Spring naar inhoud

Leo Vertongen

De joviale levensgenieter Leo Vertongen is eigenaar van Taxi Leo. Wanneer iets hem niet zint, wordt hij licht ontvlambaar.

Leo had een relatie met Yvette en woonde in bij Frank en Simonne. Hij werd verliefd op Jenny, maar had moeite om Yvette achter te laten. Uiteindelijk hakte hij de knoop door en ging hij bij Jenny wonen.

Om gezondheidsredenen verkoopt Leo zijn bedrijf aan Peggy en Simonne maar hij kan het toch niet laten om af en toe in te springen waar het nodig is. Leo blijft de gaten in het taxibedrijf opvullen en geniet van zijn pensioen.

Wanneer Jenny een hartaanval krijgt, raadt hij Jenny aan haar aandelen van de Zus & Zo te verkopen. Ze besluiten nog meer te genieten van hun pensioen, ze doen vaak tripjes.

Leo en Jenny verhuizen naar een serviceflat, omdat hun woning, de Zus & Zo verkocht werd. Zijn lieftallige Jenny overlijdt iets later helaas aan een hartstilstand. Leo zit in zak en as, maar kan gelukkig bij Marianne intrekken. De twee hebben een sterke band maar hebben geen relatie.

Eenzaam is Leo echter nooit want hij geraakt goed bevriend met tamara-vereken. Tamara ziet Leo als een soort opa en maakt hem peter van haar kindje Leo Junior.

Maar Leo heeft ook nog een echte kleindochter Nina Wie was Nina?. Deze staat plots voor zijn deur met haar dochtertje Yasmine. Leo is dolgelukkig dat hij terug zjin familie bij zich heeft.

En het geluk blijft aan onze sympathieke opa zijn kant. De relatie met Marianne wordt steeds beter en beter. Het komt zelfs tot een trouw. De hele familie kijkt toe hoe het echtpaar hun liefde bezegelt.

Meer Leo ...

Rust zacht, Leo. We gaan je missen.

Thuis
Het sprookjeshuwelijk tussen Marianne en Leo eindigt in een nachtmerrie. Leo krijgt een beroerte en sterft later in het ziekenhuis.

Achter de schermen op het huwelijk van Marianne en Leo

Thuis
Kijk mee achter de schermen van het huwelijk van Marianne en Leo. Je staat letterlijk op de eerste rij.

OMG, Marianne en Leo zijn toch getrouwd!

Thuis
Marianne als bruid, dat we dat nog mochten meemaken. Ze zegt volmondig "ja" tegen Leo. De twee tortelduifjes gaan een prachtige toekomst tegemoet!

Marianne zegt 'ja' op het aanzoek van Leo!

Thuis
Ze maakte het nog even spannend door hem eerst af te wijzen, maar Marianne beseft des te harder hoeveel Leo voor haar betekent: ze gaan trouwen, hoera!

OMG, Leo vraagt Marianne ten huwelijk!

Thuis
Bijna mochten we onze wedding bells luiden, maar helaas: Marianne zegt 'nee' op Leo's aanzoek. Arme Leo! Nancy en Tamara zijn er het hart van in.

Peter en Yasmine? Leo heeft de oplossing!

Thuis
De eerste ontmoeting tussen Peter en zijn dochter Yasmine verliep stroef. Gelukkig heeft Leo een plan om hun relatie te versterken.

Furieuze Nina zet arme Leo op zijn plaats

Thuis
Leo heeft, achter de rug van Nina, Peter om hulp voor de opvoeding van Yasmine gevraagd. Nina ontdekt het en kan er absoluut niet om lachen.

Nina legt alles uit aan Leo

Thuis
Nadat Leo de valse paspoorten van Nina en Yasmine ontdekte, eist hij een uitleg van Nina. En die krijgt hij, eindelijk!

"Nina, waar zijt gij mee bezig?"

Thuis
Tijdens het opruimen botst Leo op de handtas van Nina. Daarin ontdekt hij iets dat hij liever niet gezien had.

Wat wil Nina van Leo?

Thuis
Meer dan 8 jaar hoorde Leo niks van haar. Nu is Nina terug in zijn leven, mét haar dochter Yasmine. Wat wil Nina van hem? Kan Leo haar ooit nog vertrouwen?
geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU