Spring naar inhoud

Philippe is op zoek naar Taboes

Taboe

Voor een nieuwe reeks van Taboe is Philippe Geubels op zoek naar verschillende soorten mensen. Misschien herken jij jezelf of ken je iemand die binnen de omschrijvingen past?

Philippe is op zoek naar:

1. Bejaarde mensen

De thema’s die we hier graag willen bespreken zijn ouder worden, eenzaamheid, fysieke aftakeling, geheugenverlies, dementie, niet meer als volwaardig worden beschouwd, bejaardentehuis, hulpbehoevendheid, mantelzorg en kleinkinderen die niet meer op bezoek komen. We zoeken hier vooral 75-plussers.

2. Mensen met een afwijkend uiterlijk

Hierbij gaat het uiteraard over mensen die niet zelf gekozen hebben voor hun bijzonder uiterlijk. Mensen met een opvallende wijnvlek, zichtbare brandwonden, afwijkende lichaamsvormen, mensen die regelmatig op straat worden aangestaard of ongemakkelijk benaderd worden.

Taboe seizoen 1

3. Mensen die hebben geworsteld met een verslaving

Mensen die hebben geworsteld met een verslaving aan alcohol, cocaïne, marihuana, gokken, seks, porno, enzovoort. We zeggen “hebben geworsteld”, omdat we wel op zoek zijn naar mensen die op een actieve en bewuste manier hun verslaving het hoofd proberen te bieden.

4. Vrouwen

Sinds #metoo is een ongemakkelijk onevenwicht tussen mannen en vrouwen duidelijk geworden. Maar wat is dat onevenwicht dan? Kunnen mannen zich meer veroorloven dan vrouwen? Kunnen vrouwen hetzelfde loon krijgen? En wat met dat glazen plafond? Krijgen dochters minder kansen dan zonen? Zijn ongepaste opmerkingen op het werk even normaal als maaltijdcheques en koffiepauzes? Mag een comedian nog lachen met vrouwen? Of bestaat dat niet, een vrouwonvriendelijke mop?

5. Mensen die ongewild kinderloos zijn

Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die heel graag kinderen hadden gewild, maar die wens om één of andere reden niet in vervulling hebben zien gaan. Dat kunnen koppels zijn, maar evengoed iemand die gewoon niet de geschikte partner heeft gevonden, of mensen die een adoptie misliepen.

Taboe seizoen 1

6. Mensen met een afwijkende genderidentiteit

In deze aflevering willen we iedereen aan het woord laten die buiten de binaire wereld van mannen en vrouwen valt. We willen genderfluïde mensen aan het woord laten, gendervariante mensen - waaronder transgender mannen en vrouwen - en mensen die met intersekse kenmerken werden geboren.

7. Mensen met ASS en ontwikkelingsstoornissen

In deze aflevering laten we mensen aan het woord met een autismespectrumstoornis, mensen met ADHD, mensen met Tourette en stotteraars. Iedereen met een ontwikkelingsstoornis die ooit de boodschap kreeg ‘Doe normaal!’ komt in aanmerking om zijn of haar verhaal te doen.

geschreven op 26 augustus 2019
VRTNU VRTNU VRTNU