Spring naar inhoud

En toen kwam tennisheldin Elise Mertens langs op de THUIS-set

Heerlijk bezoek op onze set vandaag. Niemand minder dan Elise Mertens kwam samen met haar ouders een kijkje nemen achter-de-schermen van haar favoriete soap...

Afgelopen zaterdag mocht Elise 23 kaarsjes uitblazen, en dus organiseerden we samen met haar mama een kleine verrassing: een exclusieve rondleiding op de Thuis-set door haar idool Daan Hugaert. Uiteraard had hij speciaal voor de gelegenheid zijn beste tennisoutfit bovengehaald...

“Mijn favoriete Thuis-personage is Eddy. Daan Hugaert speelt die rol zo goed en spontaan! Hij kan de kijkers echt meesleuren in het verhaal", aldus Elise die al van jongs af aan kijkt naar Thuis.

"Na een hele dag trainen doet het deugd om in de zetel voor tv te kruipen en Thuis te kijken, een gewoonte die we al jaren hebben. Het is voor mij alle verstand op nul en puur genieten, in welk land ik op dat moment ook ben. Ik krijg in het buitenland tijdens tornooien dan het gevoel dat ik toch een beetje thuis ben."

Tijdens die rondleiding kwam Elise natuurlijk enkele Thuis-acteurs tegen die vandaag op de set stonden, zoals Bart Van Avermaet (Waldek) en Monika Van Lierde (Ann). En zij waren minstens even hard onder de indruk van haar als zij van hen.

Bart Van Avermaet stond letterlijk met zijn mond vol tanden toen hij Elise tegen het lijf liep bij de loges: "Alé jong, Elise Mertens! Wat een vrouw! Nu weet ik even niet wat zeggen. Jij doet dat echt goed! Ik ben fan."

Ook Monika Van Lierde was blij om Elise eens in het echt te ontmoeten: "Het doet ontzettend veel plezier om van Elise te horen dat ze al zo lang naar Thuis kijkt. Ik ben heel blij dat we haar dat halfuurtje ontspanning kunnen geven na een hele dag trainen. Uiteraard duimen wij met de hele ploeg voor haar!"

Daan Hugaert (Eddy) sprong een gat in de lucht van contentement toen hij hoorde dat hij Elise mocht meenemen achter de schermen: “Ik ben heel vereerd dat Elise mij heeft gevraagd, daarom heb ik speciaal voor haar mijn mooiste tennisoutfit bovengehaald! Het is ongelofelijk wat zij al heeft verwezenlijkt op zo'n jonge leeftijd. Zij is fan van ons, maar wij minstens zo hard van haar. En we hebben al meteen een date vastgelegd! Ik ga op de Fed Cup met veel plezier voor haar supporteren.”

Van alle markten thuis, die Elise.

“Dit zal ik nog lang onthouden!”

Dikke fun voor iedereen, zo reageerde ook Elise na de rondleiding: “Ik ben heel blij dat ik de studio's nu eens in het echt heb kunnen bewonderen. Ik ben een heel oplettende kijker en toch ziet alles er zo anders uit! Dit is echt uniek om mee te maken."

"Het meest bijzondere vond ik om een opname van dichtbij mee te maken. Ik stond naast de set terwijl de camera's liepen voor een scène tussen Nancy en Marianne, en ik kreeg er gewoonweg kippenvel van! Straf ook hoe anders de acteurs zijn ‘in het echt’. Dat bewijst des te harder hoe goed ze hun rol spelen.”

Binnenkort in de FRENS?

"Dit verjaardagscadeau ga ik sowieso nog lang onthouden. Voor ik vertrok heb ik bij de schrijvers laten vallen dat ze mij altijd mogen bellen om eens langs te komen in de Frens!” (lacht)

geschreven op 19 november 2018
VRTNU VRTNU VRTNU