Spring naar inhoud

Het beste uit de zaalshow van aflevering 6

Taboe

Mensen met een psychische kwetsbaarheid

Deze week speelt Philippe een voorstelling over psychisch kwetsbaar zijn. Hij pakt de clichés aan, praat over zijn familie en onderzoekt het messiascomplex.

De clichés

Een psychische kwetsbaarheid, het kan iedereen overkomen. Daarom vindt Philippe het echt belangrijk om verder te kijken dan de clichés. Hij kwam ook al in contact met mensen met een psychische kwetsbaarheid en die verhalen deelt hij graag met het publiek.

Depressie

Philippe wil ook de problemen en meest voorkomende commentaren rond depressie aankaarten. Mensen gaan nog te vaak te kort door de bocht. Tijd voor een versimpeling in communicatie rond de ziekte.

Familie

Ook in de familie van Philippe zitten enkele mensen met psychische aandoeningen. Hij vertelt onder andere over zijn neef met autisme, maar ook over zichzelf. En ondertussen pleit hij ook nog voor meer mensen met een psychische kwetsbaarheid in de media.

Messiascomplex

Bepaalde psychische kwetsbaarheden komen meer voor bij mannen en andere meer bij vrouwen. Tijd om uit te zoeken hoe dat komt. Daarnaast vertelt Philippe over de verhalen van een bevriende psycholoog.

geschreven op 25 februari 2018
VRTNU VRTNU VRTNU