Spring naar inhoud

"Het sprookje zal eindigen, maar het zal mooi eindigen"

Zo beleefden acteurs Annick Segal (Rosa) en Ben Van Ostade (Steven) de trouwopnames.

Rosa is voor de derde keer getrouwd. Ze liep tweemaal met Waldek naar het altaar (de tweede keer na een bijna-huwelijk met Luc), maar heeft nu de grote liefde gevonden bij Steven. De weg daarnaartoe was allesbehalve gemakkelijk voor het personage.

“Het is een enorm knappe verhaallijn vind ik. Het publiek dacht dat Steven voor de mooie, tien jaar jongere advocate zou gaan, maar hij kiest voor de standvastige Rosa. Het werd tijd dat Rosa wat geluk kende. Het sprookje zal eindigen, maar het zal tenminste mooi eindigen. Steven en Rosa zullen genieten van de tijd die ze nog samen hebben.”

Annick Segal
Annick Segal

We weten sinds vorig seizoen dat Steven aan de chronische aandoening ‘ALS’ lijdt. Zijn huwelijk met Rosa kent mogelijk sneller dan verwacht een einde.

“We moeten een soort boog maken richting het verloop van de ziekte. Dat gebeurt natuurlijk via research en contacten met de ALS Liga. Op dit moment vertoont Steven nog weinig malfuncties, maar je kan de ziekte wel al merken aan kleine dingen. Zijn linkerhand werkt soms niet mee en dat zal verder voor zijn lichaam zo verder evolueren. Rosa en Steven zijn getrouwd, ook al werd hij met ALS gediagnosticeerd. Het is van maatschappelijk belang om ook te tonen hoe de partner, die vaak mantelzorger wordt, ermee omgaat. We proberen zo realistisch mogelijk weer te geven hoe iemand de ziekte benadert.”

Ben Van Ostade
Ben Van Ostade

Onverwachte gasten!

Gastrollen waren weggelegd voor Sally-Jane Van Horenbeek en Mark Tijsmans, die naar aanleiding van het huwelijk opnieuw in de huid van Peggy en Benny kropen.

“Het was heel leuk om nog eens over de vloer te komen op de Thuis-set. Ik zie veel collega’s nog regelmatig. Het is niet omdat je niet meer samen werkt, dat die vriendschap stopt, gelukkig maar.”

Sally-Jane
Sally-Jane

Een definitieve terugkeer voor Sally ligt echter niet in het vooruitzicht:

“Ik baat nu een Thais restaurant uit samen met mijn man en dat is écht mijn ding. Momenteel kriebelt het niet om terug te komen, onze zaak krijgt prioriteit nu. Maar dat wil niet zeggen dat ik nooit meer ga acteren.”

Sally-Jane
Sally-Jane

Annick was in ieder geval tevreden dat Sally-Jane erbij was:

“Ik ben ongelofelijk blij dat Sally-Jane even terug is om opnieuw dochter Peggy te spelen. We zijn samen begonnen in Thuis en hebben altijd close met elkaar gespeeld. Het was heel raar toen we opeens niet meer samen acteerden. Je bouwt immers een sterke band op met elkaar.”

Annick Segal
Annick Segal

Voor Mark Thijsmans is het ook een tijd geleden dat hij in Thuis verscheen:

“Toen ik hoorde dat Benny en Peggy uit Portugal afreizen naar het huwelijk van Rosa, was ik meteen enthousiast. Het was even zoeken naar een geschikte datum voor Sally-Jane en mezelf, maar ik ben blij dat het gelukt is. Ik ben bij Thuis begonnen in 1995. Drie jaar lang speelde ik Bennie. Een anderhalf jaar geleden mocht ik dan voor een paar weken teruggekomen. Omdat het om een grap ging waar ze het personage Bennie bij wilden gebruiken, deed ik natuurlijk graag mee. Ik vind de verhaallijn erg leuk: Bennie heeft een volledige karakterswitch meegemaakt want hij is op het goede pad terechtgekomen, maar blijft toch de moppentapper."

Mark Thijsmans
Mark Thijsmans

Een vergiftigde vriendschap

Het begon bij velen wellicht al te dagen, de zogenaamde ‘vriendschap’ tussen Rosa en Marianne (Leah Thys), al jaren elkaars grootste vijand. Wanneer Peggy opduikt op het huwelijk en Marianne haar benadert, komt Rosa tussenbeide. De oude vete laait weer op tussen de twee personages wanneer Marianne opmerkt dat “haar geluk niet lang zal duren.” Die woorden komen hard aan bij Rosa, die uithaalt naar Marianne.

"Opnieuw een gevecht tussen Rosa en Marianne doet terugdenken aan hun grote gevecht twintig jaar geleden. Er was opnieuw een specialist die ons uitlegde welke bewegingen we moesten maken. Die expertise doet zulke scènes slagen. En dan vind ik het ook tof om dat te acteren.”

Annick Segal
Annick Segal

Leah Thys voegt toe:

“De ruzie-scène geeft een kleine knipoog naar de relatie tussen Rosa en Marianne. Die twee vrouwen zijn doorheen de reeks milder voor elkaar geworden en meer naar elkaar toegegroeid, maar ze zijn nog altijd geen beste vriendinnen”

Leah Thys
Leah Thys

"Op de set zelf gaat het er natuurlijk veel gemoedelijker aan toe. Ik werk al heel lang samen met Leah, vanaf het begin van Thuis. Kijkers denken vaak dat we elkaar ook in het echte leven niet kunnen uitstaan, maar dat is natuurlijk niet waar. Je kan juist enkel zulke goede scènes spelen omdat je net zo’n goede collega’s bent.”

Annick Segal
Annick Segal
geschreven op 19 oktober 2018
VRTNU VRTNU VRTNU