Spring naar inhoud

De eerste reactie van Pol en Marleen op de brand in 'hun decor'

Pol en Marleen zijn erbij vanaf de start van Thuis. Al 25 jaar wonen Frank en Simonne in het iconische huis dat in rook is opgegaan. Ontdek hun eerste reactie.

Het huis van Frank en Simonne is een decor dat erbij is vanaf de start van Thuis, 25 jaar geleden. Kan hun huis nog gered worden? En hoe? Kunnen Frank en Simonne dit betalen nu blijkt dat de verzekering niet in orde is?

Na zoveel prachtige herinneringen in hun huis, lijkt het voor acteurs Pol Goossen en Marleen Merckx toch wel een beetje alsof er een stukje van hun echte thuis verdwijnt.

Pol Goossen (Frank Bomans) vertelt:

"25 jaar lief en leed, duizenden scènes met honderden emoties en tientallen collega's, jong en oud, die in dat livingske van Frank en Simonne zijn gepasseerd. Het brandt toch ook wel in mijn hart."

"Hun huis en hun hele leven is in rook opgegaan. Maar elk einde brengt meestal een nieuw begin, "zo staat er op de almanak", zou Frank zeggen. Het zal zeker en vast voor een nieuwe wending zorgen in het leven van Frank en Simonne. Hun verhaal is nog lang niet uitgespeeld."

Ook Marleen Merckx (Simonne) leeft enorm mee met het verhaal:

"Als de meubels konden praten... 25 jaar lief en leed gedeeld, in wat men nu noemt dit “iconische” decor. Het lijkt wel alsof er een stukje uit mijn eigen leven verdwijnt. Ik voel mij  een beetje dakloos."

"Vaarwel piratenzolder, vaarwel groene thermos, vaarwel schilderij met wenend jongetje..."

"En vooral vaarwel oude sofa die echt niet comfortabel zat."

Kijk mee hoe de brand eruitzag op de set

geschreven op 17 december 2020
VRTNU VRTNU VRTNU