Spring naar inhoud

Ann De Decker

Relaties?

  • John De Brabander
  • Lou Swertvaeghers
  • Jean-Pierre De Ruyter
  • Manon Raeman
  • Sandrine Verbeelen (†)
  • Mayra Magiels
  • Jessica Engels
  • Huidige status: Single

Kinderen?

Sandrine (geadopteerde dochter van Tom De Decker en Peggy Verbeeck)

Hobby's:

Tangodansen

Als ik één miljoen had, zou ik...

Een project oprichten ten voordele van kinderen die er alleen voor staan.

Dit heb ik het laatst gegoogeld:

Wat is Pokémon Go?

Wie is Ann?

Ann is de dochter van Marianne en heeft de dokterspraktijk van haar overleden vader overgenomen. Voorheen werd ze daarin bijgestaan door Dokter Dré en Michael. Daarna heeft dokter Geert de praktijk vervoegd. Even later kwam ook Judith erbij.

Na enkele relaties met mannen merkt Ann dat ze zich eerder aangetrokken voelt tot vrouwen. In New York strandt haar relatie met Manon, waarop ze terugkeert. Met de binnenhuisarchitecte Sandrine heeft ze zelfs een kinderwens, maar jammer genoeg sterft Sandrine aan een hersenbloeding.

Na haar dood gaat Ann’s kinderwens eindelijk in vervulling met de adoptie van Sandrine (dochter van Peggy en genoemd naar de vorige vriendin van Ann). Ze vindt uiteindelijk ook de liefde bij Mayra.

Ann maakt een beroepsfout en wordt geschorst. Het is een moeilijke periode waarin Ann wegglijdt in een depressie. Het is uiteindelijk de liefde van Mayra die Ann zal helpen om door de moeilijke periode te komen. Als Mayra dan voorstelt om Sandrine te adopteren, is dat voor Ann de bevestiging dat ze een zware periode positief kunnen afsluiten. Voor Mayra is dat nog niet voldoende. Ze wil koste wat het kost zelf zwanger worden. Ann steunt haar vriendin, zelfs als de hele zoektocht naar een spermadonor uit de hand loopt.

Als Mayra zwanger blijkt te zijn na een verkrachting eist Ann een abortus. Ze wordt echter door Mayra overtuigd om toch voor het kindje te kiezen. Hierdoor krijgt ze niet alleen haar moeder tegen maar ook Judith en Geert. Mayra krijgt later een miskraam, daarmee bergen Mayra en Ann hun kinderwens op.

Ze genieten graag van het leven en volgen samen tangolessen bij Bob. Ze gaan opnieuw door een moeilijke periode omdat het niet botert tussen Marianne en Mayra. Na een dispuut tussen William en haar kinderen verkoopt Marianne haar huis. Zowel Ann als Tom doen een bod, maar het is Tom die het huis koopt. Daarop doen Tom en Ann een huizenwissel. Tom en Judith komen samen met de kinderen in het ouderlijke huis wonen. Mayra en Ann verhuizen samen met Sandrine naar de loft.

Alles verandert wanneer Jessica op Sandrine komt babysitten. Ze heeft een boontje voor Ann en Mayra, die jaloers is, probeert Jessica te verleiden. Mayra liegt hierover tegen Ann, maar later komt Ann achter de waarheid en de twee gaan uit elkaar.

Ann begint een relatie met Jessica, tot grote frustratie van haar moeder en haar broer. Ann wordt heel kwaad wanneer ze erachter komt dat Jessica niet welkom is op de trouw van Judith en Tom. Wanneer Karin arriveert op de trouw, verklapt Ann in een woedebui aan iedereen dat Tom Judith al maanden bedriegt met Karin.

Wanneer Ann Tania leert kennen, gaat alles weer goed in haar leven. De losbandige Tania maakt Ann gelukkig. Maar Dieter, de politieagent, schiet per ongeluk Sandrine neer tijdens een achtervolging. Sandrine overleeft het schot niet... Ann is er kapot van. Gelukkig krijgt ze veel steun van Tania. De twee wonen samen in een nieuw appartement.

Nog meer Ann...

Judith krijgt telefoon van dokter Ann

Thuis
Dokter Ann woont ondertussen al bijna een jaar in Kaapverdië. Enkel Judith heeft soms nog contact met haar. Vandaag krijgt ze nog eens een telefoontje.

Zijn Kaat en dokter Ann de laatste optie?

Thuis
Karin windt er geen doekjes om: de emotionele brieven voor Paulien en Kobe zijn mooi, maar niet genoeg. Tijd om dokter Ann en Kaat te laten helpen...

Merci Monika, koningin van de lach

Thuis
Geen verschil zo groot als tussen dokter Ann en Monika, onze nummer één koningin van de bloopers. De beste manier dus om haar met een grote lach uit te zwaaien.

Het leven van dokter Ann: de samenvatting

Thuis
2913 afleveringen kroop Monika Van Lierde in de huid van dokter Ann. Dat verdient een goed gevulde samenvatting. Welk moment van Ann ga jij nooit vergeten?

De eerste reacties bij Danira in Vandaag

Thuis
Monika van Lierde vertelt over Thuis in Vandaag.

Waarom dokter Ann Thuis verlaat

Linde
Een dramatische wending in Thuis vanavond. Eén van de meest vertrouwde gezichten verlaat de serie. Waarom? En nu? Check hier haar afscheidsgesprek met Linde.

Dokter Ann en Monika op weg naar Kaapverdië

Thuis
Linde Vlogt. En ondertussen brengt ze Monika Van Lierde naar de luchthaven, haar eerste halte richting Kaapverdië.

Vaarwel, dokter Ann

Thuis
Dokter Ann heeft de deur voorgoed achter zich dichtgetrokken. Na het drama met Xander en Tania en de waarheid over haar vader, kan Ann niet langer blijven.

Ann weet het zeker: "Ik kan hier niet meer blijven

Thuis
Ann beseft dat ze de tijd nooit meer kan terugdraaien. Ze ziet maar één oplossing: vertrekken. Voorgoed.

Ann wil dat het stopt... voorgoed

Thuis
Ann ziet hoe Xander zijn moeder gruwelijk aanvalt. Ze laat zich leiden door haar impulsen. Ze wil dat het stopt. En ze doet het stoppen... voor altijd.
geschreven op 17 augustus 2016
VRTNU VRTNU VRTNU