Spring naar inhoud

Hilde De Baerdemaeker

Hilde is een van Vlaanderens bekendste actrices. Ze studeerde af aan het Conservatorium in Gent en werd al kort na haar afstuderen gecast door Jan Verheyen voor haar eerste grote rol in de film Alias.

Nadien volgen de rollen in verschillende filmproducties elkaar snel op. Zo zagen we haar onder meer aan het werk in de kaskrakers Dossier K, De zaak Alzheimer en Team spirit 2.

Maar ook op televisie ging de bal aan het rollen. Zo speelde ze onder meer hoofdrollen in Aspe, Coppers en Familie, en verscheen ze in nog ontelbaar veel andere Vlaamse topfictie. In 2009 won ze de tv-ster voor Beste Actrice met haar rol in de telenovelle LouisLouise.

Ondanks die fijne carrière, is de rol van haar leven die van mama. Ze is mama van de tweeling Marcel en Marilou en plusmama van Sam en Milan. Haar gezin en bij uitbreiding haar familie (ze komt zelf uit een gezin van vier) zijn haar heel dierbaar, en speelden dan ook een belangrijke rol in haar beslissing om mee te doen aan Steracteur sterartiest.

Hilde leeft volgens haar buik en die buik wees haar dit najaar in de richting van een nieuwe uitdaging, muziek. Ze begint met veel enthousiasme aan het Steracteur sterartiest-avontuur en is heel benieuwd waar het haar zal brengen.

Ik vind zingen heerlijk. En dat ik dat nu mag doen voor een goed doel dat mij zo nauw aan het hart ligt, is gewoonweg fantastisch. Ik ga zingen uit pure dankbaarheid… voor 2 schatten van kinderen.

Haar goede doel: Nicolasfonds

Het Nicolasfonds ondersteunt premature baby’s, en bij uitbreiding hun ouders, die langdurig op de dienst neonatale intensieve zorgen verblijven en ook na hun ontslag nog extra zorgen nodig hebben. Zo leent het fonds medische toestellen uit die nodig zijn voor het toedienen van zuurstoftherapie of sondevoeding.

Daarnaast ondersteunt het Nicolasfonds ook verschillende gezinsgerichte initiatieven: ze ontwikkelden een welkomstpakket voor ouders en eventuele broers of zusjes, en voorzien zorgmateriaal dat de ontwikkeling van de baby’s mee ondersteunt. Tijdens het verblijf op de afdeling wordt er ook veel aandacht besteed aan Koesterende en Ontwikkeling Ondersteunende Zorg (KOOZ).

Het Nicolasfonds investeert in initiatieven die dit zorgconcept ten goede komen en streeft naar optimale en maximale betrokkenheid van ouders bij de zorg van hun kind. In samenwerking met de KU Leuven wil het Nicolasfonds ook een aangepaste psychosociale omkadering bieden via onderzoek, informatie en educatie.

Hilde heeft redenen te over om te zingen voor het Nicolasfonds, want haar eigen tweeling werd tien weken te vroeg geboren. “Zonder de neonatale afdeling van UZ Gasthuisberg waren ze er niet meer geweest. Daar werken engelen, en daar wil ik mijn uiterste best voor doen.”

www.nicolasfonds.be

Steracteur sterartiest is er elke donderdagavond vanaf 2 november.

Woon een opname bij
geschreven op 09 oktober 2017

De finale liveshow

play
Steracteur sterartiest

De meest memorabele optredens van Steracteur sterartiest

9 afleveringen lang kon je genieten van de allerleukste optredens tijdens Steracteur sterartiest. Wij zetten de hoogtepunten nog eens voor jou op een rijtje!
play
Steracteur sterartiest

Thuis-acteur Michiel De Meyer wint Steracteur sterartiest!

Wauw, wat een finale! Michiel werd de grote winnaar van de avond. Wij zetten alle optredens van deze spetterende show op een rijtje.
play
Steracteur sterartiest

Tinne haalt de tweede plaats in Steracteur sterartiest

Tinne was al vanaf het begin een topfavoriete. Ze werd tweede maar legde een prachtig parcours af. Wij zetten alles op een rijtje!
play
Steracteur sterartiest

Exclusieve beelden van Sieg's generale repetitie

Vlak voor de finale namen we afscheid van Sieg in Steracteur. Gelukkig hebben wij nog exclusieve beelden van zijn generale repetitie!
play
Steracteur sterartiest

Sieg moet Steracteur vlak voor de finale verlaten

Sieg moest vlak voor de finale Steracteur verlaten. Maar wat een knap parcours legde hij af! Wij zetten alles voor jou op een rijtje.
play
Steracteur sterartiest

Het parcours van Steracteur Michiel

Michiel wint Steracteur sterartiest! Wij zetten al zijn optredens nog eens op een rijtje.
play
Steracteur sterartiest

Alle steracteurs terug samen op het podium

Ze openden de liveshow met een heerlijke versie van Vertigo van U2 !
Steracteur sterartiest

Alle steracteurs keren terug voor de finaleshow

Alle liedjes uit de laatste liveshow, speciaal voor jou in een afspeellijst op Spotify!
Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest in gifs

Het is bijna tijd voor de finale van Steracteur sterartiest, dus is het ook tijd voor een terugblik op de afgelopen weken. En hoe kan je dat beter dan met gifs?
VRTNU VRTNU VRTNU