Spring naar inhoud

Omgaan met obesitas

Taboe

Zwaarlijvige mensen krijgen bijna altijd het verwijt dat het allemaal wel aan zichzelf zal liggen. De gasten van Philippe vertellen hoe ze omgaan met hun overgewicht en de vooroordelen die ermee gepaard gaan.

Evelyn

Evelyn heeft het gevoel dat haar leven er helemaal anders zou uitzien als ze magerder was. Ze geeft toe dat ze dingen mist of laat vallen omdat ze zwaarder is.

Ze denkt ook extra na, zowel in functie van anderen als over zichzelf. Ze moet vaak opboksen tegen vooroordelen, maar beseft ook heel goed waar die vandaan komen.

Pieter

Pieter ervaart heel wat moeilijkheden om de liefde te vinden. Maar dat vindt hij zelf niet helemaal onlogisch. Hij heeft echter wel wat redenen om te willen vermageren.

Is het als man makkelijker om zwaarlijvig te zijn? Of op z’n minst om ermee om te gaan? Volgens Pieter zijn er toch maar weinig positieve dingen aan zijn situatie.

Lara

Lara kreeg na haar zwangerschappen hormonale problemen, waardoor ze haar overtollige gewicht niet meer kwijtgeraakt. Niet alleen is het moeilijk voor haar om daar mee om te gaan, ook haar kinderen dragen de gevolgen. En dat is voor Lara misschien nog wel het moeilijkste.

De naaste omgeving van Lara toont heel wat begrip voor haar, al geldt dat niet voor iedereen die ze kent. Maar is het niet gewoon beter om vrede te nemen met de situatie, vraagt Philippe zich af?

Sandra

Sandra heeft zichzelf op een bepaalde manier geaccepteerd. Zolang ze niet te vaak naar zichzelf moet kijken, heeft ze vrede genomen met haar lichaam.

Gelukkig kan ze ook de goede dingen aan zichzelf zien. De liefde die ze van bepaalde mensen krijgt of gekregen heeft helpt daarbij. Al is het niet enkel positieve feedback die ze krijgt.

geschreven op 11 maart 2018
VRTNU VRTNU VRTNU