Spring naar inhoud

Steracteurs maken een feest van de zesde liveshow

De zesde liveshow was weer één groot feest! De steracteurs brachten twee solonummers. Het tweede nummer was er eentje in een taal die ze niet beheersten en dat zorgde voor heel wat verrassende momenten!

Sieg - Little Lion Man

Sieg haalde het van die andere topfavoriet Gio en overleefde de pijnbank. Hij mocht de liveshow openen en deed dat met een knaller van formaat. Zijn versie van Little Lion Man van Mumford & Sons was ongelooflijk goed! Het nummer paste volledig bij zijn stem en Sieg had duidelijk ook goed naar de jury geluisterd: het teveel aan show liet hij achterwege en hij maakte er gewoon een steengoede performance van!

Bab - Smooth Operator

Smooth, dat is wel hoe je het optreden van Bab kan omschrijven vandaag! Wauw, Smooth Operator van Sade staat op haar lijf geschreven. Ze bracht een verleidelijke versie van het nummer en daarmee toonde Bab weer hoe hard ze op haar gemak is als ze op een podium staat. Daarnaast toonde ze ook hoe ze gegroeid is doorheen de liveshows. Ook al is het een rustig nummer, de versie die zij vanavond bracht was helemaal niet saai. Integendeel! Ze toont elke keer weer wat een talent ze heeft en ze doet dat goed. Je zag een echte klassedame op het podium staan vandaag!

Ianthe - Love never felt so good

Ianthe heeft haar weg binnen Steracteur helemaal gevonden! Ze bracht Love never felt so good van Michael Jackson en Justin Timberlake vanavond en dat was genieten van begin tot einde. Het nummer paste perfect bij haar typische hoge stem en net als altijd waren de noten perfect gezongen. Daarnaast waren er ook nog de danspasjes en dansers in typische Jackson-stijl, een must als je dit nummer brengt. De performance was dan ook een lust voor het oog. Een klein meisje met grootse talenten, die Ianthe!

Michiel - Perfect

Perfect, zo kunnen we Michiel's versie van Ed Sheerans tophit wel omschrijven. Waar hij vorige week tijdens zijn solonummer een minder moment had, haalde Michiel dat vandaag ruimschoots in. Niet alleen zong hij deze keer super goed, hij zorgde ook voor een topsfeer in de zaal. Michiel bracht dan ook niet zomaar het zoveelste afkooksel van Ed Sheeran. Zeker weten dat hij weer heel wat meisjesharten gestolen heeft vandaag!

Tinne - Don't let me down

Tinne Oltmans ging ook deze week weer voor een heel ander nummer dan de vorige. Met Don't let me down van The Chainsmokers kon ze weer tonen wat een zangtalent ze heeft. Ongelooflijk! Niet alleen bezorgde ze het hele publiek kippenvel met haar hoge uithalen, het nummer katapulteerde ons ook nog eens rechtstreeks terug naar afgelopen festivalzomer. Reken daar haar topact en dito dansmoves nog bij, en je kan het al raden: ze heeft indruk gemaakt vanavond!

Sieg - Alane

Wat een mooie versie van Alane bracht Sieg vanavond! Hij stond duidelijk te genieten toen hij het nummer van Wes in zijn eigen versie bracht. Met de heerlijk relaxte vibe die hij overbracht, kreeg hij het hele publiek ontspannen en goedgezind. Daarnaast had hij ook zijn klederdracht helemaal afgestemd op het nummer, zong hij op blote voeten en had hij natuurlijk de tekst perfect geleerd. En zo werd het weer een heel andere perfomance dan wat hij eerder in de liveshows bracht. Een pluim voor Sieg!

