Spring naar inhoud

Kaat Bomans

In 1997 wordt Kaat geboren als Franky Bomans. Ze is de dochter van Frank Bomans en Simonne Backx.

In zijn tienerjaren blijkt Franky voor mannen te vallen. Zijn vader, Frank heeft het er moeilijk mee maar draait uiteindelijk wel bij. Franky heeft even een crush op zijn beste vriend, Bram, maar die wijst hem af.

Daarna leert Franky Tibo Timmermans kennen. Hij trouwt met Tibo en vertrekt met hem op huwelijksreis naar Amerika. De twee hebben het er zo goed dat ze besluiten daar een nieuw leven op te bouwen.

Tot Franky beslist een vrouw te worden. Hij scheidt van Tibo en keert even terug naar huis om z'n ouders in te lichten. Een paar maanden later komt hij opnieuw thuis als Kaat. Simonne steunt Kaat, maar haar vader, Frank, aanvaardt haar beslissing niet. Wanneer Yvette een hartaanval heeft, zijn Frank en Kaat gedwongen met elkaar te praten. Frank beseft dat hij Kaat graag ziet en aanvaardt haar als de vrouw die ze is.

Kaat kan snel aan de slag, ze krijgt een job in De Withoeve. Ze leert Toon kennen. De twee kussen na een etentje, maar de volgende keer dat ze elkaar zien, negeert Toon haar. Hij kan haar niet aanvaarden als een vrouw. Toon draait bij en geeft toe dat hij verliefd is op Kaat, maar hij vertrekt later zonder iets te laten weten.

In de Withoeve leert ze Kobe kennen. De twee werken nauw samen en na een event kussen ze. Kaat is dolverliefd. Dankzij Kaat komt Kobe terug in contact met zijn ouders. Maar wanneer Kobe gefrustreerd raakt door Kaats pogingen om Kobe te verzoenen met zijn moeder, gaan ze uit elkaar. Kobe gaat het slechte pad op en wordt erg agressief. Hij wordt ontslagen bij de Withoeve en steekt de schuld op Kaat. Hij valt haar fysiek aan en Kaat belandt in het ziekenhuis. Na een dader-slachtofferbemiddelingsgesprek vergeeft Kaat Kobe en ze worden later zelfs terug vrienden.

Kaat leert Dries kennen in de Frens. Ze kussen en Kaat is gelukkiger dan ooit. Tot Dries te weten komt via Karin dat Kaat ooit een man was. Hij voelt zich vernederd en dumpt Kaat. Wanneer hij haar uitscheldt, neemt Kobe het voor haar op. Kaat is ongelukkig en beslist een tijdje terug rond te trekken in Amerika.

Wanneer ze terugkomt, gaat ze werken in de Frens om haar nieuwe studies te betalen. Ze gaat psychologie studeren. Wanneer de Frens lijkt failliet te gaan, doet ze er alles aan om de zaak recht te houden. Tevergeefs, want ze verliest haar inkomen en gaat terug thuis wonen. Ze buist op haar vakken en beslist bij de Kabouters te gaan werken.

Ondertussen bloeit haar vriendschap met Kobe terug. Na een avond kussen ze elkaar. Ze hebben hier allebei spijt van en beslissen vrienden te blijven. Kaat krijgt gevoelens voor Jacques, haar collega bij de Kabouters, maar die wijst haar af. Uiteindelijk vindt Kaat dat het tijd is om te vertrekken. Ze neemt afscheid van iedereen en gaat op rondreis in Azië.

Nog meer Kaat...

Frank zegt Kaat vaarwel

Thuis
Kaat kan niet langer in België blijven. Ze neemt een beslissing die Frank en Simonne diep raakt. Ze wuiven haar voorgoed vaarwel.

Kaat trekt de deur voorgoed achter zich dicht

Thuis
Het is gebeurd: Kaat is vertrokken. Dankzij een laatste verrassing van de Kabouters is Kaats eerste bestemming gekend. Het ga je goed, topper!

Frank legt zich neer bij het vertrek van Kaat

Thuis
Frank is er het hart van in dat Kaat wil vertrekken. Ze kiest voor haar geluk en daar moet hij zich bij neerleggen, hoe pijnlijk ook...

Alé Jacques, wat zeg je nu!

Thuis
Frank komt bij Jacques informeren over Kaat, maar wat Jacques zegt, maakt hem niet bepaald kalmer ... integendeel!

Kaat dropt een bommeke bij Simonne

Thuis
Kaat zit al weken niet goed in haar vel. Ze beseft dat ze iets moet veranderen in haar leven. Ze gaat voor de korte pijn...

Leen Dendievel wuift Kaat vaarwel

Thuis
Leen Dendievel zal niet langer in de huid kruipen van Kaat Bomans, een rol die ze drie jaar met hart en ziel heeft vertolkt.

Kaat stort haar hart uit bij Jacques

Thuis
Kaat weet niet waar haar plek is, alsof ze altijd ergens tussenzit, maar er nooit 'echt' bijhoort. Gelukkig biedt Jacques zijn luisterend oor aan.

't Is van dat: Kobe en Kaat doen van kissie kissie

Thuis
Kobe en Kaat genieten van elkaars gezelschap. Zo hard zelfs dat Kobe overgaat tot actie ... Is er dan toch meer dan vriendschap tussen de twee?

Rosa shipt Kobe en Kaat

Thuis
Volgens Rosa heeft Kobe geen tijd meer te verliezen. Als hij Kaat wil, moet hij nu actie ondernemen, want er zijn meerdere kapers op de kust...

Het einde van een tijdperk: sluit de FRENS voorgoed?

Thuis
Paulien beseft dat ze haar leven niet kan hernemen zolang ze blijft vasthouden aan het verleden. Betekent dit het einde van de FRENS?
geschreven op 06 augustus 2020
VRTNU VRTNU VRTNU