Spring naar inhoud

Chris Boni bedankt Thuis-fans met prachtige brief

Na 15 jaar op een wondermooie manier gestalte te hebben gegeven aan het personage van Yvette, zal Chris Boni (80) voor eeuwig in het hart zitten van alle THUIS-fans. Om haar dankbaarheid te uiten voor de grote sympathie die Yvette kreeg van het publiek en de vele mooie reacties die daarop volgden, heeft Chris een brief geschreven. Via deze weg wil ze, net zoals op televisie, op een mooie manier afscheid nemen van de kijkers en fans.

Jullie zorgen ervoor dat wij een mooie job hebben.

Chris Boni
Chris Boni
<

Beste,

Toen ik vernam dat de rol van Yvette die ik speelde in THUIS was “uitgespeeld” en dat de samenwerking éénzijdig werd stopgezet, was ik heel verdrietig.

Samen met héél wat fijne collega’s heb ik het personage 15 jaar lang gestalte mogen geven. Ik voelde al heel vlug dat meewerken aan de meest bekeken soap in Vlaanderen niet zonder gevolg kon. In het begin werd ik overal begroet als “ Ah, dag madam Toertjes’

Veel kijkers gaan heel erg op in hun dagelijkse aflevering, velen vereenzelvigen zich met de personages en situaties. Anderen houden zoveel van de personages dat de lijn tussen fictie en realiteit erg dun wordt.

Voor mezelf was het heel zwaar om afscheid te moeten nemen van de rol van Yvette. Temeer omdat er een drastisch einde werd voorzien. Ik vroeg en kreeg de tijd om de dood van Yvette voor te bereiden, daar ikzelf eerst tot rust wou komen. De moeilijke scenes werden opgenomen en gewaardeerd, wat me wel wat trots maakte.

Als actrice stemt het me gelukkig dat ik Yvette bijna als een persoon van vlees en bloed heb mogen spelen.

Chris Boni
Chris Boni
<

Er was al veel reactie gekomen toen de kijkers te weten kwamen dat Yvette zou verdwijnen. Nu was de fictieve figuur er echt niet meer. Dit was voor velen, ook voor mezelf bijzonder moeilijk. Zeker ook omdat werd ingespeeld op de reacties van de kijkers en zonder mijn medeweten een rouwregister werd geopend en rouwprentjes werden voorzien! Maar vergeet niet dat ik, Chis Boni, spinglevend ben en ik nog volop van mijn leven wil genieten.

Een acteur is ook maar een mens met een gezin, famillie, vrienden,... Ge zou er zowaar depressief van worden.

De reacties van de kijkers bleven niet uit: protest, medevoelen, spijt, verdriet, alles was te lezen.

Al deze toestanden zijn nooit mijn ding geweest en het versterkt de relatie tussen fictie en realiteit.

Ik heb me steeds heel bewust uit de pers willen houden en dat werd gerespecteerd. Nu, en dat besef ik, kan het niet anders. Het zou dan ook heel onbeleefd zijn van niet te reageren en in de eerste plaats alle kijkers te bedanken voor hun grote sympathie voor Yvette die, zowel bij jong als oud, heel wat losweekte. Ze was blijkbaar een geliefde vrouw en oma die positieve gevoelens losmaakte. Als actrice stemt het me gelukkig dat ik Yvette bijna als een persoon van vlees en bloed heb mogen spelen.

Het is goed zo! (Zei ook Yvette).

Als actrice sluit ik een periode in mijn leven af. Ik wil nogmaals iedereen bedanken en groeten die bij THUIS betrokken waren. Ik heb er me goed gevoeld. En ik wil zeker de kijkers en de vele fans 1000 x bedanken. Jullie zorgen ervoor dat wij een mooie job hebben.

Met vriendelijke groeten,

Chris Boni

Bij iedereen van cast en crew is er een groot respect voor de acteerprestaties van Chris Boni en dat op hoog niveau tot de laatste scène en tot de laatste draaidag. Wij willen Chris ontzettend hard bedanken voor de vele mooie jaren die we fantastisch met haar hebben samengewerkt.

We zullen je nooit vergeten, Madam Toertjes!

geschreven op 22 november 2016
VRTNU VRTNU VRTNU