Spring naar inhoud

Vonken en vuur in de zevende liveshow

Steracteur sterartiest

De zevende liveshow zat vol topmomenten! Vonken en vuur met Clouseau, nostalgische momenten, trage en rockende nummers. We moesten jammer genoeg ook afscheid nemen van Bab en Ianthe en Tinne belandden op de pijnbank.

Clouseau & steracteurs - Vonken en vuur

WAT.EEN.OPENER! Clouseau en de steracteurs openden de zevende liveshow letterlijk en figuurlijk met vonken en vuur! Na 30 jaar staat Clouseau nog altijd met een torenhoog niveau op het podium. Vandaag brachten Koen en Kris één van hun grootste meezingers, echt genieten! Toen ook de steracteurs kwamen meezingen konden we alleen maar besluiten dat het niveau van de laatste 5 ongelooflijk hoog is. Allemaal sterren samen op het podium. Straf.

Ianthe - I say a little prayer

Wauw, Ianthe! Net van de pijnbank zorgde ze al meteen voor het eerste kippenvelmoment van de avond. Met haar ingetogen versie van I say a little prayer kreeg ze meteen de hele zaal stil. Het nummer van Aretha Franklin is ondertussen een echte klassieker en past perfect bij Ianthe's fijne stem. Elke week blijft het verbazend wat een groots talent dat kleine meisje heeft!

Michiel - MMMbop

Meisjesidool Michiel bracht vanavond een nummer van de meisjesidolen van 20 jaar geleden: Hanson. Met MMMbop zorgde hij voor ambiance in de zaal en deed hij ongetwijfeld heel wat hartjes sneller slaan. Wij waren al bijna vergeten hoe goed het nummer eigenlijk is, maar gelukkig was er Michiel met z'n heerlijke stem om ons daar terug aan te herinneren!

Tinne - Teenage dirtbag

Ook Tinne bracht een heerlijk staaltje nostalgie op het podium vandaag! Met dit nummer van Wheatus nam ze ons vanavond mee terug naar haar tienerjaren. We kennen Teenage dirtbag vooral als een rockplaat gebracht door mannen, maar Tinne voegde daar vandaag een stevige portie girlpower aan toe! Ze legde er haar hart en ziel in en kreeg de hele zaal mee.

Sieg - Drops of jupiter

Hij overleefde vorige week maar net de pijnbank, maar met Drops of jupiter van Train bewees Sieg vanavond dat hij zijn plekje in de show verdient. Het werd opnieuw een meer ingetogen performance waar het ruwe kantje van zijn stem weer heel goed tot z'n recht kwam. En aan het enthousiasme in de zaal te merken was ook het publiek fan van deze Sieg!

Michiel - Fiets

Die Michiel toch! Zingt hij over een fiets, zit hij echt op eentje op dat podium! Het nummer Fiets van Clouseau is eentje uit de oude doos, maar toch voelde dat door Michiel z'n frisse jasje niet zo aan vanavond. De song past bovendien perfect bij zijn stem. Deze performance werd een heus feel-good momentje waarvan de hele zaal ging glimlachen. Doet hij goed!

Tinne - Ik wil niet dat je weggaat

Tinne bracht een eigentijdse versie van Ik wil niet dat je weggaat. De versie van Koen Wauters evenaren probeerde ze niet, ze maakte er gewoon haar eigen ding van. Idrukwekkende uithaal inclusief. En of dat werkte! Tinne bewees nog maar eens dat ze de vrijstelling van vorige week meer dan verdiende. Ze is één van de topfavorieten uit de reeks en maakt dat week na week waar op het podium.

Ianthe - Altijd heb ik je lief

Zo mooi, deze versie van Altijd heb ik je lief van Ianthe! Terwijl ze zong zagen we op de achtergrond haar neefje Pepe. Door en voor hem zingt ze voor Doof Vlaanderen. En het was meer dan duidelijk dat Ianthe haar hart en ziel in het nummer legde. Met super veel gevoel bracht ze een ingetogen performance. Het werd een prachtig moment.

Sieg - Zij is van mij

Was dat Sieg of de jonge Koen Wauters die op het podium stond vanavond? Sieg was duidelijk in zijn element tijdens zijn versie van Zij is van mij. Het nummer was helemaal zijn ding. En ook al was het in het Nederlands, dat ging hem goed af! Daarnaast gaf hij er op geheel eigen wijze nog een portie show en schwung aan. Een perfecte afsluiter van deze liveshow!

geschreven op 14 december 2017
VRTNU VRTNU VRTNU