Spring naar inhoud

De 10 beste Thuis-afleveringen ooit

We lanceerden een poll om te weten welke aflevering uit 25 jaar Thuis jullie nooit meer zullen vergeten. Ontdek snel welke 10 afleveringen de beste ooit zijn, gekozen door jullie allemaal.

10. Sofie wordt vermoord teruggevonden in de Ardennen

De verdwijning van Sofie Bastiaens zorgde enkele maanden voor grote ongerustheid in Thuis. Sofie vertrok kwaad op de trouw van haar broer Sam en Dorien in de taxi bij Frank, maar stapte op een verlaten weg uit de auto. Nadien ontbrak elk spoor... Tot er een laars van haar werd gevonden in de Ardennen.

En ook haar lichaam wordt teruggevonden in een grot. De autopsie brengt veel aan het licht: Sofie is verkracht en later gewurgd. Mike is hoofdverdachte nummer één en wordt uiteindelijk ook vermoord door Sofie's papa Eric wanneer hij toegeeft dat hij Sofie heeft verkracht.

9. Bram vertrekt naar Frankrijk

Bram en Jana kennen veel ups, maar wanneer Jana zijn huwelijksaanzoek afwijst, breekt er iets bij Bram. Jana kust met Lowie op reis in Italië en Bram beleeft een slippertje met Paulien. Hun relatie kent een nieuw dieptepunt, maar Jana kan hem vergeven.

Wanneer Bram beslist om voorgoed naar Frankrijk te vertrekken, belooft Jana dat ze met hem mee verhuist, maar Bram vertrekt alleen en laat enkel een brief achter. Jana kan hem toch nog één keer opzoeken, maar Bram wil niet dat ze blijft. Hij begint aan een nieuw leven op de wijngaard.

8. Peggy loopt met de kleine Lucas in het water

Na een carjacking verliest Peggy haar zicht. Haar huwelijk met Peter loopt op de klippen en Peter vindt opnieuw de grote liefde bij Femke. Peggy ziet het niet meer zitten en in een ultieme wraakactie tegen Peter en Femke ontvoert ze hun zoontje Lucas op zijn eigen babyborrel. Ze loopt samen met baby Lucas het water in... maar gelukkig kan Frank op haar inpraten.

7. We nemen afscheid van Luc

Frank, Luc en Lowie maken een laatste reis voor Luc zijn doodswens wil laten vervullen. Ze vertrekken met de mobilhome richting Valencia. De reis wordt een prachtige, laatste rit van de Bomans-mannen vol herinneringen om nooit meer te vergeten. Valencia zullen ze nooit bereiken want Luc blaast zijn laatste adem uit.

Op zijn begrafenis heeft Luc nog een mooie boodschap voor Lowie.

6. Frank aanvaardt Franky en Tibo en ze vieren samen kerst

Frank heeft enorm veel moeite om te aanvaarden dat Franky homo is. Het komt tot een breuk tussen vader en zoon, maar Frank komt tot inkeer en beseft dat hij altijd van Franky zal houden, of hij nu met Tibo samen is of met iemand anders. Hij wil het goedmaken en nodigt Franky uit om samen kerst te vieren.

Hoewel Franky eerst twijfelt, kan Tibo hem toch overtuigen. De familie Bomans beleeft een Kerstmis om nooit meer te vergeten.

5. Tom en Judith trouwen, maar niet voor lang

De aanwezigheid van Karin op de trouw van Tom en Judith is de druppel voor Ann: ze kan zich niet langer inhouden en verraadt het bedrog van Tom. Judith is kapot van verdriet nadat Tom niet eens kan ontkennen dat Ann de waarheid spreekt. Ze stort compleet in. Tom blijft alleen achter.

4. Het brandt bij de eerste superflik van Thuis, Fernand

Grote paniek in de 851ste aflevering van Thuis: er breekt brand uit in het huis van Eva en haar vader Fernand Verbist. Pierre en Isabelle weten meer.

In het 6de seizoen komt Eva in contact met Pierre. Fernand vertrouwt hem voor geen haar en krijgt de bevestiging: Pierre is gestoord en totaal geobsedeerd door Eva omdat ze zo hard lijkt op zijn vermiste zus Vera. Wanneer Pierre ontdekt dat Fernand hem op de hielen zit, laat hij hem voor dood achter in de kelder. Daarna steekt hij de kelder in brand.

Eva probeert haar vader nog te redden, maar helaas...

3. We nemen afscheid van Yvetje

Yvette sukkelde al langer met haar hart. Na een hartstilstand is de schade te groot. Ze zal niet lang meer leven. Wel mag ze naar huis van de dokters, zodat ze uiteindelijk in het bijzijn van Frank, Simonne en Kaat vredig kan heengaan.

2. Ter Smissen staat in lichterlaaie

Rosa kiest opnieuw voor Waldek en ze geven een groot feest, maar dat wordt verstoord door een plots, uitslaande brand op bovenverdieping van Ter Smissen.

Grote schuldige? Rafael. Femke probeert nog een laatste keer met hem te praten, maar zijn stoppen slaan door. Hij sticht brand in zijn hotelkamer, terwijl hij zich vastklampt aan Femke.

1. Het afscheid van Florke

Toen actrice Ann Petersen onverwachts is overleden, is er een bijzondere aflevering gemaakt die helemaal in het teken stond van haar. Onder andere Samson & Gert nemen in de special samen met Thuis afscheid van de legende die ze was en die tot op vandaag nog altijd gemist wordt.

geschreven op 29 december 2020
VRTNU VRTNU VRTNU