Spring naar inhoud

Kaat Bomans

In 1997 wordt Kaat geboren als Franky Bomans. Ze is de dochter van Frank Bomans en Simonne Backx.

In zijn tienerjaren blijkt Franky voor mannen te vallen. Zijn vader, Frank heeft het er moeilijk mee maar draait uiteindelijk wel bij. Franky heeft even een crush op zijn beste vriend, Bram, maar die wijst hem af.

Daarna leert Franky Tibo Timmermans kennen. Hij trouwt met Tibo en vertrekt met hem op huwelijksreis naar Amerika. De twee hebben het er zo goed dat ze besluiten daar een nieuw leven op te bouwen.

Tot Franky beslist een vrouw te worden. Hij scheidt van Tibo en keert even terug naar huis om z'n ouders in te lichten. Een paar maanden later komt hij opnieuw thuis als Kaat. Simonne steunt Kaat, maar haar vader, Frank, aanvaardt haar beslissing niet. Wanneer Yvette een hartaanval heeft, zijn Frank en Kaat gedwongen met elkaar te praten. Frank beseft dat hij Kaat graag ziet en aanvaardt haar als de vrouw die ze is.

Kaat kan snel aan de slag, ze krijgt een job in De Withoeve. Ze leert Toon kennen. De twee kussen na een etentje, maar de volgende keer dat ze elkaar zien, negeert Toon haar. Hij kan haar niet aanvaarden als een vrouw. Toon draait bij en geeft toe dat hij verliefd is op Kaat, maar hij vertrekt later zonder iets te laten weten.

In de Withoeve leert ze Kobe kennen. De twee werken nauw samen en na een event kussen ze. Kaat is dolverliefd. Dankzij Kaat komt Kobe terug in contact met zijn ouders. Maar wanneer Kobe gefrustreerd raakt door Kaats pogingen om Kobe te verzoenen met zijn moeder, gaan ze uit elkaar. Kobe gaat het slechte pad op en wordt erg agressief. Hij wordt ontslagen bij de Withoeve en steekt de schuld op Kaat. Hij valt haar fysiek aan en Kaat belandt in het ziekenhuis. Na een dader-slachtofferbemiddelingsgesprek vergeeft Kaat Kobe en ze worden later zelfs terug vrienden.

Kaat leert Dries kennen in de Frens. Ze kussen en Kaat is gelukkiger dan ooit. Tot Dries te weten komt via Karin dat Kaat ooit een man was. Hij voelt zich vernederd en dumpt Kaat. Wanneer hij haar uitscheldt, neemt Kobe het voor haar op. Kaat is ongelukkig en beslist een tijdje terug rond te trekken in Amerika.

Wanneer ze terugkomt, gaat ze werken in de Frens om haar nieuwe studies te betalen. Ze gaat psychologie studeren. Wanneer de Frens lijkt failliet te gaan, doet ze er alles aan om de zaak recht te houden. Tevergeefs, want ze verliest haar inkomen en gaat terug thuis wonen. Ze buist op haar vakken en beslist bij de Kabouters te gaan werken.

Ondertussen bloeit haar vriendschap met Kobe terug. Na een avond kussen ze elkaar. Ze hebben hier allebei spijt van en beslissen vrienden te blijven. Kaat krijgt gevoelens voor Jacques, haar collega bij de Kabouters, maar die wijst haar af. Uiteindelijk vindt Kaat dat het tijd is om te vertrekken. Ze neemt afscheid van iedereen en gaat op rondreis in Azië.

geschreven op 06 augustus 2020
VRTNU VRTNU VRTNU