Spring naar inhoud

Eddy Van Notegem

Lievelingsgerecht?

Frietjes van De Puntzak.

Lievelinsgsdrankje?

Een Slurfke

Waar ik het meest trots op ben:

Ons Britney'ke en het Slurfke.

Mijn grootste wens:

Ik hoop dat Femke en Peter mij ooit kunnen vergeven voor de stommiteiten die ik gedaan heb.

Wie is Eddy?

Eddy Van Notegem is de man van Nancy, de vader van Britney en de stiefvader van Femke en Renzo. Vroeger kwam hij vaak gewelddadig uit de hoek, zeker als hij weer eens te veel gedronken had. Maar nu heeft Eddy zijn leven gebeterd. Hij ziet zijn Nancy graag, maar kan het niet verkroppen dat ze partij trekt voor haar dochter Femke. Toch vraagt hij zijn Nancy ten huwelijk en geven ze elkaar volmondig het jawoord.

Eddy deinst er niet voor terug een louche zaak aan te nemen, zolang hij maar geld kan verdienen. Dat brengt hem ook vaak in vervelende situaties. Zo zat hij zelfs al vast in een gevangenis in Wit-Rusland omdat hij in een drugstransport verzeilde geraakte.

Hij probeerde de bierwereld te veroveren met 't Slurfke, een bier dat hij samen met Frank, Waldek en David brouwde. Jammer genoeg liep dat avontuur met een sisser af.

Ook zijn nieuwe louche zaak leidde tot het gevolg dat Eddy wordt gearresteerd. Toch blijft Eddy echter volhouden dat hij erin geluisd is door zijn baas, Luc Bomans. Eddy krijgt als straf een boete en een enkelband. Met behulp van zijn justitieassistente krijgt hij werk als postbode. Als zijn stiefkleinzoon Lucas geboren wordt, zien we een warme en bezorgde Eddy. Tot zijn eigen grote verbazing wordt hij de op de babyborrel als peter gevraagd.

We leren een heel nieuwe Eddy kennen, want Lucas is Eddy's oogappel. Wanneer Eddy zonder werk komt te zitten, werpt Eddy zich op als babysitter van dienst. Als Lucas oud genoeg is om naar school te gaan, neemt Eddy een job aan bij de Kabouters.

Eddy kan het niet verkroppen dat Peggy ooit zijn kleinzoon probeerde te ontvoeren. Hij bedisselt dan ook samen met Peter een plan om Peggy terug te pakken. Maar dan steekt de impulsieve kant van Eddy opnieuw de kop op. Hij saboteert de remmen van de camionette van De Withoeve, in de veronderstelling dat Peggy de camionette zal besturen.

Door Eddy's toedoen overlijdt zijn kleinzoon Lucas. Eddy wordt verteerd door een gigantisch schuldgevoel, hij bekent en vliegt achter tralies. Daardoor verliest hij ook zijn Nancy. Zij zijn ondertussen gescheiden.

Alles lijkt op te klaren voor Eddy wanneer hij Angèle leert kennen. De twee zijn een tijdje aan en af, maar geven uiteindelijk toe aan hun gevoelens. Ze wonen samen in het appartement van Angèle. Eddy werkt vast bij De Kabouters.

Meer Eddy...

ThrowbackTHUIS: "Dat floept eruit gelijk ne vis!"

Thuis
Weet jij nog hoe de geboorte van Britney verliep? Nee? Marianne ongetwijfeld wel...

Eddy trekt aan de noodrem

Thuis
Nancy heeft geen zin in nog meer negativiteit rond haar nieuw project, maar Eddy heeft wel een hele goeie reden die Nancy onmogelijk kan negeren...

Tim weet meer over het lot van Eddy

Thuis
De politie komt opnieuw langs voor Britney. Tegelijk krijgt Tim telefoon over Eddy. Zal hij thuis mogen blijven of wacht een nieuwe gevangenisstraf?

Het prachtige gebaar van Peter dat Eddy sprakeloos krijgt

Thuis
Eddy zit in zak en as nu hij vreest opnieuw naar de gevangenis te moeten. Het bezoek van Peter komt als complete verrassing. Wat hij doet maakt Eddy sprakeloos.

Moet Eddy terug naar de gevangenis?

Thuis
Eddy heeft een helse schrik dat hij opnieuw naar de gevangenis moet. Het onrechtvaardigheidsgevoel is groot bij Angèle: hij is juist een held!

Eddy redt Vic van de pestkoppen

Thuis
Eddy is vastberaden om Vic te vinden... en hij slaagt in zijn opzet. Charlotte en Jelle vluchten weg, maar hij kan Vic wel veilig naar Peter en Femke brengen.

Jacques heeft datingtips voor Adil

Thuis
Adil zit stiekem op zijn datingapp te scrollen. Jacques sluipt binnen en strooit met gratis advies.

Gaat het dan toch gebeuren tussen Rosa en Jacques?

Thuis
Angèle is in de zevende hemel wanneer Rosa de Bar Madam binnenwandelt. Zeker nu Jacques aan de toog zit met Eddy. Hangt er meer in de lucht?

De rampzalige gevolgen van 1 dag Viv in huis

Thuis
Leo zit nog maar één dag opgezadeld met zijn logee en ze doet hem al in de kosten vallen...

Is dit het slechtste cadeau ooit?

Thuis
Angèle wil Rosa verrassen met een cadeau dat ze nog nooit heeft gekregen. Alleen reageert ze niet helemaal hoe Angèle had gehoopt.
geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU