl Lowie en Luc opnieuw dichter naar elkaar toegroeien, ontdekt Lowie onder andere dat zijn vader verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder, Leontien. Dit is voor Lowie de druppel, hij wil z’n vader nooit meer zien. Dit raakt Luc heel diep. Nadat hij ontmaskerd wordt in een fraudezaak, onderneemt Luc een zelfmoordpoging. Hij overleeft, maar kan onmogelijk nog voor zichzelf zorgen. Lowie voelt zich verantwoordelijk voor de depressieve gevoelens van z’n vader, daarom neemt hij de zware zorgen voor z’n vader op zich.

Naast de zorgen op z'n vader, probeert Lowie zich ook te focussen op z'n studies architectuur. Dit zorgt ervoor dat Lowie af en toe de pedalen verliest, en daar lijdt zijn relatie met Olivia ook onder. Wanneer Arne plots op de proppen komt, leren we de jaloers kant van Lowie kennen. Hij krijgt foto's te zien van zijn vriendin, Olivia met Arne. Ook al betekenen deze foto's niets, het vertrouwen tussen Lowie en Olivia is weg. Lowie wil de relatie nog een kans geven, maar dat ziet Olivia niet zitten. Zij begint een relatie met Arne, maar na een tijdje loopt die relatie weer stuk. Lowie en Olivia vinden bij elkaar het geluk terug en vormen opnieuw een koppel.

Lowie en Olivia leren Emil kennen en willen graag zijn pleegouders worden. De twee doen dit goed, totdat Emil een val van de zwangere Paulien veroorzaakt. Ze verliest haar kindje en Emil wil uit het huis. Dit zorgt voor spanningen tussen Olivia en Lowie, maar ze komen er sterker uit.

Wanneer Emils nieuwe pleegouders een au pair zoeken om mee te gaan naar Londen, grijpt Olivia deze kans. Lowie mist zijn Olijfke heel erg.

geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU