Spring naar inhoud

Bob Sleeckx

"Alles kan perfect uitgelegd worden."

Bob Sleeckx
Bob Sleeckx
<

Beroep

Relatie?

  • Jana Blommaert
  • Tamara Vereken
  • Huidige relatie: Christine Leysen

Passies?

Aerodynamica & wagens

Hobby?

Tangoleraar

We leren Bob kennen als rij-examinator van Jana. Bob heeft een merkwaardige persoonlijkheid. Dat merkt Jana ook. Het prikkelt haar en al snel beginnen de twee te daten. De stuntelige Bob heeft nog niet veel ervaring in relaties, maar Jana neemt hem graag op sleeptouw.

Naast Jana heeft Bob ook nog een andere passie: tangodansen. Mayra en Ann waren enthousiaste leerlingen van Bob, en ook Marianne, Leo, Tom en Judith volgden.

De relatie met Jana verloopt stroef en ze besluiten om niet langer een koppel te blijven. Na een speels experiment leert Bob Tamara beter kennen en kunnen ze niet weerstaan aan elkaars charmes. Tamara trekt in bij Bob, die al een tijdje in het huis van Lowie en Sam woont. In het huis leeft Bob helemaal op, zijn huisgenoten worden zijn beste vrienden, net als Luc Bomans, voor wie hij graag zorgt, net als Lowie en Rosa. De dood van Luc doet Bob veel pijn.

Na het succesvol slagen van zijn doctoraat heeft Bob zin in een nieuwe uitdaging. Hij ziet in Lowie, die architectuur studeert, de perfecte zakenpartner. Met de nodige overtuigingskracht slaat het duo uiteindelijk de handen in elkaar en ontstaat hun eigen bedrijfje Boowie.

Bob is samen met Tamara, maar hun relatie krijgt een eerste barst wanneer Tamara een gevaarlijk flirtspel begint met Dries, die werkt in opdracht van Karin. Ondanks de gekwetstheid van Bob, geeft hij haar nog een kans en Tamara kiest volledig voor Bob. Ze wordt zwanger maar Bob wil het kind niet en de breuk is een feit.

Christine heeft op haar beurt Bob in haar vizier en na een hobbelige weg van aantrekken en afstoten, laat Bob, nadat hij zich heeft afgesloten van alle emoties, Christine dichter komen. Zo dicht zelfs dat niet veel later Christine hem ten huwelijk vraagt en hij ja zegt. Hierdoor verliest hij connectie met zijn vrienden thuis; aangezien Christine meer en meer opeist van zijn privéleven en hem wegtrekt van zijn thuis. Ze zoeken een huis samen en Christine wil zwanger worden. Tegelijk heeft hij beseft dat hij een fout heeft gemaakt en gaat hij, met Karin als advocaat, de strijd aan om zijn zoon te erkennen. Tamara laat zich niet doen en vraag Dries haar kind te erkennen, wat hij ook doet tot groot ongenoegen van Bob.

Na een bewogen vrijgezellen, waar Christine zogezegd het bed indook met Philippe, en Bob zijn liefde verklaarde voor Tamara, staan Christine en Bob voor de burgemeester. Christine spreekt haar jawoord uit, maar Bob wordt door Olivia gewaarschuwd dat Tamara aan het bevallen is. Hij wil naar het ziekenhuis gaan maar krijgt van Christine te horen dat ze ook zwanger is. Bob is verbluft; wat gaat hij doen?

geschreven op 05 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU