Spring naar inhoud

Ingeborg, Gers Pardoel en Kristel Verbeke als jury

Groot nieuws: Peter Van de Veire, die Steracteur sterartiest samen met Danira Boukhriss zal presenteren, kondigde bij MNM in primeur aan welk toptrio in de jury zit: Ingeborg, Gers Pardoel en Kristel Verbeke.

De drie hebben elk bakken ervaring in de muziek- en showbizzwereld. Elk hebben ze al hun eigen succesvolle parcours afgelegd en vanuit die ervaring zullen ze kijken naar wat de steracteurs zoal te bieden hebben.

Omdat Ingeborg, Gers en Kristel heel goed weten wat het is om een sterartiest te zijn, zullen ze perfect kunnen oordelen wie van de steracteurs in staat is om door te groeien tot een echte sterartiest.

Doorheen de liveshows delen ze hun deskundige advies met het publiek en de kijkers. Maar: ze hebben niet het laatste woord. Want de kijker beslist via sms welke steracteurs doorgaan naar de volgende aflevering, en steunt zo ook diens goede doel. Wel kan de jury elke week een vrijstelling geven aan een kandidaat en zo voorkomen dat die op het einde van de liveshow op de pijnbank terecht komt, en mogelijk dus afvalt.

Ingeborg

Ingeborg werd een sterartiest toen ze in 1989 naar het Eurovisiesongfestival in Zwitserland trok met de onverwoestbare Vlaamse klassieker Door de wind. Vlak daarna begon ook haar televisiecarrière, want op VTM presenteerde ze jarenlang Blind date en Schuif af.

In 2007 startte ze De evolutie op: een succesvol centrum voor yoga, meditatie en zelfontwikkeling. Intussen coacht ze vanuit al die opgebouwde ervaring en expertise ook de VRT-nieuwsdienst. Ook de laatste weken is ze niet uit de media weg te branden en heeft ze met haar song Gratitude zelfs een heuse hype gecreëerd die niemand onberoerd laat.

Ik vind het een voorrecht om elke week getuige te mogen zijn van deze sterrenregen.

Gers Pardoel

Gers Pardoel was al een sterartiest in Nederland, en heeft intussen ook Vlaanderen helemaal veroverd. In 2009 bracht hij samen met The opposites de single Broodje bakpao uit, wat meteen een grote hit werd in Vlaanderen en Nederland. In 2011 bewees hij dat hij het ook alleen kan, en werd Ik neem je mee zelfs de grootste Nederlandstalige hit ooit in de Nederlandse Top 40.

Naast z'n eigen succesnummers als Bagagedrager, Zo bijzonder en Louise, schrijft Gers ook nummers voor andere artiesten. Hij werkte zo al samen met Guus Meeuwis, Doe maar en Boef.

Ik vind het vooral belangrijk dat de acteurs plezier beleven aan hun optreden. Als ze er zelf van genieten, dan wordt het vanzelf een pak beter.

Kristel Verbeke

Kristel Verbeke weet wellicht nog het best wat het is om voor een jury te staan en in een jury te zetelen. In 1999 nam ze samen met K3 deel aan de preselecties van het Eurovisiesongfestival met het nummer Heyah mama. Marcel Vanthilt zat toen in de jury en kraakte hen helemaal af, maar het betekende wel het begin van het meest succesvolle Vlaamse meidentrio ooit.

Zestien jaar lang domineerde K3 de hitlijsten, tot ze in 2015 samen beslisten om de fakkel door te geven aan drie nieuwe zangeressen. Kristel zetelde toen in de jury van K3 zoekt K3 om samen met haar collega’s te beslissen wie hen kon opvolgen. Daarna was Kristel nog een tijdje manager van de nieuwe K3, en intussen presenteert ze ook het TV-programma Generatie K op Ketnet.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het moeilijkste als artiest zijn niet is om juist te zingen, perfect te dansen, of op het juiste moment recht in de camera te kijken. Het moeilijkste is om de boodschap en de energie die je voelt bij een nummer over te brengen... Als je dat lukt, zal het publiek je op handen dragen, en dat is volgens mij het doel van een artiest.

Steracteur sterartiest is vanaf 2 november elke donderdagavond te zien op Eén.

geschreven op 04 oktober 2017

De finale liveshow

De meest memorabele optredens van Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
9 afleveringen lang kon je genieten van de allerleukste optredens tijdens Steracteur sterartiest. Wij zetten de hoogtepunten nog eens voor jou op een rijtje!

Thuis-acteur Michiel De Meyer wint Steracteur sterartiest!

Steracteur sterartiest
Wauw, wat een finale! Michiel werd de grote winnaar van de avond. Wij zetten alle optredens van deze spetterende show op een rijtje.

Tinne haalt de tweede plaats in Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
Tinne was al vanaf het begin een topfavoriete. Ze werd tweede maar legde een prachtig parcours af. Wij zetten alles op een rijtje!

Exclusieve beelden van Sieg's generale repetitie

Steracteur sterartiest
Vlak voor de finale namen we afscheid van Sieg in Steracteur. Gelukkig hebben wij nog exclusieve beelden van zijn generale repetitie!

Sieg moet Steracteur vlak voor de finale verlaten

Steracteur sterartiest
Sieg moest vlak voor de finale Steracteur verlaten. Maar wat een knap parcours legde hij af! Wij zetten alles voor jou op een rijtje.

Het parcours van Steracteur Michiel

Steracteur sterartiest
Michiel wint Steracteur sterartiest! Wij zetten al zijn optredens nog eens op een rijtje.

Alle steracteurs terug samen op het podium

Steracteur sterartiest
Ze openden de liveshow met een heerlijke versie van Vertigo van U2 !

Alle steracteurs keren terug voor de finaleshow

Steracteur sterartiest
Alle liedjes uit de laatste liveshow, speciaal voor jou in een afspeellijst op Spotify!

Steracteur sterartiest in gifs

Steracteur sterartiest
Het is bijna tijd voor de finale van Steracteur sterartiest, dus is het ook tijd voor een terugblik op de afgelopen weken. En hoe kan je dat beter dan met gifs?
VRTNU VRTNU VRTNU