Spring naar inhoud

Frank Bomans

Relaties?

Jobs?

  • Loodgieter bij Sanitair Vercammen
  • Loodgieter + aandeelhouder bij Sanitechniek
  • Loodgieter bij Marie Design
  • Taxichauffeur bij Taxi Leo
  • Klusser bij De Kabouters
  • Gepensioneerd, bijklussen bij De Withoeve

Lievelingsdrankje?

Een Slurfke

Waar je het meest trots op bent...

Op mijn Simonneke.

Mijn grootste wens...

Nog eens samen met ons moe aan tafel zitten en genieten van een goed ontbijt.

Ik kan echt niet leven zonder...

Mijn Suske.

Wie is Frank?

Samen met Simonne kreeg Frank een zoon, Franky. Frank heeft ook nog twee dochters: Bianca uit zijn eerste huwelijk met Jenny én Peggy voortkomend uit een avontuurtje met Jenny's zus, Rosa. Toen zijn schoonmoeder Yvette nog leefde, kon hij het niet laten om haar op stang te jagen, en dan moest Simonne natuurlijk tussen beiden komen.

In hun jongere jaren, waren Frank en zijn broer Luc op professioneel vlak in een constante concurrentiestrijd verwikkeld. Beiden deinsden niet terug voor minder zuivere praktijken. Zo verkreeg Frank extra aandelen in Sanitechniek in ruil voor de onthullende brief van Leontien over Luc.

Onder invloed van Eddy startte Frank met fraudepraktijken. Hij wist er echter tijdig mee te stoppen. Maar wanneer het noodlot toesloeg, werd hij door Luc in de val gelokt en belandde hij in de gevangenis. Hij kwam gelukkig voorwaardelijk vrij zodat hij toch nog aanwezig kon zijn op het huwelijk van zijn dochter Peggy.

Frank vond later werk bij een lokaal klusbedrijf, De Kabouters, geleid door Sam. Hij werd echter gezien als een indringer bij de collega's - Toon en Adil - en dat kostte hem bijna het leven na een uit de hand gelopen grap. Frank kwam er bovenop en stilletjes aan werden alle plooien terug gladgestreken.

Franks zoon, Franky staat plots voor de deur met de boodschap dat hij in transitie is om vrouw te worden. Dat nieuws komt hard aan bij Frank. Wanneer Kaat een paar maanden later voor de deur staat, keert hij haar dan ook de rug toe. Simonne kan Franks gedrag niet aanvaarden. Frank vindt onderdak bij De Kabouters, daar krijgt hij ook de steun van Toon.

Toch kan Frank zijn Simonneke niet missen, hij onderneemt een laatste poging het toch nog goed te maken met haar, maar die poging draait op niets uit.

De tijd heelt alle wonden en Frank leert zijn dochter Kaat aanvaarden waardoor de rust bij de familie Bomans weer terugkeert.

Wanneer Luc zijn doodswens uitspreekt, krijgen Frank en Lowie het moeilijk. Ze proberen hem opnieuw zin te geven in het leven. Luc verandert echter niet van mening, maar wil als laatste wens graag met zijn broer en zoon op roadtrip naar Valencia. Onderweg sterft Luc een natuurlijke dood.

Frank is ondertussen met pensioen. Om de verveling tegen te gaan, helpt hij soms in De Withoeve. Helaas wordt hij tijdens een klus overvallen nadat hij met veel cash geld op zak terugkomt van bij een klant. Frank moet zelf op onderzoek gaan en komt uiteindelijk oog in oog te staan met Lander, die hem na de carjacking ook thuis aanviel én Olivia gijzelde toen de politie hem op de hielen zat. Frank gedraagt zich als een ware redder en grijpt Lander waarna hij eindelijk kan opgepakt worden.

Frank is ook een toegewijde opa van Hannah, de dochter van Tim en Sam. Daarnaast ontfermt hij zich over hun pleegzoon Joren, de zoon van Sams broer Bill die na de scheiding kampte met een alcoholverslaving. Toen hij eindelijk op de goede weg was, kwam Bill helaas om het leven bij een treinongeval waarvan Frank getuige was.

Hij krijgt slecht nieuws... Zijn dochter Bianca en haar echtgenoot Mo verongelukken in Marokko. Frank ziet er vanaf, maar de komst van zijn kleinzoon Robin is een lichtpuntje.

geschreven op 16 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU