Spring naar inhoud

3x nieuw jong geweld op de set van Thuis

Het nieuwe seizoen van Thuis is net begonnen en kijkers maken al meteen kennis met drie nieuwe personages: Ilias (Bram Spooren), Niels (Wannes Lacroix) en Silke (Ivana Noa).

Werken op de wijngaard

De nieuwelingen worden geïntroduceerd aan elkaar en de Thuis-fans tussen de druivenstokken van Stevenson. Broer Niels en zus Silke melden zich als jobstudent tijdens de druivenpluk. Daar ontmoeten ze Ilias, het rebelse neefje van Dieter, die er ook een centje wil bijverdienen.

Meteen Thuis

De drie nieuwe gezichten zullen de komende tijd heel wat tijd met elkaar spenderen op set, maar ook als de camera’s niet draaien zijn ze besties. “Het voelde heel snel vertrouwd” vertelt Bram. Volgens Ivana was die initiële klik tussen de drie er al op de auditie. “Het helpt dat we samen aan dit avontuur zijn begonnen.”

Silke

“Mijn ouders en zus zitten met hun neus tegen de tv gedrukt. Ze zijn ontzettend trots," zegt de achttienjarige Ivana Noa uit Antwerpen. Ze speelt de charmante, maar geslepen Silke Le Grand.

Ik herken mezelf toch wel een beetje in mijn personage. We zijn beiden heel ambitieus, maar ik ben niet sluw en opportunistisch. Silke durft wel eens met iemands voeten te spelen om haar zin te krijgen. Dat is toch niet wie ik ben.  

Ivana Noa
Ivana Noa
<

NIELS

Naast Ivana maakt ook The voice 2019-finalist Wannes Lacroix (uit Bocholt) zijn intrede, als Niels Le Grand. De twee konden het meteen goed met elkaar vinden. “In de serie spelen we een tweeling, maar ook naast de set hebben wij een soort broer-zus-connectie,” zegt de negentienjarige Wannes.  

Toen ik de rolbeschrijving las, wist ik dat het iets voor mij was. Niels is misschien wat meer gereserveerd dan ik. Hij is iemand die goed wil doen voor zijn omgeving, en zijn zus tegen iedereen en alles zal beschermen.

Wannes Lacroix
Wannes Lacroix
<

ILIAS

We maken voor het eerst kennis met Ilias Pauwels in het politiekantoor. Met een gewaagde “Ah, hier sé, daar sé! Nonkel Didi” introduceert de twintigjarige Brusselaar Bram Spooren zijn personage aan het publiek.

Ilias is een speelvogel die af en toe wat stoten uithaalt. Ik ben veel minder impulsief dan hij is, maar het verschil tussen ons maakt het net zo leuk om hem te mogen spelen. Hij rijdt er wat de kantjes van af en bedoelt het nooit kwaad, maar het resultaat is dat hij wel vaak het deksel op de neus krijgt.

Bram Spooren
Bram Spooren
<

Jong geweld tussen vaste waarden

De drie nieuwelingen werden warm onthaald door de volledige cast. Volgens Wannes is het heel leerrijk om met de vaste waarden van Thuis te mogen spelen: “Ze zorgen ervoor dat we beter presteren.” Op de set moet de boog niet altijd gespannen staan. “Tussen het draaien door mag er zeker gelachen worden. Dit is de perfecte eerste job voor ons: leren en amuseren in het populairste tv-programma van Vlaanderen.”

geschreven op 17 september 2021
VRTNU VRTNU VRTNU