Spring naar inhoud

Emma Van Damme

"Kleine meisjes worden groot!"

Emma Van Damme
Emma Van Damme
<

Hobby's?

Voetbal en zwemmen

Waar ik het meest trots op ben...

Na alle gebeurtenissen ben ik er toch sterker uitgekomen.

Mijn beste eigenschappen...

Ik geef nooit op, ik ben een vechter!

Mijn minder goede eigenschappen...

Koppig en af en toe humeurig (maar mijn broer is nog veel erger, dus ik ben wel oké).

Met dit cadeautje zou ik heel blij zijn...

Tickets om de Rode Duivels eens aan het werk te zien op een EK of een WK.

Wie is Emma?

Emma is de dochter van Judith en de oudste van twee. Na de scheiding van haar ouders is ze veel mondiger en volwassener geworden. Ze houdt zich sterk en zet af en toe een grote mond op. Maar eigenlijk wil ze niks liever dan haar ouders terug bij elkaar krijgen, en dat steekt ze niet onder stoelen of banken.

Ze zoekt al snel haar toevlucht op het internet waar ze een man leert kennen waarop ze verliefd wordt. Na de dood van haar vader vindt ze bij hem de warmte en steun die ze nodig denkt te hebben en ze besluit samen met hem weg te lopen. Na een week van geluk wordt Emma opgesloten en beseft ze dat ze in gevaar is. Haar ontvoerder blijkt Danny te zien. Tim, Danny's collega kan Emma maar net op tijd redden.

Om alles een plaats te kunnen geven, trekt Emma samen met haar moeder, Judith voor een paar maanden naar Australië. Ze bereidt zich voor op het proces tegen Danny, maar dan loopt het opnieuw mis. Danny kan ontsnappen en ontvoert Emma een tweede keer. Deze keer redt Toon haar leven. Hierna zoekt Emma professionele hulp. Ze moet ook de dood van haar goede vriend, dokter Geert verwerken. Dat haar oma Hélène degene is die Geert onopzettelijk vermoordde, maakt het er niet makkelijker op. Toch houdt Emma de moed erin, ze heeft geleerd op eigen benen te staan en komt steeds sterker uit de lastige situaties waarin ze verzeild geraakt.

In Tom vindt Emma de ideale pluspapa. Wanneer op het huwelijk van haar mama en Tom echter uitkomt dat Tom al een hele tijd een affaire heeft met zijn collega Karin, kiest Emma resoluut de kant van haar mama. Met hun tweetjes proberen ze het leven opnieuw op te pakken. Haar broer Stan kiest echter de kant van Tom - een keuze waarmee Emma het moeilijk heeft. Tussen haar broer en Emma blijft het nog even moeilijk. Wanneer Stan kampt met een persoonlijkheidsstoornis en zijn woede uitwerkt op Judith en Emma, verliest zij het vertrouwen in haar broer.

In de liefde vindt Emma eerst geluk bij voetbalcoach Arne. Of toch voor even, want ze breekt met hem en focust zich op haar vrienden en aankomende hogere studies nu ze is afgestudeerd van het middelbaar ... Met haar nieuwe vriend Floris besluit ze in de relatie een stapje verder te gaan, hetgeen voor haar niet gemakkelijk is. Maar Floris stelt haar helemaal op haar gemak.

In haar laatste jaar hogeschool vertrekt ze op uitwisseling naar Bologna in Italië voor een half jaartje.

geschreven op 16 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU