Spring naar inhoud

Adriaan switcht erop los in nieuw seizoen Switch

Switch

Op maandag 15 juni verklaren we de zomer officieel voor geopend, want dan keert Adriaan Van den Hoof terug met het populaire Switch, de quiz zonder punten.

Adriaan, de ploeg en de kandidaten kijken er dit jaar nóg meer naar uit om van Switch het hoogtepunt van de zomer te maken. Aan de geslaagde formule wordt niet geraakt: de vijf kandidaten strijden een hele week lang voor de hoogste plaats. De volgorde van de kandidaten geeft als vanouds de tussenstand weer. Door juiste antwoorden te geven, strijden de kandidaten om op de eerste plaats te raken

Switchen met alle veiligheidsmaatregelen

Switchen met de nodige afstand tussen de kandidaten? Dat kan zeker. Voor de opnames wordt dit jaar rekening gehouden met extra veiligheidsvoorschriften. De kandidaten worden van elkaar gescheiden door plexiglas en blijven zo op een veilige afstand van elkaar. Afdrukken doen ze met een draadloze knop die ze bij zich houden. Ook het wisselen van plaats, oftewel de corona-choreografie, gebeurt met de nodige afstand.

Ook Switch kijken gebeurt op een veilige manier. Afhankelijk van de beslissing van de veiligheidsraad op woensdag 3 juni, zal er ook onder strenge voorwaarden terug publiek worden toelaten. In dat geval zal in de studio slechts een beperkt aantal mensen de opnames bijwonen, groepjes van vier personen die permanent binnen hun eigen bubbel blijven. Al deze maatregelen werden genomen in overleg met de Preventiedienst van de VRT.

geschreven op 30 mei 2020
VRTNU VRTNU VRTNU