Spring naar inhoud

Eddy Van Notegem

Lievelingsgerecht?

Frietjes van De Puntzak.

Lievelinsgsdrankje?

Een Slurfke

Waar ik het meest trots op ben:

Ons Britney'ke en het Slurfke.

Mijn grootste wens:

Ik hoop dat Femke en Peter mij ooit kunnen vergeven voor de stommiteiten die ik gedaan heb.

Wie is Eddy?

Eddy Van Notegem is de ex-man van Nancy, de vader van Britney en het lief van Angèle. Vroeger kwam Eddy vaak gewelddadig uit de hoek, zeker als hij weer eens te veel gedronken had. Maar nu heeft Eddy zijn leven gebeterd.

Eddy deinst er niet voor terug een louche zaak aan te nemen, zolang hij maar geld kan verdienen. Dat brengt hem vaak in vervelende situaties. Zo zat hij al vast in een gevangenis in Wit-Rusland omdat hij in een drugstransport verzeild geraakte.

Hij probeert de bierwereld te veroveren met 't Slurfke, een bier dat hij samen met Frank, Waldek en David brouwde. Jammer genoeg mislukte hun avontuur. Het Slurfke is er wel gekomen.

Als zijn stiefkleinzoon Lucas geboren wordt, zien we een warme en bezorgde Eddy. Tot zijn eigen grote verbazing wordt hij de op de babyborrel als peter gevraagd.

We leren een heel nieuwe Eddy kennen, want Lucas is Eddy's oogappel. Wanneer Eddy zonder werk komt te zitten, werpt Eddy zich op als babysitter van dienst. Als Lucas oud genoeg is om naar school te gaan, neemt Eddy een job aan bij de Kabouters.

Eddy kan het niet verkroppen dat Peggy ooit zijn kleinzoon probeerde te ontvoeren. Hij bedisselt dan ook samen met Peter een plan om Peggy terug te pakken. Maar dan steekt de impulsieve kant van Eddy opnieuw de kop op. Hij saboteert de remmen van de camionette van De Withoeve, in de veronderstelling dat Peggy de camionette zal besturen.

Door Eddy's toedoen overlijdt zijn kleinzoon Lucas. Eddy wordt verteerd door een gigantisch schuldgevoel, hij bekent en vliegt achter tralies. Daardoor verliest hij ook zijn Nancy.

Alles lijkt op te klaren voor Eddy wanneer hij Angèle leert kennen. De twee zijn een tijdje aan en af, maar geven uiteindelijk toe aan hun gevoelens. Ze wonen samen in het appartement van Angèle. Eddy werkt vast bij De Kabouters.

Eddy blijft wel een diepe hoop koesteren dat Femke en Peter hem op een dag kunnen vergeven voor wat er met Lucas is gebeurd. Het pikt dat hij nog altijd niet binnen mag in de Withoeve, omdat hij dan zijn voorwaarden schendt.

En dat gebeurt bijna. Wanneer Vic, de jongste zoon van Femke en Peter, wordt ontvoerd door de pesters van Britney, kan Eddy de kleine Vic redden. Wanneer Peter en Femke hem samen zien met Vic, slaan ze tilt. Gelukkig blijkt snel dat Eddy niks verkeerds deed, integendeel. Peter komt hem persoonlijk excuseren en bedanken. Maar Femke kan hem Eddy altijd niet vergeven voor Lucas.

Meer Eddy...

Eddy gaat terug aan het werk

Thuis
Eddy is voldoende hersteld en gaat terug aan het werk. Bij ACE laten ze dat niet zomaar passeren.

"Alles waar ik zot van was, is weg"

Thuis
Angèle is het beu dat Eddy alles op haar uitwerkt. Maar het zit veel dieper. Eddy is radeloos nu hij niks meer kan ruiken of proeven. Komt dit ooit nog goed?

Angèle is bringing sexy back

Thuis
Angèle kan niet wachten om haar Tarzan weer in actie te zien. De locatie speelt geen rol... Sexy time!

Het verdict is gevallen

Thuis
Eddy krijgt slecht nieuws van de dokter. Of valt het verdict al bij al nog mee?

Het prachtige moment waarop Eddy zijn oogjes opendoet

Thuis
Spannende uren voor Angèle, Frank en co. Overleeft Eddy de slag van Didier? De situatie ziet er even heel slecht uit, maar je bent Eddy of je bent het niet.

Is het over en uit voor Eddy?

Thuis
De toestand van Eddy is zeer ernstig. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar blijft het wachten op nieuws. Komt Eddy erdoor? Angèle vreest het ergste.

Krijgt de grote achtervolging een happy end?

Thuis
Tim en Lexi zetten de achtervolging in op Didier en Isabel. Kunnen ze het koppel eindelijk in de boeien slaan? En wat met Eddy? Komt alle hulp te laat?

Held Eddy smakt tegen de grond

Thuis
Nancy merkt Didier en Isabel op tijdens haar shift. Eddy is er als de kippen bij om toe te slaan... helaas trekt hij zelf aan het kortste eind.

"Is het mijn schuld dat gij in uw broek laat zitten?"

Thuis
Angèle volgt de raad op van Frank en Simonne: ze vertelt Eddy de waarheid. Maar of hij haar ooit zal kunnen vergeven...

Zoiets zeg je niet over Robin

Thuis
Eddy is niet te spreken over wat Robin Britney heeft aangedaan. Als hij nog bij Frank wil blijven wonen, is het moment om te zwijgen ongeveer nu aangebroken.
geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU