Spring naar inhoud

Femke De Grote

Relaties?

Kinderen?

  • Lucas (†)
  • Vic

Jobs?

  • Ter Smissen Baget ter(met Sam Bastiaens)
  • Zaakvoerder in De Noorderzon
  • Poetsvrouw
  • Taxichauffeur
  • Huidige job: zaakvoerder in De Withoeve

Op dit dier lijk ik het meest...

Een kat, ik kom ook altijd op mijn pootjes terecht.

Wie is Femke?

In haar leven heeft Femke nooit veel luxe gekend en ze is dan ook een echte overlever. Haar moeder Nancy heeft haar alleen opgevoed.

Tijdens een verblijf in Spanje ontdekt Femke dat ze een halfbroer heeft. Ze besluit de manisch-depressieve Rafael op te vangen. De relatie tussen broer en zus draait uit op een hevige romance, maar uiteindelijk kiest Femke voor haar vriend Peter. Wanneer ze zwanger is, kan Rafael zijn jaloezie niet langer verbergen. Hij zorgt dat Femke een miskraam krijgt en steekt Peter neer. Wanneer Peter het overspel tussen broer en zus ontdekt, gaat hij weg bij Femke. Ze zit in zak en as en zoekt haar toevlucht in drugs.

De situatie loopt nog verder uit de hand wanneer Femke onder invloed Simonne aanrijdt en vluchtmisdrijf pleegt. Wanneer ze beseft wat er gebeurde, geeft ze zichtzelf meteen aan. Veel mensen keren haar de rug toe, maar ze vindt steun bij Tim. Het heeft wat voeten in de aarde, maar de twee worden uiteindelijk een koppel. Onder zijn invloed wil Femke haar studies hernemen en terug iets maken van haar leven.

Peggy vraagt Femke om getuige te zijn op haar huwelijk met Peter. Femke aarzelt maar door de overtuigingskracht van Peter stemt Femke dan toch in. Als gevolg hiervan komen Femke en Peter meer en meer in contact en wordt het moeilijker om hun gevoelens voor elkaar te verstoppen. Wanneer Peter dan plots bij Femke aan de deur staat, kunnen ze elkaar niet weerstaan; Peter en Femke slapen samen. Peter vertelt Femke dat hij zelfs bereid is om zijn huwelijk af te blazen als zij dat wil maar Femke weigert. Ze voelt zich enorm schuldig en wanneer Tim haar ten huwelijk vraagt, biecht ze alles op. Tim geeft haar toch nog een kans maar dan ontdekt Femke dat ze zwanger is.

Femke zit in zak en as nadat Tim niets meer met haar te maken wil hebben. Met een paar glazen op, wordt ze door hem tegengehouden om te blazen. Ze blaast positief en schendt hiermee haar voorwaarden waardoor ze in de gevangenis moet. Na zes maanden komt Femke hoogzwanger terug vrij. Iedereen gelooft dat Tim de vader is tot Nancy haar mond voorbijpraat tegenover Peter. Peter stapt naar Femke en doet moeite om haar te overtuigen samen terug een gezin te vormen. Hoe graag ze ook wil ingaan op zijn voorstel, ze weigert omwille van Peggy. Na de geboorte van Lucas, beslist ze Peter toch toe te laten en gaan ze samenwonen. Ze worden echter niet gespaard van de pesterijen van Peggy die oplopen tot een ware wraakactie; ze ontvoert Lucas tijdens de babyborrel. Dankzij de tussenkomst van Frank komt alles uiteindelijk goed, maar Femke en Peter krijgen pas een jaar later te horen wat Peggy van plan was met hun zoontje.

Eddy en Peter kunnen de gebeurtenissen niet loslaten. Eddy plant een wraakactie, hij saboteert de camionette maar gaat er verkeerdelijk vanuit dat Peggy deze camionette zal besturen. Het loopt anders af, Femke kruipt achter het stuur en neemt Lucas mee als passagier. Femke overleeft de crash, maar Lucas overlijdt. Eddy vliegt achter tralies, Femke kan hem onmogelijk vergeven voor wat hij heeft aangericht.

Op professioneel vlak gaat het Femke beter voor de wind, samen met Peter koopt ze de Zus & Zo over van Rosa en Peggy. Ze verbouwen de bed & breakfast tot De Withoeve, hun eigen bedrijfje in streekproducten. Ze nemen er ook hun intrek, samen met Femkes moeder, Nancy. Zij is de grote verzoener wanneer Peter met Femke wil trouwen, maar Femke geen tijd heeft. Uiteindelijk trouwen Peter en Femke toch.

Nog meer goed nieuws trouwens, want Femke bevalt van een tweede zoontje: Vic. Het geluk van Femke en Peter kan niet op!

Ook in De Withoeve loopt alles op wieltjes. Intussen zijn ook Rosa en Kobe er gedeeltelijk gevestigd met hun Stevenson wijnen.

Het samenleven met mama Nancy verloopt niet altijd zoals ze zouden willen, maar gelukkig kan 'stiefpapa' Dieter de spanningen meestal onder controle houden. En anders kan Femke nog altijd een rondje gaan lopen om af te koelen ... De workouts met personal coach Arne moest Femke helaas staken, want hij kreeg een boontje voor haar. Oeps! Gelukkig heeft ze dokter Judith nu om samen te gaan lopen.

geschreven op 16 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU