Spring naar inhoud

De ontploffing: behind the scenes

Niets is wat het lijkt in fictie

Benieuwd hoe de opnames van zo'n ontploffing in zijn werk gaan?

We nemen je mee naar de set en de goochelaars van beeld en klank die de magie tot op ons scherm brengen!

De brandweer stond paraat

Onze collega's lieten uiteraard geen echte wagen uitbranden. Het vuur stopte net voor de wagen op een veilige en gecontroleerde manier. Voor de scènes waarin het afstapteam in de wagen zit, hebben we gewoon een uitgebrand wrak gebruikt.

Op voorhand is er heel wat overleg. Moeten we al dan niet rook gebruiken tijdens de opname en is dat dan zwarte of witte rook? Welke lichteffecten zullen we gebruiken en wat zal achteraf toegevoegd worden?

Glenn, onze DOP (director of photography)

De magie van postproductie : graphics & sound

Je moet de balans bewaken tussen de geloofwaardigheid en het dramatische. In realiteit is iemand die een auto in brand steekt veel minder meeslepend dan de fictieve versie die wij gemaakt hebben.

Christophe, de sound designer

Televisie wordt in groep gemaakt. De DOP zorgde bij de opname voor de juiste lichteffecten, de graficus deed de auto ontploffen en dankzij de sound designer zit je er middenin.

Ontdek in deze clip hoe anders realiteit en fictie zijn.

De reflectie van het licht en het vuur in het water is hier echt een grote plus. Dat maakt het een pak knapper. Nog belangrijker is dat je in de echte wereld rondkijkt om in te schatten hoe vuur, reflectie en rook zich gedragen.

Koen, onze digitale vuurmaker

De verbrande arm

Een zwaar verbrande arm maken is geen enkel probleem voor onze make-upartiesten. Lies toverde de arm van Eve in 90 minuten om.

Bekijk hieronder de timelapsevideo.

geschreven op 09 maart 2021
VRTNU VRTNU VRTNU