Spring naar inhoud

17 hoogtepunten uit de finale die je niet wil missen

OMG, wat een einde! Er is goed nieuws... maar ook zéér slecht. Herbeleef alle hoogtepunten uit de seizoensfinale van Thuis. Deze wil je niet gemist hebben.

1. JACQUES IS DOOD, OEF

Sowieso het beste nieuws van dit seizoen! Eindelijk zijn we verlost van de meest lepe moordenaar en verkrachter uit de geschiedenis van Thuis. Even hing het leven van Judith, Thilly en Waldek nog aan een zijden draadje, maar Tim kwam net op tijd en had aan één schot genoeg om voorgoed komaf te maken met Jacques. Eens een superflik...

2. Maar waar is Rosa?!

Te vroeg juichen blijkt ook nu geen goed idee. Heeft Jacques vlak voor zijn dood nog één laatste wapenfeit gepleegd? Het eindbeeld voorspelt weinig goeds: Rosa is in paniek en zit gevangen in een kleine, donkere ruimte. Ondertussen beseffen Kobe en Waldek dat Rosa is verdwenen...

3. Wat een heldin is Thilly toch!

"Gewoon een reflex," minimaliseert ze het zelf, maar wij weten wel beter: Thilly is een echte heldin! Zonder nadenken sprong ze voor Waldek en ving ze voor hem een kogel op. Gelukkig werd ze enkel geraakt in haar arm en kunnen de zusjes Van Santen elkaar nog lekker lang verder irriteren in de toekomst.

4. Welkom Finn & Jaan

Dikke paniek bij Christine en Adil, want de bevalling begint veel te vroeg. De dokters gaan over tot een keizersnede. Wat een opluchting: Jaan komt gezond en wel ter wereld. Het hartje van Finn was eerder in de zwangerschap al gestopt met kloppen. Adil en Christine mogen hun twee zoontjes toch zien. Proficiat mama en papa!

5. Hoe schattig is Jaan trouwens?!

Nog zo mini, maar nu al helemaal klaar om het hart van zijn mama en papa te doen smelten. De meter en peter zullen niet weten welke cadeautjes eerst te kopen voor deze schattigaard!

6. They said yes! Hoera voor Marianne en Leo!

Dat was nog effe spannend! Even leek het alsof Marianne nooit uit Kaapverdië zou weggeraken, maar daar stond ze weer. Leo en Marianne konden hun huwelijk toch laten doorgaan EN ZE ZEIDEN JA! Ongelofelijk dat deze twee vanaf nu als man en vrouw door het leven gaan. Als daar maar geen kindjes van komen...

7. Kan Yasmine vanaf nu op elke trouw bloemenmeisje zijn?

Hoe prachtig Leo en Marianne er ook uitzagen in hun bruidskleren, qua schattigheid spant bloemenmeisje Yasmine de absolute kroon. Peter smelt helemaal weg... en iedereen begrijpt waarom.

8. Al was deze cosy familiefoto misschien de druppel te veel voor Femke

Yasmine wil niks liever dan een foto met haar mama en papa. Logisch, aangezien Nina binnenkort naar de gevangenis moet. Femke staat erbij... en breekt volledig. Ze kan het niet meer aanzien hoe haar man vrolijk gezinnetje speelt met een vrouw die ze niet kan uitstaan. Awtch.

9. Femke stort in bij Kobe... en wat ziet Peter daar gebeuren in de keuken van de Withoeve?

Hij is de enige bij wie ze de voorbije weken terechtkon en dat geldt voor Kobe net zo goed. Femke en Kobe delen een momentje in de keuken waarvan Peter - hoe kan het ook - getuige wordt.

10. Is dit het begin van het einde? Peter denkt van wel... Hij pakt zijn valiezen en vertrekt.

Peter is vastberaden: hun huwelijk valt niet meer te redden. Volgens hem heeft Femke hem al lang opgegeven. Hij pakt zijn koffers en vertrekt. Is dit het definitieve einde van Femke en Peter?

11. Gelukkig krijgt Bob beter nieuws: hij is genezen!

Ze durfden er amper op te hopen, maar dokter Amrani heeft schitterend nieuws voor Bob en Tamara: de kankercellen zijn verdwenen. Bob is kankervrij!

12. Bob viert zijn genezing met een onverwachts maar superschattig aanzoek

Bob wil maar één ding: de rest van zijn leven delen met zijn grote liefde Tamara. Uiteraard zegt ze volmondig "ja" op zijn aanzoek. Dit wordt zo hard een trouw om nooit te vergeten!

13. Maar waar is de ring?

Op zijn knie is hij gegaan, maar van een ring was er voorlopig geen sprake. Benieuwd hoe hard Tamara hem dat nog zal doorsteken... Tamara kennende mogen we ons alvast aan een sprookjeshuwelijk verwachten. Maar of Bob zich daarin zal kunnen vinden? Dat wordt zeker nog gezellig!

14. Sorry Stan, Joren kan het niet

Even zag het ernaar uit dat de twee zich zouden verzoenen, maar Joren beseft dat hij Stan nooit zal kunnen vergeven voor wat er is gebeurd met zijn papa. Stan wacht vol spanning op de komst van Joren, maar vertrekt noodgedwongen op missie naar Mali... zonder afscheidszoen.

15. De prijs voor zieligste blik gaat deze finale naar Stan
16. Of nee: Femke wint!
17. Die voor de meest gelukzalige blik zullen we verdelen tussen deze blije vogels!

Zoveel vragen om deze zomer over na te denken!

geschreven op 11 juni 2021
VRTNU VRTNU VRTNU