Tinne - Wer Bisto

Tinne ging haar vreemde taal dicht bij huis zoeken. Ze koos voor het Fries en dan denk je natuurlijk meteen aan Wer Bisto van Twarres. Met het nummer dat de hitlijsten beheerste begin jaren 2000 maakte ze duidelijk een perfecte keuze. Ze bracht het in perfect Fries en het was duidelijk dat het nummer volledig haar ding was. Stond ze tijdens de eerste helft van de liveshow nog de pannen van het dak te dansen, maakte ze nu indruk met haar ingetogen performance. Van alle markten thuis, die Tinne!

Michiel - Marina

Als Rocco Granata het optreden van Michiel gezien heeft vandaag, is hij ongetwijfeld trots! Wat een eerbetoon aan de klassieker Marina bracht hij vandaag. Als er iets is wat Michiel, net zoals het nummer, is, dan is het feel-good. Hij bracht de hele zaal aan het glimlachen. Bovendien had hij de Italiaanse tekst perfect vanbuiten geleerd én kleedde hij zich als de jonge Rocco! Mocht hij dit een paar jaar vroeger gebracht hebben, had hij misschien de hoofdrol van Matteo Simoni in de film Marina wel afgesnoept.

Bab - Laura non c'e'

Bab koos voor als vreemde taal voor het Italiaans. Met haar versie van Laura non c'e' van Nek, deed ze de taal alle eer aan! Niet alleen leek het alsof ze een echte Italiaanse was, ze zong het nummer ook nog eens perfect. Ze nam ons helemaal mee terug in de tijd en maakte van de song haar eigen ding. Geen poespas nodig, gewoon Bab en haar muziek. Meer had ze niet nodig om iedereen te overtuigen. Straf!

Ianthe Pata Pata

Wat een plezier om Ianthe bezig te zien op dat podium! Voor haar nummer in een vreemde taal ging ze voor Pata Pata van Miriam Makeba. Een vrolijk nummer waar Ianthe én het publiek spontaan goedgezind van werden. Niet alleen zong de hele zaal mee met haar, ze ging er ook gewoon van stralen. Een perfecte afsluiter van de zesde liveshow!

geschreven op 07 december 2017

De finale liveshow

De meest memorabele optredens van Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
9 afleveringen lang kon je genieten van de allerleukste optredens tijdens Steracteur sterartiest. Wij zetten de hoogtepunten nog eens voor jou op een rijtje!

Thuis-acteur Michiel De Meyer wint Steracteur sterartiest!

Steracteur sterartiest
Wauw, wat een finale! Michiel werd de grote winnaar van de avond. Wij zetten alle optredens van deze spetterende show op een rijtje.

Tinne haalt de tweede plaats in Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
Tinne was al vanaf het begin een topfavoriete. Ze werd tweede maar legde een prachtig parcours af. Wij zetten alles op een rijtje!

Exclusieve beelden van Sieg's generale repetitie

Steracteur sterartiest
Vlak voor de finale namen we afscheid van Sieg in Steracteur. Gelukkig hebben wij nog exclusieve beelden van zijn generale repetitie!

Sieg moet Steracteur vlak voor de finale verlaten

Steracteur sterartiest
Sieg moest vlak voor de finale Steracteur verlaten. Maar wat een knap parcours legde hij af! Wij zetten alles voor jou op een rijtje.

Het parcours van Steracteur Michiel

Steracteur sterartiest
Michiel wint Steracteur sterartiest! Wij zetten al zijn optredens nog eens op een rijtje.

Alle steracteurs terug samen op het podium

Steracteur sterartiest
Ze openden de liveshow met een heerlijke versie van Vertigo van U2 !

Alle steracteurs keren terug voor de finaleshow

Steracteur sterartiest
Alle liedjes uit de laatste liveshow, speciaal voor jou in een afspeellijst op Spotify!

Steracteur sterartiest in gifs

Steracteur sterartiest
Het is bijna tijd voor de finale van Steracteur sterartiest, dus is het ook tijd voor een terugblik op de afgelopen weken. En hoe kan je dat beter dan met gifs?
VRTNU VRTNU VRTNU