Spring naar inhoud

De Feniks wijn van Thuis

De wijnen van Stevenson bestaan ook echt. Ze worden te koop aangeboden via de Petrushoeve en drankenhandelaar Prik en Tik.

Feniks wit

Deze wijn heeft een heldere, licht strogele kleur met groene schijn en een aangename neus met aroma's van limoen, bloesem en kweepeer; "crispy" met frisse zuren en zacht in de mond met een mooie afdronk.

Gastronomie: ideaal als aperitief en bij schelpdieren en garnalen, koude visschotels, vissoep, bouillabaisse, gerookte vis, gebakken en gegrilde vis, slaatjes.

Feniks rood

Donkergekleurde rode wijn met in de neus aroma's van donkerrode kers en krieken, met toetsen van bosbes. In de mond aroma's van verse pruim met wat tabak en nuances van gedroogde vruchten. Veel fijne tannine en een lange en aanhoudende afdronk.

Gastronomie: gevogelte, konijn, wit vlees, rood vlees, vlees in saus, klein wild, zachte en sterkere kazen.

Feniks brut

Mousserende wijn met een fijne pareling en aanhoudende "mousse"; strogeel getint in het glas. Fruitig en bloemige aroma' s met toetsen van amandel en ananas. Harmonieus, verfrissend en elegant in de mond.

Gastronomie: ideaal als aperitief, kan ook bij frisse zomergerechten en een brede waaier van gerechten op basis van zeevruchten geschonken worden.

Feniks Brut Rosé

Mousserende wijn met een aanhoudende stroom van fijne belletjes; zachtroze met paarse toetsen. Florale, minerale en fruitige aroma's van klein rood fruit zoals aardbeien en frambozen. Aangenaam in de mond met een lichte zoete toets.

Gastronomie: Ideaal als aperitief, kan ook geschonken worden bij gemarineerde voorgerechten en fusion-gerechten.

geschreven op 02 maart 2020
VRTNU VRTNU VRTNU