Spring naar inhoud

Switch Game FAQ

Switch

Veelgestelde vragen over het spel

Stopzetting Switch app

De Switch app stond afgelopen jaren garant voor heel wat quizplezier. Alleen, tegen je vrienden of zelfs willekeurige Switchers… je kon voor eens en altijd laten zien wie de slimste was en je kon er zelfs echte prijzen mee winnen. Aan dit uiterst verslavende spelletje komt nu, na 4 jaar, een einde. Deze app heeft een bijzonder mooi traject afgelegd, maar vanaf 15 maart 2021 zal de app in België volledig buiten werking worden gesteld. We willen alle spelers bij deze graag nogmaals bedanken voor hun jarenlange vertrouwen in deze game. De afleveringen zelf komen uiteraard opnieuw terug in de zomer van 2021!

Hoe speel ik SWITCH?

De game bevat 3 verschillende spelmodi:

In “Speel & Win” kan je de dagelijkse finale meespelen. Je krijgt 60 seconden de tijd om van plaats 5 tot plaats 1 te raken. Bij elk correct antwoord stijg je een plek, bij elk foutief antwoord ga je terug naar plaats 5.

In “Speel met 5” kan je de game online spelen met andere spelers en/of vrienden. In deze spelmodus speel je altijd met 5 spelers. De speler die het snelste een juist antwoord kan geven, wisselt van plaatst met de speler voor hem.

In “Speel solo” kan je de game alleen spelen. Je krijgt 60 seconden de tijd om van plaats 5 tot plaats 1 te raken. Bij elk correct antwoord stijg je een plek, bij elk foutief antwoord ga je terug naar plaats 5.

Wat valt er te winnen?

In de “Speel & Win” modus kan je dagelijks meespelen. Elke week maak je kans om virtuele “munten” & “XP” te winnen. Op het einde van de week ontvangt de winnaar zijn prijs.

In de andere spelmodi kan je ook virtuele “munten” & “XP” verdienen. Hierdoor kan je een hoger level bereiken en kan je accessoires en kleding vrijspelen / kopen voor je avatar.

Wat is een avatar?

Bij de allereerste spelsessie kies je een naam en maak je een avatar aan die een virtuele voorstelling is van jezelf.

Uiteraard ben je vrij om kiezen hoe je er wil uitzien en kan je de uiterlijke kenmerken van jouw avatar steeds aanpassen door in het hoofdmenu linksboven op het smiley-icoontje te drukken.

Wat is XP en Level?

Wanneer je SWITCH speelt, krijgt je avatar meer ervaring en verdien je XP. Hierdoor kan je een hoger level bekomen, waarmee je jezelf kan vergelijken met andere spelers en nieuwe content kan vrijspelen in de avatar winkel.

Wat zijn Munten?

Tijdens het spelen verdien je ook Munten. Hiermee kan je kleding, accessoires en andere leuke items kopen in de avatar winkel.

Wat is de Avatar winkel?

Hier kan je allerlei leuke spullen kopen om je avatar persoonlijker te maken. Deze spullen kan je aankopen met de Munten die je verdient in de game. Sommige items zal je echter pas kunnen aankopen wanneer je een bepaald level hebt bereikt.

Hoeveel kost het?

Je kan de game gratis downloaden van Google Play en de Apple App store en alle spelmodi zijn gratis te spelen.

Je kan ook alle content gratis vrijspelen die beschikbaar is in de game. Het is echter wel mogelijk om “Munten” te kopen om sneller en makkelijker je avatar aan te passen. Verder heb je ook de mogelijkheid om de game reclamevrij te maken.

  • 200 Munten: € 1,09
  • 500 Munten: € 2,29
  • 1000 Munten: € 3,49
  • 2500 Munten: € 6,99
  • Verwijder reclame + 300 munten: € 2,29
Waarom krijg ik reclame te zien?

Om te voorzien in de verdere ontwikkelingskosten en onderhoud van de game maken we gebruik van reclame. Je kan er echter wel voor kiezen om deze reclame te verwijderen en de ontwikkelaar te steunen met een aankoop van € 2,29.

Kan ik met mijn bestaande avatar op een ander toestel spelen?

Je kan op meerdere toestellen spelen met hetzelfde account. Dat doe je door cloud syncing te activeren en je toestellen te synchroniseren.

Hoe verwijder ik mijn account / avatar?

Vanuit het hoofdmenu kan je de instellingen (linksboven) openen. Hier kan je dan op “Account wissen” drukken om. Hierbij worden al je gegevens in het spel zoals avatar, level, xp, kleding, info, naam verwijderd.

Hoe kan ik met mijn vrienden spelen?

In de “Speel met 5” modus van de game kan je ervoor kiezen om met vrienden te spelen. Hierbij heb je de keuze uit 2 opties:

  • Spel starten met vrienden: Hierbij start je een nieuw spel en krijg je een code die je kan delen met je vrienden via SMS, Facebook, Twitter, Switch naam of gewoon mondeling. De andere spelers kiezen dan voor “meespelen met vrienden” en geven jouw code in. Van zodra al je vrienden aanwezig zijn, druk je op start.
  • Meespelen met vrienden: Bij deze optie heb je reeds een code ontvangen en geef je deze in.
Hoe kan ik vroegtijdig een spel verlaten?

Door tijdens een spelsessie op het kruisje rechts bovenaan te drukken, kan je een sessie vroegtijdig verlaten. Je verdient dan wel geen XP of Munten meer en bij de “Speel & Win” modi verlies je de mogelijkheid om die dag nog mee te spelen.

Welke gegevens verzamelen jullie over mij?

Om de kwaliteit van onze services en games te verbeteren, verzamelen we statistieken en informatie omtrent het gebruik. Denk hierbij aan informatie zoals gebruikersaantallen, spelsessies, crash reports, populaire items, moeilijke vragen, …

Hierbij respecteren we uiteraard de privacy van onze gebruikers en verzamelen wij geen persoonsgegevens.

Enkel bij het gebruik van online diensten & social networks zoals het VRT profiel en/of Facebook, gebruiken we jouw persoonsgegevens om bepaalde functionaliteit & features te ondersteunen.

Alle informatie over hoe wij gegevens verzamelen en gebruiken kan je terugvinden in de privacy policy (link naar privacy policy) van de game.

Hoe gebruiken jullie de verzamelde gegevens?

De gegevens die wij verzamelen worden uitsluitend gebruikt om de werking van SWITCH te ondersteunen en verbeteren. Verder worden deze gegevens nooit met een 3de partij gedeeld of verkocht.

Alle informatie over hoe wij gegevens verzamelen en gebruiken kan je terugvinden in de privacy policy (link naar privacy policy) van de game.

Hoe kan ik mijn social accounts beheren?

Je kan zowel met Facebook als het VRT profiel inloggen en uitloggen via de instellingen. Dit scherm vindt je terug vanuit het hoofdmenu door op het tandwiel-icoon linksboven te drukken.

Hoe maak ik een VRT-profiel aan?

Je hebt twee mogelijkheden:

  • Je kan een VRT profiel aanmaken op de Eén site.
  • Of je kan rechtstreeks vanuit de game een profiel aanmaken wanneer je de eerste keer inlogt.

Het aanmaken van een VRT profiel kan je zowel op basis van een e-mailadres alsook doormiddel van een Facebook account.

geschreven op 23 juni 2017
VRTNU VRTNU VRTNU