Spring naar inhoud

Kom naar de Thuisdag op 27 mei!

Op zaterdag 27 mei nodigen de THUIS-acteurs je uit in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke voor de jaarlijkse THUISDAG!

De THUISDAG is gratis tot en met 6 jaar. Vanaf 7 jaar betalend.

THUIS in Oost-Vlaanderen

Net als vorig jaar is #ThuisInOostVlaanderen het motto van de THUISDAG. Als trouwe THUISfan kan je dit jaar de acteurs een bezoekje brengen in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

De acteurs zullen elk hun eigen plekje krijgen op het domein. De locaties liggen op wandelafstand van elkaar en zijn voor iedereen toegankelijk. Je kan je dag dus helemaal zelf plannen en al wandelend ontdekken wie waar zit!

Het enthousiasme van de mensen is ongelofelijk leuk. Mensen ontmoeten die houden van het programma is een fijn gevoel. Leah Thys
Leah Thys

Say cheese!

Heb je er altijd van gedroomd om samen met de THUISacteurs op de foto te gaan? Op de THUISDAG wordt het allemaal mogelijk! Je krijgt de unieke gelegenheid om samen met je favoriete acteurs neer te ploffen in de sofa, een praatje te slaan en je ondertussen te laten fotograferen door een professionele fotograaf.

De handtekeningen van de acteurs worden daarna automatisch op de foto’s geplaatst. Je kan je eigen, unieke foto's eenvoudig downloaden, zo verlies je geen tijd en kan je snel naar de volgende acteurs toe. Handig!

Dit jaar zullen ook enkele nieuwe acteurs op de THUISDAG aanwezig zijn en zullen er maar liefst 11 verschillende sets zijn waar je de acteurs kan bezoeken, zoveel zijn er nog nooit geweest!

Bekijk hier sfeerbeelden van vorig jaar!

Het FRENS festival

Nieuw dit jaar is het FRENS festival dat in de namiddag doorgaat aan het podium.

Optredens krijg je van Mathias Vergels & The Village Band (Lowie). Ook Frank Van Erum (Renzo) treedt op met zijn band Plan B. Clan Hunaerts (met Geert Hunaerts) zal het festival afsluiten.

De THUISDAG zelf wordt naar jaarlijkse gewoonte afgesloten met alle acteurs tijdens een onvergetelijk slotmoment.

THUIS op het grote scherm

Ben je op vrijdagavond altijd reuzebenieuwd naar de volgende aflevering van THUIS? Dan heb je geluk, want op de THUISDAG kom je als eerste te weten wat er de komende week zal gebeuren in THUIS. Je kan namelijk 's middags al de (ondertitelde) afleveringen van maandag én dinsdag bekijken op het grote scherm op het centrale plein.

Collector's item en animatie

Alle bezoekers krijgen een informatieboekje met praktische uitleg en foto’s van de aanwezige acteurs. Het échte collector's item voor iedereen die er die dag bij is!

Bovendien is er gedurende de hele dag animatie voorzien voor jong en oud. En bij grote dorst kan je iets fris gaan drinken in de FRENS!

THUIS workshops

Leer tangodansen zoals Bob van de enige echte THUIS tangodansleraar achter de schermen.

Of wil jij liever je kookkunsten bijschaven en als kers op de taart het ongekende wafelrecept van Kaat ontdekken? Je weet waar je moet zijn!

De THUIS-koelbox

Wie niet kan wachten tot 27 mei, kan vanaf nu zijn THUISDAG al beginnen plannen. Hou hiervoor zéker de Facebook-evenementpagina van de THUISDAG 2017 in de gaten. Deze vind je via deze link.

Via die weg kom je ook als eerste te weten welke acteurs zullen samenzitten op Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Niet onbelangrijk: je krijgt ter plaatse ook een plannetje, zodat je gemakkelijk de weg kan vinden naar de verschillende locaties!

Koop je THUIS-koelbox boordevol lekkers en verlies geen tijd aan de eet- en drankstanden. Met als leuke extra dat je daarna een leuke koelbox hebt om deze zomer overal mee naartoe te nemen!

Wat kan je allemaal verwachten in de koelbox:

 1. pastasalade met pesto, rucola en zongedroogde tomaten
 2. 6 kleine sandwiches
 3. boter en kaas
 4. 1 salamistick
 5. 1 potje choco
 6. 1 zakje chips
 7. 1 peperkoek
 8. 1 chocomelk
 9. 1 flesje water
 10. 1 bon voor een Slurfke*
 11. 1 bon voor een warme koffie
 12. 1 frisse appel
 13. last but not least: een handige THUIS-keukenhanddoek die je ook als picknickdekentje kan gebruiken op de THUISDAG

Enkel te verkrijgen in voorverkoop voor 12,5 euro (excl. service kost). De aantallen zijn beperkt.

*Wij serveren geen alcohol aan personen onder de 16 jaar.

Wie, wat, waar?

Praktisch

Datum: zaterdag 27 mei

Locatie: provinciaal domein Puyenbroeck, Wachtebeke Puyenbrug 1/A, 9185 Wachtebeke

Het domein is toegankelijk vanaf 9 uur.

