Spring naar inhoud

Ann praat in op radeloze Paulien en ze komen veilig van het dak

De wereld van Paulien kleurt zwart na de brief van Adil. Gelukkig durft ze Ann in vertrouwen nemen en die slaagt erin haar tegen te houden voor het onomkeerbare.

"Het stopt niet, ik ga kapot vanbinnen. Ge kunt mij niet meer helpen. Het is voorbij voor mij."

Paulien Snackaert
Paulien Snackaert
<

Radeloos van verdriet en schuldgevoel staat Paulien op de dakrand. Huilend belt ze dokter Ann, haar vertrouwenspersoon. Ze zoekt een laatste hulplijn: "Ik kan niet meer. Ik kan de pijn niet meer verdragen."

Intussen krijgt Tim telefoon van het werk omdat er iemand op een dak staat. Hij klimt tot bij Paulien, en kan haar samen met Ann moed inpraten:

"Het is normaal dat je boos bent, en triest. Je hebt veel meegemaakt. Je hebt het recht om het niet meer te weten. Je kan het je nu niet voorstellen, maar het zal zo niet blijven. Het zal ooit anders worden, draaglijker. Zullen we praten en zoeken wat kan helpen? Want dat zie je nu niet en dat is normaal. Maar er zijn manieren om hier beetje bij beetje uit te raken. Zullen we die samen proberen te vinden?"

Ann De Decker
Ann De Decker
<

Paulien wordt achteraf opgevangen door Ann die zich realiseert wat een verschrikkelijke daad ze heeft kunnen vermijden. Het besef valt Ann zwaar.

Het was deze brief van Adil waarop Paulien knakte:

"Wat wij hadden was zo mooi. Nu is het onherstelbaar kapot."

Adil Bakkal
Adil Bakkal
<

De feiten laten een diepe indruk na bij Ann. Gelukkig is Tania er voor de noodzakelijke babbel en liefdevolle steun.

"Ik was zo bang dat ik iets verkeerds zou zeggen of doen."

Ann De Decker
Ann De Decker
<
geschreven op 28 juni 2019
VRTNU VRTNU VRTNU