Spring naar inhoud

Eddy Van Notegem

Lievelingsgerecht?

Frietjes van De Puntzak.

Lievelinsgsdrankje?

Een Slurfke

Waar ik het meest trots op ben:

Ons Britney'ke en het Slurfke.

Mijn grootste wens:

Ik hoop dat Femke en Peter mij ooit kunnen vergeven voor de stommiteiten die ik gedaan heb.

Wie is Eddy?

Eddy Van Notegem is de man van Nancy, de vader van Britney en de stiefvader van Femke en Renzo. Vroeger kwam hij vaak gewelddadig uit de hoek, zeker als hij weer eens te veel gedronken had. Maar nu heeft Eddy zijn leven gebeterd. Hij ziet zijn Nancy graag, maar kan het niet verkroppen dat ze partij trekt voor haar dochter Femke. Toch vraagt hij zijn Nancy ten huwelijk en geven ze elkaar volmondig het jawoord.

Eddy deinst er niet voor terug een louche zaak aan te nemen, zolang hij maar geld kan verdienen. Dat brengt hem ook vaak in vervelende situaties. Zo zat hij zelfs al vast in een gevangenis in Wit-Rusland omdat hij in een drugstransport verzeilde geraakte.

Hij probeerde de bierwereld te veroveren met 't Slurfke, een bier dat hij samen met Frank, Waldek en David brouwde. Jammer genoeg liep dat avontuur met een sisser af.

Ook zijn nieuwe louche zaak leidde tot het gevolg dat Eddy wordt gearresteerd. Toch blijft Eddy echter volhouden dat hij erin geluisd is door zijn baas, Luc Bomans. Eddy krijgt als straf een boete en een enkelband. Met behulp van zijn justitieassistente krijgt hij werk als postbode. Als zijn stiefkleinzoon Lucas geboren wordt, zien we een warme en bezorgde Eddy. Tot zijn eigen grote verbazing wordt hij de op de babyborrel als peter gevraagd.

We leren een heel nieuwe Eddy kennen, want Lucas is Eddy's oogappel. Wanneer Eddy zonder werk komt te zitten, werpt Eddy zich op als babysitter van dienst. Als Lucas oud genoeg is om naar school te gaan, neemt Eddy een job aan bij de Kabouters.

Eddy kan het niet verkroppen dat Peggy ooit zijn kleinzoon probeerde te ontvoeren. Hij bedisselt dan ook samen met Peter een plan om Peggy terug te pakken. Maar dan steekt de impulsieve kant van Eddy opnieuw de kop op. Hij saboteert de remmen van de camionette van De Withoeve, in de veronderstelling dat Peggy de camionette zal besturen.

Door Eddy's toedoen overlijdt zijn kleinzoon Lucas. Eddy wordt verteerd door een gigantisch schuldgevoel, hij bekent en vliegt achter tralies. Daardoor verliest hij ook zijn Nancy. Zij zijn ondertussen gescheiden.

geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU