Spring naar inhoud

Het beste uit de zaalshow van aflevering 5

Taboe

Philippe speelt deze week een comedyvoorstelling over armoede. Enkele van de onderwerpen? Lunch Garden, Mevrouw Leemans en kei rijk zijn!

Lunch Garden

Ook Philippe kwam in het verleden wel eens in contact met armoede. Bij zijn eerste vriendinnetje bijvoorbeeld, waar ze thuis moesten sparen om één keer per jaar naar Lunch Garden te gaan.

Mevrouw Leemans

Zoals altijd verdiept Philippe zich in het taboe van de week. Een opvallend feit voor hem: geld lenen bij de bank is enkel mogelijk als je al geld hebt. Tenzij je naar een woekerbank gaat. En daar heeft Philippe nog wel wat over te zeggen. Meer zelfs, hij denkt erover na om zijn eigen bank op te richten.

Kei rijk zijn

In armoede leven, dat wens je niemand toe. Maar rijk zijn? Daar moet je toch ook niet voor staan springen. Philippe vertelt waarom.

Eigen schuld

"In armoede leven is je eigen schuld." Het is een uitspraak die we jammer genoeg nog te vaak horen, maar echt wel achterwege moeten laten. Omdat het allemaal al zwaar genoeg is, heeft Philippe wat besparingstips bedacht.

Dakloos zijn

Dakloos zijn is waarschijnlijk de ergste vorm van armoede. Ook Philippe heeft er schrik voor. Maar dat op straat leven zou hij nog niet het ergste vinden. Axel Daeseleire tegenkomen daarentegen...

geschreven op 18 februari 2018
VRTNU VRTNU VRTNU