Het onthaal van de THUISDAG is eveneens open vanaf 9 uur.

De sets van de acteurs zijn open van 10 uur tot 16 uur 30.

De slotshow met alle aanwezige THUIS-acteurs start om 17 uur 30 en is afgelopen om 18 uur.

TICKETS

Let op! De tickets zijn beperkt!

In de ticketprijs is het volgende inbegrepen: de ontmoeting met de acteurs, het FRENS festival, het THUISDAG infoboekje, de foto’s met de acteurs die online ter beschikking worden gesteld, de aflevering van maandag en dinsdag in primeur op groot scherm, een unieke beleving en alle extra animaties van de partners.

Bereikbaarheid

Klik hier voor alle info over de locatie.

Openbaar vervoer

• Volgende belbussen hebben één of meerdere haltes in de buurt van het domein:

Belbus 175 Oostakker: Puyenbroeck P1, Domein Zwembad, Domein Camping

Belbus 240 Stekene – Sint-Gillis-Waas – Moerbeke: Domein Zwembad, Domein Camping

Belbus 270 Lokeren – Waasmunster: Domein Zwembad

Let op: de belbus moet je vooraf reserveren via de belbuscentrale 09 211 91 91.

Er is ook de vaste buslijn 76 De Pinte - Gent - Lochristi - Wachtebeke die Gent met het domein verbindt.

Er worden ook enkele versterkingsritten ingelegd op lijn 76 op het traject Gent Sint-Pietersstation - Gent Dampoort - Wachtebeke Domein Puyenbroeck P1. Lijn 76 en de versterkingsritten vertrekken aan Gent Sint-Pietersstation op perron 15 en aan Gent Dampoort op perron 9.

De versterkingsritten stoppen enkel aan Gent Sint-Pietersstation, Dampoort en Wachtebeke Puyenbroeck. Zowel op lijn 76 als op de versterkingsritten dient u over een geldig vervoerbewijs te beschikken (abonnement, Lijnkaart, biljet…)

Meer info op www.delijn.be.

Met de wagen

• Komende van de E17: via afrit 11 (Lochristi) volg de wegwijzers 'Puyenbroeck'. Hou rekening met een omleiding van enkele minuten wegens werken aan de Puyenbrug.

• Komende van de E34-N49 (Antwerpen-Knokke): neem afrit Zelzate. Daar vind je de wegwijzers naar Puyenbroeck terug. Door werken kan er vanaf 5 mei in Wachtebeke wel verkeershinder zijn (zie hierna).

Parkings

Fietsparking

Deze vind je aan de hoofdingang van het domein. Van hieruit kan je te voet naar de ingang van de THUISDAG.

Parking voor de wagen

In het domein kan je gratis parkeren op parking 1 (recreatie) of op parking 2 (sportcomplex).

Vanop Parking 2 rijdt een shuttle om je naar de hoofdingang van het domein te brengen.

Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers en blinden kunnen een voorrangspasje krijgen waarmee ze samen met één begeleider de wachtrij via de uitgang betreden. Ze kunnen die verkrijgen aan de infodesk aan de inkom.

Voor andere mensen met een beperking (personen met autisme, ...) vragen wij een doktersattest (niet ouder dan 1 jaar), omdat wij als niet-medici niet kunnen oordelen of zij al dan niet in staat zijn om een wachtrij te volgen. (Wij vragen dit attest om misbruiken te vermijden.)

Ondanks dit voorrangspasje zal u toch af en toe moeten wachten om de hoofdrij niet te lang op te houden. Bij te lange hoofdwachtrijen kan het zijn dat we u verzoeken om eerst een andere stand te bezoeken.

Begeleiders betalen 10 euro i.p.v. 17 euro aan de kassa de dag zelf.

Podiummoment

Er is een aparte verharde plaats voor personen met een beperking schuin voor het podium. Dit zal duidelijk aangegeven staan met een pictogram. Hier is een maximum van 100 plaatsen voorzien. Mogelijk is die op een bepaald moment volzet en kunnen we dus de toegang weigeren. Alvast bedankt voor uw begrip.

Toiletten

Er zijn toiletten voorzien op 2 plaatsen op het terrein, daar is ook een toegankelijk toilet beschikbaar.

Parking

Er is parking voorzien voor personen met een handicap mits een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap. De parkeerplaatsen liggen aan de inkom van de THUISDAG

Info voor doven en slechthorenden

Om 10 uur zal een VGT-tolk klaarstaan aan het grote scherm naast het podium. Deze gebarentolk zal een geleide wandeling doen langs verschillende sets met de acteurs. U kiest zelf of u meegaat met deze rondleiding.

Uiteraard mag u ook zelf alle sets bezoeken, dat is dan zonder tolk. Op het einde van de dag is er een groots slotmoment op het podium. Daarvoor zijn twee tolken voorzien om op het podium te tolken.

geschreven op 29 april 2017
VRTNU VRTNU VRTNU