Spring naar inhoud

Giovanni (Gio) Kemper

Giovanni - of Gio - werd geboren in het Nederlandse Leiden, maar volgde zijn werk en de liefde naar Vlaanderen. Daar woont hij nu al een tijdje samen met zijn vriendin, zangeres en presentatrice Laura Tesoro.

Gio was amper vijf jaar toen hij met musical begon. Drie jaar later danste hij zichzelf als achtjarige binnen op het prestigieuze Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam; een dansacademie met een grote focus op musical. Die coup de foudre met musical zorgde ervoor dat hij in zijn jonge leven al in grote producties stond als The lion king, Oliver!, Peter Pan en Wickie De viking.

Gio nam ook deel aan So you think you can dance en werd er knap vierde. Dat danstalent leverde hem een plaatsje op in de jury van het programma Ketnet musical, en inmiddels maakt hij met de Ketnetband ook de Vlaamse podia onveilig. Dat hij bovendien ook nog eens kan acteren, bewijst Gio in de succesvolle Ketnetreeks Nachtwacht, die intussen al aan zijn derde reeks toe is.

Geen enkele uitdaging gaat Gio uit de weg: zijn deelname aan Steracteur sterartiest is iets waar hij zich maar al te graag in vastbijt. Het is zijn grote droom om zanger te worden, en die droom wil hij graag delen met de rest van Vlaanderen. De ultieme sterartiest voor Gio is Bruno Mars, maar Stan Van Samang en Free Souffriau komen toch ook al dicht in de buurt.

Ik wil mensen vooral laten zien dat ik de ambitie heb om op het podium te staan als zanger en niet alleen als danser. De Bruno Mars van de Lage Landen worden, dat lijkt me wel iets.

Zijn goede doel: TEJO (Therapeuten voor jongeren)

TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen tien en twintig jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. Die hulpverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis. De hoofddoelstelling is om de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw hun eigen kracht te tonen. Op die manier komt TEJO preventief tegemoet aan dringende hulpvragen, zodat de probleemsituatie niet verder escaleert en de jongeren in een vroeg stadium geholpen worden.

De jongeren vinden bij TEJO een pedagogische plek waar er naar hen geluisterd wordt, en waar ze door korte, oplossingsgerichte therapie en positieve psychologie weer op de rails worden gezet. Op die manier probeert TEJO de lange wachtlijsten die er heersen in de gezondheidszorg voor jongeren toch al wat korter te maken. Daarnaast zoekt TEJO naar solidariteit en inzet van de hele samenleving (ouders, leerkrachten, familie...) om mee de verantwoordelijkheid te dragen voor het persoonlijk welzijn van alle jongeren, zodat ze de nodige groeikansen krijgen om mooi volwassen te worden.

In heel Vlaanderen zetten ongeveer 350 vrijwilligers zich in voor TEJO. Voor hen, en voor de jongeren die ze begeleiden, wil Gio zich dubbel plooien: “Onze jongeren zijn de volgende generatie die het moet gaan doen. Zij zijn diegenen die het stuur overnemen en moeten hier op alle mogelijke vlakken bij ondersteund worden.”

www.tejo.be

https://www.facebook.com/TEJO.Info/

Steracteur sterartiest is er elke donderdagavond vanaf 2 november.

Woon een opname bij
geschreven op 09 oktober 2017

De finale liveshow

De meest memorabele optredens van Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
9 afleveringen lang kon je genieten van de allerleukste optredens tijdens Steracteur sterartiest. Wij zetten de hoogtepunten nog eens voor jou op een rijtje!

Thuis-acteur Michiel De Meyer wint Steracteur sterartiest!

Steracteur sterartiest
Wauw, wat een finale! Michiel werd de grote winnaar van de avond. Wij zetten alle optredens van deze spetterende show op een rijtje.

Tinne haalt de tweede plaats in Steracteur sterartiest

Steracteur sterartiest
Tinne was al vanaf het begin een topfavoriete. Ze werd tweede maar legde een prachtig parcours af. Wij zetten alles op een rijtje!

Exclusieve beelden van Sieg's generale repetitie

Steracteur sterartiest
Vlak voor de finale namen we afscheid van Sieg in Steracteur. Gelukkig hebben wij nog exclusieve beelden van zijn generale repetitie!

Sieg moet Steracteur vlak voor de finale verlaten

Steracteur sterartiest
Sieg moest vlak voor de finale Steracteur verlaten. Maar wat een knap parcours legde hij af! Wij zetten alles voor jou op een rijtje.

Het parcours van Steracteur Michiel

Steracteur sterartiest
Michiel wint Steracteur sterartiest! Wij zetten al zijn optredens nog eens op een rijtje.

Alle steracteurs terug samen op het podium

Steracteur sterartiest
Ze openden de liveshow met een heerlijke versie van Vertigo van U2 !

Alle steracteurs keren terug voor de finaleshow

Steracteur sterartiest
Alle liedjes uit de laatste liveshow, speciaal voor jou in een afspeellijst op Spotify!

Steracteur sterartiest in gifs

Steracteur sterartiest
Het is bijna tijd voor de finale van Steracteur sterartiest, dus is het ook tijd voor een terugblik op de afgelopen weken. En hoe kan je dat beter dan met gifs?
VRTNU VRTNU VRTNU