Spring naar inhoud

De keuze van: 9 favoriete afleveringen uit 25 jaar Thuis

Thuis wordt 25 jaar en daarom delen we elke dag een nieuw seizoen op VRT NU. Dit zijn de favoriete afleveringen van onze acteurs en enkele trouwe Thuis-fans.

1. De keuze van Marleen Merckx A.K.A. Simonne Backx
Seizoen 1, aflevering 90

Simonne Backx is er al bij vanaf de start. Voor de keuze van Marleen gaan we terug naar de seizoensfinale van het eerste seizoen. Toen al moest Simonne eigenlijk geweten hebben dat ze met Frank Bomans nog véél zou meemaken.

2. De keuze van Yemi Oduwale A.K.A. Dries Van Aken
Seizoen 2, aflevering 265

Yemi herinnert het zich als de dag van gisteren, hoewel hij zelf nog een jonkie was toen deze aflevering werd uitgezonden. Op de speelplaats werd volop gepraat over de spanning in Thuis, want de verkrachter van Bianca zou weer toeslaan. Kunnen Frank en Jenny hun dochter redden?

3. De keuze van Apollonia Sterckx A.K.A. Britney Van Notegem
Seizoen 3, aflevering 325

Ze was nog niet geboren, maar hoorde er wel over vertellen. Dat moet nogal wat geweest zijn toen Kristoff en Harry het lijk van Neil ontdekten in de stallen van Ter Smissen.

4. De keuze van Tine Priem A.K.A. Tamara Vereken
Seizoen 4, aflevering 530

Tine Priem keek als kind ook al naar Thuis. De aflevering die haar na al die jaren het meest is bijgebleven was nummer 530: Ingrid rijdt met de kleine Clio het kanaal in. Komen ze er levend uit?

5. De keuze van Mathias Vergels A.K.A. Lowie Bomans
Seizoen 7, aflevering 1240

Het had niet veel gescheeld of er was van Lowie Bomans nooit sprake geweest. Samen met Isabelle kan Luc zijn ex Leontien drogeren. Ze is op dat moment zwanger van Lowie.

6. De keuze van @thuisfanpage
Seizoen 9, de Florke special

Toen actrice Ann Petersen onverwachts is overleden, is er een bijzondere aflevering gemaakt die helemaal in het teken stond van haar. Onder andere Samson & Gert nemen in de special samen met Thuis afscheid van de legende die ze was en die tot op vandaag nog altijd gemist wordt.

7. De keuze van jarenlange Thuis-fan én kenner Daniël Lebbing
Seizoen 16, aflevering 3000

Groot drama in Ter Smissen: er breekt brand uit op de kamers. Femke wordt daar gevangen gehouden door haar halfbroer Rafael. Hoe loopt het af met Ter Smissen? En raken Femke (en Rafael) levend uit de brand?

8. De keuze van @teammarianne
Seizoen 20, aflevering 3810

De seizoensfinale van 2015 zal Toon van @teammarianne altijd bijblijven: "Niet omdat de aflevering zo vrolijk eindigt, integendeel. Wel zit het volgens mij helemaal goed qua verhaallijn en acteerprestaties. Dokter Geert wordt vermoord met de briefopener die hij enkele dagen voordien cadeau kreeg van dokter Ann. Tijdens de fatale moord wijkt Marianne geen seconde van Geerts zijde, in tegenstelling tot zijn vrouw Hélène... Dat beeld staat nog altijd in mijn geheugen gegrift."

"Ondanks alle sporen naar Marianne leidden, was ik er 100 procent zeker van dat zij de moord niet had gepleegd. Team Marianne forever!"

9. De keuze van @mathiasvergels_fanpage
Seizoen 23, aflevering 4430

"De aflevering waarin Luc begraven wordt, heeft mij ontzettend hard geraakt. Het leek een beetje alsof er iemand van mijn eigen familie stierf, zo hard kwam het bij mij binnen! Een moment om in te kaderen!"

"Ik vind het vooral leuk om te kijken naar Thuis en de personages op alle vlakken te leren kennen, met al hun verschillende emoties, van jaloezie tot blijdschap."

geschreven op 20 december 2020
VRTNU VRTNU VRTNU