Spring naar inhoud

Eddy Van Notegem

Lievelingsgerecht?

Frietjes van De Puntzak.

Lievelinsgsdrankje?

Een Slurfke

Waar ik het meest trots op ben:

Ons Britney'ke en het Slurfke.

Mijn grootste wens:

Ik hoop dat Femke en Peter mij ooit kunnen vergeven voor de stommiteiten die ik gedaan heb.

Wie is Eddy?

Eddy Van Notegem is de ex-man van Nancy, de vader van Britney en het lief van Angèle. Vroeger kwam Eddy vaak gewelddadig uit de hoek, zeker als hij weer eens te veel gedronken had. Maar nu heeft Eddy zijn leven gebeterd.

Eddy deinst er niet voor terug een louche zaak aan te nemen, zolang hij maar geld kan verdienen. Dat brengt hem vaak in vervelende situaties. Zo zat hij al vast in een gevangenis in Wit-Rusland omdat hij in een drugstransport verzeild geraakte.

Hij probeert de bierwereld te veroveren met 't Slurfke, een bier dat hij samen met Frank, Waldek en David brouwde. Jammer genoeg mislukte hun avontuur. Het Slurfke is er wel gekomen.

Als zijn stiefkleinzoon Lucas geboren wordt, zien we een warme en bezorgde Eddy. Tot zijn eigen grote verbazing wordt hij de op de babyborrel als peter gevraagd.

We leren een heel nieuwe Eddy kennen, want Lucas is Eddy's oogappel. Wanneer Eddy zonder werk komt te zitten, werpt Eddy zich op als babysitter van dienst. Als Lucas oud genoeg is om naar school te gaan, neemt Eddy een job aan bij de Kabouters.

Eddy kan het niet verkroppen dat Peggy ooit zijn kleinzoon probeerde te ontvoeren. Hij bedisselt dan ook samen met Peter een plan om Peggy terug te pakken. Maar dan steekt de impulsieve kant van Eddy opnieuw de kop op. Hij saboteert de remmen van de camionette van De Withoeve, in de veronderstelling dat Peggy de camionette zal besturen.

Door Eddy's toedoen overlijdt zijn kleinzoon Lucas. Eddy wordt verteerd door een gigantisch schuldgevoel, hij bekent en vliegt achter tralies. Daardoor verliest hij ook zijn Nancy.

Alles lijkt op te klaren voor Eddy wanneer hij Angèle leert kennen. De twee zijn een tijdje aan en af, maar geven uiteindelijk toe aan hun gevoelens. Ze wonen samen in het appartement van Angèle. Eddy werkt vast bij De Kabouters.

Eddy blijft wel een diepe hoop koesteren dat Femke en Peter hem op een dag kunnen vergeven voor wat er met Lucas is gebeurd. Het pikt dat hij nog altijd niet binnen mag in de Withoeve, omdat hij dan zijn voorwaarden schendt.

En dat gebeurt bijna. Wanneer Vic, de jongste zoon van Femke en Peter, wordt ontvoerd door de pesters van Britney, kan Eddy de kleine Vic redden. Wanneer Peter en Femke hem samen zien met Vic, slaan ze tilt. Gelukkig blijkt snel dat Eddy niks verkeerds deed, integendeel. Peter komt hem persoonlijk excuseren en bedanken. Maar Femke kan hem Eddy altijd niet vergeven voor Lucas.

Meer Eddy...

De #Leocup is begonnen!

Thuis
De eerste match van de Leocup is gespeeld! Simonne kwam uit tegen Eddy. Ook Sam en Frank staan tegenover elkaar.

De Leocup is geboren!

Thuis
Nadat Marianne een oud dartspel van Leo aan Frank schonk, is die laatste bezeten door het spel. Ook bij Angèle, Eddy en Simonne vliegen de pijltjes in het rond.

Eddy ruikt iets dat hij niet gemist heeft!

Thuis
Liefde is ... Sinds het terugkomen van zijn geur heeft Eddy al veel oude geuren opnieuw kunnen ruiken. Maar dit parfum heeft hij duidelijk niet gemist.

Wat een wonder: Eddy ruikt zijn Angèle weer!

Thuis
Waw, Eddy zijn stoutste droom wordt werkelijkheid: eindelijk kan hij de geur van zijn Angèle weer ruiken! Dat moet en zal gevierd worden!

Eddy en Thilly verzwijgen iets voor Adil

Thuis
Wanneer Adil ACE binnenwandelt wordt het opvallend stil tussen Eddy en Thilly.

Eddy heeft het moeilijk

Thuis
Na vijf jaar is Eddy eindelijk van zijn enkelband af, maar daardoor komen een heleboel emoties bij hem los.

Enkel Eddy kan zo genieten van een puddingske

Thuis
Zo hard genieten van de kleine dingen. Eddy geniet van zijn pudding.

Eddy mist Lukasje

Thuis
Eddy is dolgelukkig want hij wordt peter van het tweede kindje van Adil en Christine. Toch wringt er iets, het peterschap doet hem terugdenken aan Lukasje.

Groot nieuws voor Thilly en Eddy

Thuis
Groot feest bij ACE want Adil en Christine hebben nieuws voor Eddy en Thilly. Nieuws dat ze écht niet meer verwacht hadden.

Een lied van Vaselineke voor Eddybeer

Thuis
De karaoke van Angèle op de benefiet is een groot succes! Of toch voor Eddy want hij krijgt een liedje dat speciaal is opgedragen aan hem.

Vic terugbrengen is niet Eddy zijn enige heldendaad. Hij probeert dief Didier te pakken te krijgen, maar Didier verdedigt zich en Eddy smakt tegen de grond en belandt even in een coma. Wanneer hij zijn ogen opendoet, beseft hij dat hij zijn reukzin kwijt is.

Na al die miserie is er toch nog goed nieuws voor Eddy! Hij is dolgelukkig, want zijn enkelband mag er af en hij wordt peter van het tweede kindje van Adil en Christine.

geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU