Spring naar inhoud

7 aanwijzingen die je waarschijnlijk hebt gemist

Tabula rasa

In de laatste aflevering van Tabula rasa vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Maar ook in de eerdere afleveringen zaten al heel wat aanwijzingen naar belangrijke verhaallijnen verstopt. Wij zetten ze even voor jou op een rijtje.

Opgepast, dit artikel bevat spoilers!

1. Veronique de actrice

Op een gegeven moment vraagt Mie aan Dokter Mommaerts, oftewel Veronique, of ze altijd al psychiater wilde worden. Maar haar grote droom was om actrice te worden, zegt ze. Dat ze acteertalent heeft is ondertussen wel duidelijk.

2.Waar Véronique haar inspiratie haalde

In deze scène probeert Véronique niet alleen om Mie te overtuigen dat de vijand niet tegenover haar zit, (toch wel!), maar blijkt ook dat ze enkele wijsheden uit gesprekken met haar eigen psychiater haalde. Let ook op de manier waarop ze net als haar psychiater haar potlood naar haar mond brengt.

3. De affaire van Benoit en Véronique

Wanneer Ollie en Benoit samen wachten, spelen ze een spel waarin je 'naast de pot moet pissen'. Op het moment dat Benoit zegt dat hij niet naast de pot pist, komt Véronique de trap af.

4. Ook het medium kan Romy niet zien

Mie wil Romy en het medium aan elkaar voorstellen. Op het moment dat ze de deur opendoet, zie je aan de reactie van het medium dat er helemaal niemand in de kamer is. Had je er trouwens ook al op gelet dat Romy altijd in het rood gekleed is, als ze in de fantasie van Mie opduikt?

5. Het medium gaf een gigantische spoiler weg

Dat vreemde mantra van het medium? Daarin zegt ze eigenlijk al dat Romy overleden is! Je moet het alleen achterstevoren afspelen. Kijk maar:

6. Benoit in de rouw

Dat Benoit het ontzettend moeilijk heeft met het feit dat zijn dochtertje overleden is, kan je merken aan het feit dat hij altijd zwarte kleren draagt.

Ook zie je hem nooit naar Romy kijken, omdat ze er simpelweg niet is. In deze scène zie je hoe het gezicht van Benoit vertrekt op het moment dat Mie tegen 'Romy' uitvliegt. Hij loopt dan ook weg van de situatie.

7. Jan Peeters

Ook de gespleten persoonlijkheid van Vronsky kon je al gezien hebben. In onderstaande fragment loopt hij door de gang met een atypisch hemdje: je ziet er niet de vlammen van Vronsky op, maar rook. Hij is dus letterlijk en figuurlijk uitgeblust. Ook luistert hij naar zijn echte naam, Jan Peeters.

geschreven op 05 december 2017
VRTNU VRTNU VRTNU