Spring naar inhoud

Eddy Van Notegem

Lievelingsgerecht?

Frietjes van De Puntzak.

Lievelinsgsdrankje?

Een Slurfke

Waar ik het meest trots op ben:

Ons Britney'ke en het Slurfke.

Mijn grootste wens:

Ik hoop dat Femke en Peter mij ooit kunnen vergeven voor de stommiteiten die ik gedaan heb.

Wie is Eddy?

Eddy Van Notegem is de man van Nancy, de vader van Britney en de stiefvader van Femke en Renzo. Vroeger kwam hij vaak gewelddadig uit de hoek, zeker als hij weer eens te veel gedronken had. Maar nu heeft Eddy zijn leven gebeterd. Hij ziet zijn Nancy graag, maar kan het niet verkroppen dat ze partij trekt voor haar dochter Femke. Toch vraagt hij zijn Nancy ten huwelijk en geven ze elkaar volmondig het jawoord.

Eddy deinst er niet voor terug een louche zaak aan te nemen, zolang hij maar geld kan verdienen. Dat brengt hem ook vaak in vervelende situaties. Zo zat hij zelfs al vast in een gevangenis in Wit-Rusland omdat hij in een drugstransport verzeilde geraakte.

Hij probeerde de bierwereld te veroveren met 't Slurfke, een bier dat hij samen met Frank, Waldek en David brouwde. Jammer genoeg liep dat avontuur met een sisser af.

Ook zijn nieuwe louche zaak leidde tot het gevolg dat Eddy wordt gearresteerd. Toch blijft Eddy echter volhouden dat hij erin geluisd is door zijn baas, Luc Bomans. Eddy krijgt als straf een boete en een enkelband. Met behulp van zijn justitieassistente krijgt hij werk als postbode. Als zijn stiefkleinzoon Lucas geboren wordt, zien we een warme en bezorgde Eddy. Tot zijn eigen grote verbazing wordt hij de op de babyborrel als peter gevraagd.

We leren een heel nieuwe Eddy kennen, want Lucas is Eddy's oogappel. Wanneer Eddy zonder werk komt te zitten, werpt Eddy zich op als babysitter van dienst. Als Lucas oud genoeg is om naar school te gaan, neemt Eddy een job aan bij de Kabouters.

Eddy kan het niet verkroppen dat Peggy ooit zijn kleinzoon probeerde te ontvoeren. Hij bedisselt dan ook samen met Peter een plan om Peggy terug te pakken. Maar dan steekt de impulsieve kant van Eddy opnieuw de kop op. Hij saboteert de remmen van de camionette van De Withoeve, in de veronderstelling dat Peggy de camionette zal besturen.

Door Eddy's toedoen overlijdt zijn kleinzoon Lucas. Eddy wordt verteerd door een gigantisch schuldgevoel, hij bekent en vliegt achter tralies. Daardoor verliest hij ook zijn Nancy. Zij zijn ondertussen gescheiden.

Alles lijkt op te klaren voor Eddy wanneer hij Angèle leert kennen. De twee zijn een tijdje aan en af, maar geven uiteindelijk toe aan hun gevoelens. Ze wonen samen in het appartement van Angèle. Eddy werkt vast bij De Kabouters.

Meer Eddy...

Jacques heeft datingtips voor Adil

Thuis
Adil zit stiekem op zijn datingapp te scrollen. Jacques sluipt binnen en strooit met gratis advies.

Gaat het dan toch gebeuren tussen Rosa en Jacques?

Thuis
Angèle is in de zevende hemel wanneer Rosa de Bar Madam binnenwandelt. Zeker nu Jacques aan de toog zit met Eddy. Hangt er meer in de lucht?

De rampzalige gevolgen van 1 dag Viv in huis

Thuis
Leo zit nog maar één dag opgezadeld met zijn logee en ze doet hem al in de kosten vallen...

Is dit het slechtste cadeau ooit?

Thuis
Angèle wil Rosa verrassen met een cadeau dat ze nog nooit heeft gekregen. Alleen reageert ze niet helemaal hoe Angèle had gehoopt.

Het geheim van Jacques

Thuis
Jacques zit met een geheim. Thilly weet zeker dat ze via zijn gsm meer te weten kan komen. Kan ze samen met Eddy het grote mysterie ontrafelen?

"Nee, dat gaat gij niet"

Thuis
Thilly krijgt onverwacht bezoek op het werk, maar dan moet hij eerst voorbij pitbull Eddy geraken...

"Er is iets ernstigs gebeurd"

Thuis
Eddy is super ongerust. Thilly is nog altijd niet aangekomen bij de Kabouters. Is haar date met Jasper dan toch fout afgelopen?

"Godverdomse klootzak dat ik ben"

Thuis
Eddy baalt dat zijn collega's een gezellige after-work houden in de Withoeve terwijl hij er niet binnen mag. Had hij destijds maar slimmer geweest...

Verdient Stan een tweede kans?

Thuis
Thilly hoopt haar neefje Stan aan een job te helpen bij de Kabouters. Jacques kan zijn oren niet geloven. En Bill dan? En hij? Verdienden zij dan geen 2de kans?

Eddy doet raar: "Moet gij mij iets zeggen misschien?"

Thuis
Hoewel Eddy volmondig "ja" zei op het samenwonen met Angèle, lijkt hij nu met twijfels te zitten. Is er iets veranderd?
geschreven op 09 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU