Spring naar inhoud

Het goede doel van Tinne: VAGGA vzw

Iris is psychiater bij Vagga. Of is het spychiater? Sebastien is benieuwd wat Iris doet.

VAGGA (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheid Antwerpen) is het grootste centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Net als andere dergelijke centra, biedt VAGGA hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen. Daarvoor werken ze met aparte teams voor volwassenen, kinderen en jongeren. Elk team bestaat uit een of meerdere psychiaters, psychologen en maatschappelijk werkers. De hulpverlening in een CGG is ambulant, er is dus geen opname of verblijf.

De focus ligt op mensen met een ernstig psychisch probleem of een probleem dat het risico in zich draagt om chronisch te worden, zoals angst- en depressieve stoornissen en verslavingsproblemen. VAGGA heeft naast deze reguliere werking ook een gespecialiseerd aanbod voor jongvolwassenen, ouderen, voor verslavingszorg, verslavingspreventie, en voor personen die door justitie verwezen werden voor behandeling (forensische zorg). VAGGA engageert zich ook in meerdere projecten, gericht op specifieke doelgroepen en thema’s, zoals bijvoorbeeld vroege opsporing van psychose. In 2016 had VAGGA 6.085 mensen met psychische problemen in behandeling.

De loon- en werkingskosten worden grotendeels door de Vlaamse overheid gefinancierd, maar elke euro is welkom. Cliënten betalen namelijk maar een beperkte bijdrage. Nu is dat 11 euro per consultatie, maar in een aantal specifieke situaties is de prijs voor hulpverlening slechts 4 euro of zelfs gratis.

Tinne kiest heel bewust voor VAGGA, omdat ze door haar leeftijd en job vaak in contact komt met jongeren en ouderen die psychische problemen hebben. De hulpverlening van VAGGA is erg goedkoop, waardoor velen er gemakkelijk gebruik van kunnen maken. Tinne wil met haar bijdrage anderen aanmoedigen om te durven die stap naar therapie te zetten.

Alle goede doelen

Het goede doel van Bab: Cliniclowns

Steracteur sterartiest
Je hebt niet alleen clowns in het circus maar ook in het ziekenhuis. Stijn is zo’n clown. Maar waar is z’n pak dan gebleven?

Het goede doel van Nicky: Hachiko vzw

Steracteur sterartiest
Sam en zijn hond Jolly (of was het nu woefie?) staan de kinderen te woord. ‘Wat is je probleem eigenlijk Sam’, vraagt Mauro…

Het goede doel van Sieg: Expertisecentrum dementie

Steracteur sterartiest
Christine heeft dementie. De kinderen zijn benieuwd naar haar verhaal. En of ze hen zich zal herinneren vragen ze zich af? Natuurlijk wel.

Het goede doel van Ianthe: Doof Vlaanderen

Steracteur sterartiest
Hilde is doof. Ze spreekt gebarentaal en leerde de kinderen een aantal woorden.

Het goede doel van Koen: House of colours

Steracteur sterartiest
Ali komt uit Irak en verblijft momenteel in House of Colours in België. Een plek met mensen die voelt als familie zegt Ali.

Het goede doel van Michiel: Villa Rozerood

Steracteur sterartiest
Villa Rozerood is een respijthuis in De Panne voor kinderen met ondersteuningsnood.

Het goede doel van David: Tanderuis vzw

Steracteur sterartiest
Pascal heeft autisme. Maar wat is autisme nu eigenlijk? Pascal probeert de vragen van de kinderen zo goed mogelijk te beantwoorden. Met succes.

Het goede doel van Hilde: Nicolasfonds

Steracteur sterartiest
De tweeling van Ester werd te vroeg geboren. Dankzij het Nicolasfonds kregen zij en haar baby’s de beste zorgen.

Het goede doel van Giovanni: TEJO

Steracteur sterartiest
Ingrid is oprichtster en therapeute bij Tejo. Maar wat doet Tejo nu precies? Amily, Gilles, Juliette, Noor, Mauro, Fien en Sebastien stelden honderduit vragen!
geschreven op 01 november 2017

De finale liveshow

De meest memorabele optredens van Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
9 afleveringen lang kon je genieten van de allerleukste optredens tijdens Steracteur sterartiest. Wij zetten de hoogtepunten nog eens voor jou op een rijtje!

Thuis-acteur Michiel De Meyer wint Steracteur sterartiest!

Steracteur sterartiest
Wauw, wat een finale! Michiel werd de grote winnaar van de avond. Wij zetten alle optredens van deze spetterende show op een rijtje.

Tinne haalt de tweede plaats in Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
Tinne was al vanaf het begin een topfavoriete. Ze werd tweede maar legde een prachtig parcours af. Wij zetten alles op een rijtje!

Exclusieve beelden van Sieg's generale repetitie

Steracteur sterartiest
Vlak voor de finale namen we afscheid van Sieg in Steracteur. Gelukkig hebben wij nog exclusieve beelden van zijn generale repetitie!

Sieg moet Steracteur vlak voor de finale verlaten

Steracteur sterartiest
Sieg moest vlak voor de finale Steracteur verlaten. Maar wat een knap parcours legde hij af! Wij zetten alles voor jou op een rijtje.

Het parcours van Steracteur Michiel

Steracteur sterartiest
Michiel wint Steracteur sterartiest! Wij zetten al zijn optredens nog eens op een rijtje.

Alle steracteurs terug samen op het podium

Steracteur sterartiest
Ze openden de liveshow met een heerlijke versie van Vertigo van U2 !

Alle steracteurs keren terug voor de finaleshow

Steracteur sterartiest
Alle liedjes uit de laatste liveshow, speciaal voor jou in een afspeellijst op Spotify!

Steracteur sterartiest in gifs

Steracteur sterartiest
Het is bijna tijd voor de finale van Steracteur sterartiest, dus is het ook tijd voor een terugblik op de afgelopen weken. En hoe kan je dat beter dan met gifs?
VRTNU VRTNU VRTNU