Spring naar inhoud

Kijk mee achter-de-schermen bij de proefopnames van Thuis

Na 8 weken corona-stilte zijn er vandaag opnieuw scènes opgenomen in de studio's van Thuis. Voorlopig gaat het om proefopnames om uit te zoeken of Thuis ook binnen de nieuwe veiligheidsmaatregelen kan opgenomen worden. Als de testopnames lukken, kunnen we binnenkort hopelijk van start gaan met opnames voor nieuwe afleveringen!

Uiteraard was het na 8 weken supertof om een deel van de collega's terug te zien, vertelt een enthousiaste Ann Pira:

“Ik ben zó blij dat ik een deel van de ploeg kon terugzien vandaag! Het gemis was enorm groot! Van de ene dag op de andere konden we elkaar niet meer zien, terwijl we anders zo’n intens contact hebben op en rond de set."

Ann Pira
Ann Pira
<

Ook onze lieve Katrien De Becker (Tania) genoot van het warme weerzien. "Helaas zonder knuffels!"

Op de set draagt iedereen een mondmasker. Enkel tijdens de opnames zelf doen de acteurs hun masker af.

Tussendoor wordt het decor regelmatig ontsmet... Karen de setdresser to the rescue!

Ann Pira leert meteen een interessant lesje: een appel eten met een masker is toch niet zo evident...

Om veilig te blijven, houdt iedereen zich op en rond de set ook aan de regel van 1,5 meter.

Praten met elkaar gebeurt nu van de ene logedeur naar de andere...

En veiligheid betekent natuurlijk ook de handjes goed ontsmetten...

Héél goed ontsmetten!

Gelukkig aan gellekes geen gebrek in de bar van de Withoeve!

De ontsmettingsgels staan verspreid over het hele gebouw. Iedereen heeft ook zijn eigen flesje dat hij constant bij zich draagt. Daarnaast plakken er pijlen op de grond die aangegeven in welke richting je door het gebouw en de studio moet wandelen zodat iedereen op elk moment de afstandsregel van 1,5 meter kan respecteren.

Kan Thuis er blijven uitzien als Thuis?

Een belangrijke vraag die we met deze proefdag wilden beantwoorden is of Thuis er nog altijd kan blijven uitzien als Thuis ondanks alle veiligheidsvoorschriften. Met andere woorden: zal de liefde en de warmte van onze Thuis-gezinnen nog altijd voelbaar blijven wanneer de personages vanaf nu op 1,5 meter van elkaar zitten?

Tijd voor actie dus!

En zo hebben we een eerder uitgezonden aflevering scène per scène opnieuw opgenomen met alle acteurs die er in de originele scène ook waren. De boodschap moet hetzelfde blijven, maar het scenario is zodanig aangepast dat de acteurs ver genoeg van elkaar kunnen blijven.

Onder andere bij de cameramensen en in de regiekamer is de afstandsregel van 1,5 meter niet altijd mogelijk en daarom zitten zij achter een plexiwand.

Aangezien onze make-up-artiesten voor hun job dichtbij de acteurs moeten komen, kunnen zij niet anders dan hun extra te beschermen. Schminken vanop 1,5 meter afstand is niet mogelijk, maar ze dragen nu een bril en een mondmasker.

"De cast heeft vanaf nu een persoonlijk make-up-tasje waardoor niemand het risico loopt om bijvoorbeeld geschminkt te worden met de mascara van een andere actrice.”

Ellen Van Dyck (make-up)
Ellen Van Dyck (make-up)
<

Of we de opnames binnenkort opnieuw kunnen opstarten, zal afhangen van het verslag van deze testdag. Dit weekend zal de productie van Thuis samen met de VRT de resultaten en bevindingen doornemen. Begin volgende week zullen we weten of, wanneer en hoe de opnames opnieuw van start kunnen gaan!

Fingers crossed!

geschreven op 08 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU