Spring naar inhoud

Charité Doumbia

"Ik kies voor de stap naar het licht!"

Charité Doumbia
Charité Doumbia
<

Charité brengt een frisse wind in het doktershuis.

Wanneer Ann en Mayra op zoek zijn naar een nieuwe poetsvrouw, biedt Charité zich aan. Al zingend en poetsend fladdert Charité door het huis. Ze heeft een verleden als verpleegster en dat bewijst ze wanneer ze plots een patiënt uit de nood moet helpen. Ann en Judith vragen haar dan ook om secretaresse van de dokterspraktijk te worden.

Maar Charité draagt ook een zwaar verleden met zich mee. Enkele jaren geleden vluchtte ze weg uit haar thuisland Mali en liet er haar man, Adam achter.

Charité heeft een zoontje, Joseph. Dankzij haar zoontje komt ze in contact met Renzo, en dat blijkt heel erg goed te klikken...

Door de gebeurtenissen in het verleden kan ze moeilijk aan haar verliefdheid toegeven. Net wanneer ze toch besluit om voor de relatie met Renzo te gaan, staat haar man Adam plots voor de deur. Hij is teruggekeerd uit Mali om Charité en hun zoontje Joseph te vinden. Haar leven staat op zijn kop en ze moet kiezen tussen de twee mannen. Ze kiest voor Adam maar al snel blijkt dit de foute keuze want haar hart ligt bij Renzo. Samen met Joseph, Renzo en zijn zoontje Dylan gaan ze samen wonen.

In de dokterspraktijk bij Ann en Judith, herontdekt Charité haar passie voor verpleegkunde. Ze zou graag opnieuw beginnen werken als verpleegkundige. Maar omdat haar diploma vanuit Mali niet volstaat, moet ze opnieuw gaan studeren. Ze raapt al haar moed bijeen en wil zich volledig kunnen focussen op haar studies. Daarom besluit ze om op kot te gaan. In het weekend is ze thuis en ik de week zorgt Renzo voor de twee jongens Dylan en Joseph. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige aanpassingen maar Charité wordt volledig gesteund door haar omgeving!

geschreven op 05 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU