Spring naar inhoud

Jana Blomaert

Relaties?

  • Bram, Lowie
  • Huidige relatie: Bob

Kinderen?

Jack (†)

Studies?

Psychologie

Hobby's?

  • Joggen
  • Uitgaan

Lievelingsgerecht?

Sushi

Lievelingsdrankje?

Een smoothie met gember en citroen

Op dit dier lijk ik het meest...

Een clownvisje!

Mijn minder goeie eigenschappen...

Ik leg de lat soms te hoog, zowel voor mezelf als voor de mensen rondom mij.

Mijn domste actie ooit...

Iets beginnen met het lief van mijn beste vriendin.

Mijn grootste wens...

Ooit een eigen gezinnetje hebben.

Wie is Jana?

Wanneer de vijftienjarige Jana met haar verstuikte pols op de spoeddienst belandt, haalt ze het leven van Tibo danig overhoop. Hij kent Jana niet maar wanneer haar moeder opduikt, wordt duidelijk dat Tibo en Ellen geen vreemden voor elkaar zijn.

Jana blijkt het resultaat te zijn van een zakelijke afspraak tussen Ellen en Tibo. Ellen wilde een kind en Tibo heeft haar geholpen om zwanger te worden, maar daar eindigde zijn engagement. Uiteindelijk besluit Tibo om Jana toch in zijn leven toe te laten en de twee brengen regelmatig samen tijd door.

Ondanks het leeftijdsverschil begint Jana een relatie met Bram en dat tot groot ongenoegen van haar vader. Door de vele strubbelingen besluit Bram te vertrekken. De breuk blijkt moeilijk voor Jana. Met de komst van Lowie Bomans lijkt Jana Bram eindelijk te vergeten, tot ze ontdekt dat ze zwanger is van zijn kind.

Jana besluit het kind af te staan ter adoptie. Maar wanneer Bram terugkeert, beginnen ook de moedergevoelens bij Jana te groeien. Ze kiest uiteindelijk voor Bram en haar kind maar het lot is hen niet gunstig gezind. Jack wordt doodgeboren ten gevolge van een koolstofmonoxidevergiftiging. Die liep Jana op nadat er een namaakboiler werd geplaatst door Sanitechniek. Het is het begin van een lang en zwaar rouwproces en de start van een lange zoektocht naar de schuldige die hen uiteindelijk leidt naar Luc.

Jana is opgelucht dat er een schuldige is gevonden maar ze zal het Luc nooit kunnen vergeven. Ze probeert haar leven voort te zetten en samen met Bram trekt ze in bij Frank en Simonne. In Rome ontdekt Jana dat Lowie gevoelens voor haar heeft maar ze kiest uiteindelijk toch voor Bram. Als hij vertrekt naar Frankrijk zit ze dan ook volledig in zak en as. Olivia en Lowie doen hun uiterste best om haar zo goed mogelijk op te vangen.

Lowie doet misschien een beetje teveel zijn best, want de gevoelens tussen de twee tieners komen stilaan terug. Ze belanden een aantal keer samen in bed, maar het schuldgevoel wordt te groot. Ze biechten alles op aan Olivia. Zij verbreekt dan ook de vriendschap met Jana. Lowie wordt gedwongen te kiezen en kiest uiteindelijk toch voor Olivia.

Gelukkig heelt tijd alle wonden. Jana en Olivia leggen het bij, Jana trekt zelfs opnieuw in bij haar vrienden. Ook op liefdesvlak komt het weer goed voor Jana. Ze leert de gestructureerde Bob kennen en begint een standvastige relatie met hem.

geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU