Spring naar inhoud

Het leven van dokter Ann: de samenvatting

2913 afleveringen van Thuis kroop Monika Van Lierde in de huid van dokter Ann. Dat verdient een goed gevulde samenvatting. Welk moment van Ann ga jij nooit vergeten?

Vanaf de eerste aflevering

Monika sprak haar eerste woorden als dokter Ann op 23 december 1995, in de allereerste aflevering van Thuis: "Dat zal dan niet lang meer duren." Heeft ze dat even fout ingeschat!

Felicienne had een fout gemaakt bij de doktersafspraken, papa Walter suste dat Ann niet zo snel kwaad wordt. Maar de jonge dokter Ann De Decker bijt van zich af. En dat zal ook de komende 25 jaren zo zijn.

Dokter Ann is een vrouw die met twee voeten stevig op de grond staat en niet met zich laat sollen. Ze kijkt erg op naar haar vader, maar met haar moeder Marianne zal ze altijd op de rand van conflict leven. Haar broer Tom is het mama's kindje en dat zal ze regelmatig voelen.

"Mijn eerste repetitie kan ik me niet zo meer voor de geest halen, maar wél de eerste fotosessie. Dat waren zwart-wit portretten van de originele, eerste acht acteurs. Het was een onwezenlijk gevoel om daarbij te zitten."

Monika Van Lierde
Monika Van Lierde
<
Love is in the air

In de liefde had Ann up en downs: ze kende vele liefdes, met Tania Tibergyn als haar meest recente vriendin. Helaas liep dat niet goed af na de onthulling dat Anns vader Walter Tania ooit verkracht had.

Dokter Ann beleefde voordien romances met John De Brabander, Lou Swertvaeghers, Jean-Pierre De Ruyter, Manon Raeman, Sandrine Verbeelen, Barbara Vinck, Mayra Magiels en Jessica Engels.

De eerste vrouw

"Wat me altijd zal bijblijven van op de set is het moment waarop Ann voelt dat ze op vrouwen valt. Dat vond ik heel interessant, die emotionele omkering."

"Ook de wrede speech van Ann op het totaal fout gelopen huwelijksfeest van Tom en Judith vond ik heerlijk om te spelen. Dat moment blijft me zeker bij. Maar eigenlijk alle scènes waarin ik extremere gevoelens mocht spelen: het grote verdriet, de blinde woede of angst, overdonderende verliefdheid … En het vele gelach, gezwans en getetter tussen de opnames door. Samen met collega’s gewoon even zeveren en plezier maken, dat maakt dat je je job leuk blijft vinden en zorgt voor voeding."

De memorabele trouwpassage van Ann De Decker

geschreven op 24 oktober 2020
VRTNU VRTNU VRTNU