Spring naar inhoud

Maak kennis met personages uit Tabula rasa

Tabula rasa

Vanaf zondag laat je je elke week meeslepen door Tabula rasa, een meeslepende, psychologische thrillerreeks over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak.

Mie D’Haeze zit vast in een psychiatrische instelling. Ze krijgt er bezoek van politie-inspecteur Wolkers die de onrustwekkende verdwijningszaak rond Thomas De Geest probeert op te lossen. Om de spoorloze De Geest terug te vinden, moet Mie opnieuw haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar recente verleden… Geen eenvoudige opdracht door haar geheugenverlies. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de nieuwe herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

Tabula rasa is een spannend en beklijvend drama over de duistere krachten van ons menselijke brein. Een reeks die onder je huid kruipt en niet meer loslaat. Bloedstollend en vernieuwend. Niet te missen.

Maak kennis met de personages

Mie heeft geheugenproblemen na een auto-ongeval. Stress en paniek zorgen ervoor dat haar recente herinneringen telkens worden gewist. Mie zelf vergelijkt het met een zandstorm die plots opdoemt en alles uitvaagt. Ze gaat op een creatieve manier om met haar geheugenverlies en wordt daarbij geholpen door haar echtgenoot Benoit en haar familie.

Benoit is de echtgenoot van Mie. Hij is een burgerlijk bouwkundig ingenieur met dure wagen, maatpak en bijhorende attitude. Wanneer zijn relatie veel meer energie vraagt dan voordien, vlucht hij in zijn werk.

De zesjarige Romy is de dochter van Mie en Benoit. Ze speelt graag ‘ik ga op reis en neem mee’ en wint steevast van haar vergeetachtige mama. Die ziet ze heel graag, maar Romy heeft het niet altijd even makkelijk met de wankele mentale gezondheid van Mie. Romy’s beste vriend is Meneer beer.

Inspecteur Wolkers heeft met Thomas De Geest zowat de moeilijkste zaak uit zijn carrière te kraken. Wolkers gedraagt zich als een voorname gentleman die Mie in het begin in alle rust aanpakt. Maar zijn afgeknabbelde vingers verraden een nerveuze pitbull die zijn zaak niet zal lossen.

Dr. Mommaerts is de psychiater die Mie na haar ongeval met de emotionele verwerking van haar geheugentrauma hielp. Nu Mie in de instelling verblijft, biedt de dokter haar patiënte opnieuw psychologische bijstand om mee te peilen naar de donkere gaten in Mies geheugen. Het kost Dr. Mommaerts heel wat moeite om haar vertrouwen te winnen, maar ze houdt geduldig vol.

Zijn echte naam is Jan Peeters, maar deze kenner van de betere Russische romans noemt zichzelf Vronsky. Hij verblijft in dezelfde psychiatrische instelling als Mie, en koestert een fascinatie voor haar.

Thomas De Geest is een aan lager wal geraakte eenzaat die zijn dagen slijt als opzichter in een containerpark. Hij heeft geen geld, geen rijbewijs en woont er in een container waar hij met afval zijn eigen projectjes maakt.

De moeder van Mie heeft, ook al is ze getrouwd, altijd graag verschillende mannen om zich heen gehad. Ze is een dramaqueen met een verstikkend effect op haar dochters. Rita is getrouwd met Walter, een ex-neuroloog met Alzheimer. Walter krijgt thuisverpleging van de jonge Griekse verpleger Mozes, een helpende hand in huis waar vooral Rita wat aan heeft.

Walter, de vader van Mie, lijdt aan Alzheimer. Mie had altijd al een goede band met hem, maar sinds haar ongeluk voelt ze zich nog meer met hem verbonden. Walters gezondheidstoestand verschilt van dag tot dag. Op zijn goede dagen herkent hij zijn dochter Mie. Op minder goede dagen flirt hij met haar alsof ze de jonge Rita is.

Nikki is getrouwd met Olivier. Samen hebben ze twee jongens, Leon en Jules. Ze lijkt zich, als jongere zus, te ontfermen over Mie ondanks het feit dat iets een wig tussen de twee heeft gedreven.

De vrolijke Olivier is de echtgenoot van Nikki. Ollie is recht voor de raap en een echte familieman. Hij komt Mie opzoeken in de instelling wanneer Nikki haar zus liever niet meer bezoekt.

Tabula rasa is er elke zondagavond vanaf 29 oktober.

geschreven op 26 oktober 2017
VRTNU VRTNU VRTNU